Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy szoktassam rá a babát a...

Hogy szoktassam rá a babát a tápszerre?

Figyelt kérdés
Kislányom 9 hónapos és szeretném lassan leszoktatni a cicirol. Úgy érzem mar csak megszokásból kell neki, nem sokat eszik belőle. Sokszor főleg esténként mivel a cici vacsora előtt kap tejpepet (mar nem volt elég csak a cici) nem szívja le rendesen és félek h emiatt majd begyulladnak a melleim. Éjszaka is ha felkel vagyis inkább hajnalban meg szoktam etetni de csak egy pár korty. A cicizes a lényeg. A tápszert viszont nem fogadja el. Mit csináljak? Nem szeretném túl sokáig szoptatni de drasztikus módszereket sem fogok alkalmazni. Van valakinek hasonló tapasztalata? Ja...és kezd raszokni a cicin alvásra ill. elalvásra 😔

2020. aug. 5. 20:43
 1/6 anonim ***** válasza:
28%
Sehogy... örülj neki, hogy tudod szoptatni, ez hatalmas dolog. 🙏🏻
2020. aug. 5. 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Jajj.

Első válaszoló, értem én, hogy a szoptatás jó, de ha már nincs értelme táplálás szempontjából, és az anyának már nem jó, akkor minek? Én pl. nem tudtam szoptatni, de az összebújás így is meg volt, csak nem a mellemen lógott egész nap.

2020. aug. 5. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:
15%
Én sem értem miért akarsz tápszert adni,amikor van tejed. Főleg ha nem is fogadja el és már 9 hónapos.
2020. aug. 5. 23:22
 4/6 anonim ***** válasza:
5%
Én nem tudtam rászoktatni semmi pénzért. Amikor 2 hónapos volt foylamatosan sírt. Azt hittül kevés neki a tej. Adtam neki egy adag tápszert hátha igaz a gyanúnk de ahogy elkezdte enni sugárba hányta ki. Nem ízlett neki. Mai napig nem tudom mi volt a baja. Hasfájós nem volt pedig. Aztán amikor nagyobb volt egy év körüli vettem neki Junior italat hátha. Mert nem vitte túlzásba az evést. Azt is kihányta. Többet nem próbálkoztam semmivel. Addig jó amég van tejed.
2020. aug. 6. 11:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Én lányom egyszerűen abbahagyta 4 hónaposan amikor elkezdtem neki tejpépet, tápszert adni, volt tejem, de csak elaludt a cicin, enni nem evett. Na meg ugye jöttek a "rendes" kaják, abbahagyta.

Csak azt tudom mondani, ha mással jól lakik, nem fog neki kelleni a cici, le fog szokni róla.

2020. aug. 7. 11:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Én cumusüvegből adtam az anyatejet is, kb 2 hónapig szoptattam, utáltam...majd lassan apasztottam fele-fele arányban adtam anyatejet, tápszert...majd elhagytam az anyatejet és átálltunk teljesen tápszerre 🤔
2021. máj. 23. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!