Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy szoktassam le a fiaimat...

Hogy szoktassam le a fiaimat a szoptatásról?

Figyelt kérdés

Van egy 28 hónapos, egy 16 hónapos és egy 2 hónapos fiam.

A két nagyobbat le szeretném szoktatni a szoptatásról, mert ez nekem már sok(k).

2021. máj. 14. 15:34
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
15%
A 16 hònapos mèg túl kicsi a leszokàshoz, a nagyobbiknak meg nem lenne pont most jò a leszokas, mikor nagyon pici a kistesò. Kicsit kèsőbb èn ùgy pròbàlkoznèk a nagyobbal, hogy megfigyelnèm, milyen helyzetekben keri, ès valami massal kielegìteni az igenyèt. Teljesen megertem, ha 3 gyereket megterhelő tandem szoptatni, de a kora alapjàn meg a legnagyobb is èpp hogy elmùlt 2 èves , mèg bőven a ,,szoptathatò" korosztàly. Az èn gyerekem kicsit több, mint 4 èvig szopott, de egyke, ùgyhogy könnyebb dolgom volt, mint neked.
2021. máj. 14. 16:28
 12/41 anonim ***** válasza:
40%

Ügyelj rá, hogy milyen állagú és tápértékű ételt kapnak az anyatejen kívül. Lehet, hogy nem laknak jól vele?

Adhatsz nekik inni cumisüvegből. Nekem is volt anno, máig emlékszem rá.

Lehet, hogy nagyon bújós gyerekek, szeretgesd őket sokat, szoptatáson kívül is, de a legnagyobbnak meg kell értenie, hogy anyának ez már túl nagy teher. (Emlékszem rá, amikor kisgyerekként volt, hogy azt akartam, szüleim kapjanak fel, mígnem anyukám értésemre adta, hogy már nehéz vagyok, nem bírnak el.)

2021. máj. 14. 16:37
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
Szoptatási tanácsadó?
2021. máj. 14. 16:43
 14/41 anonim ***** válasza:
63%
Nem “épphogy” elmúlt 2 éves a nagyobb, hanem már közel fél éve!
2021. máj. 14. 16:46
 15/41 anonim ***** válasza:
62%
Ezzel valamit kezdeni kell, az tény! Első körben beszéld át ezt a védőnővel. Jelenleg az anyatej minősége a két hónapos igényeit elégíti ki, neki optimális. Ilyen a természet, ezért egyébként sem a két nagynak való. Írták, hogy először a legnagyobbat építsd le. Aztán egy-két hét alatt a 16 hónapost is. Váltás ki náluk mással az anyatejet. A kicsi érdekében!
2021. máj. 14. 16:52
 16/41 anonim ***** válasza:
52%

Remélem kamu...

Mert ha nem, akkor nagy bajok vannak az anyánál.

A 2hónapos szoptatása még oké. A 16hósé... hát nem tudom, nekem már az sem férne bele. De hogy egy 2és fél évest... na az azért elég durva...

2021. máj. 14. 17:00
 17/41 anonim ***** válasza:
59%
#16: már alapból se normális, de amiatt meg tényleg gáz, hogy ezzel a legkisebb nem kapja meg a szükséges mennyiséget és minőséget. :((((
2021. máj. 14. 17:02
 18/41 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem úgy mint bármilyen korú gyereket. Étkezésenként, pár napig szokja aztán jön a következő. A 2,5 évessel már meg is lehet kb beszélni. Én 2 napja választottam le teljesen a kislányomat, 15 hónapos. Kb 11 hónapos korában sikerült kiváltani rendesen az uzsit, aztán a tízórait, ebédet, reggelit. Az utolsó előtti volt a hajnali ébredés és az utolsó az esti elalvás. Azt hittem nehéz lesz az utolsó fázis, de simán ment. Szép lassan hozzászokott.
2021. máj. 14. 17:12
 19/41 anonim ***** válasza:
21%

Fuhh valakinek nagyon fájt a válaszom, tudja fene miért..mondjuk ezen kívül hasznos választ alig kapott a kérdező csak ítélkezést.

2021. máj. 14. 17:26
 20/41 anonim ***** válasza:
56%

Kérdezz szoptatási tanácsadót. Meg van könyv az elválasztásról.

Nekem volt olyan h. 4, 2 és újszülött volt. A már elválasztott nagy egyszer egyszer odajött szopizni, de a hideg rázott már tőle. 😅

2021. máj. 14. 18:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!