Hogy szoktassam le a fiaimat a szoptatásról?
Van egy 28 hónapos, egy 16 hónapos és egy 2 hónapos fiam.
A két nagyobbat le szeretném szoktatni a szoptatásról, mert ez nekem már sok(k).
Valahogy gáznak érzem, mikor egy lassan iskolás gyerek az anyja csecsén lóg.
Amúgy ennyi idős gyerekeket nem lesz nehéz leszoktatni. Csak simán nem adsz nekik többet.
Még nincs, de ha anyu így folytatja akkor uzsi időben be kell mennie a napközibe ciciztetni.
Középiskolában meg majd az osztálytársak csorgatják rá a nyálukat.
A 16 hónapos még elmenne, de egy majdnem 2 és fél éves gyerek???
Mindkettőt le kell szoktatni (a kisebbet is, mert csak feszültséget szülne, plusz mint olyan, neki sincs már szüksége erre). Egyszerűen nem adod a melled a szájukba. Eleinte biztos, hogy lesz sírás, hiszti, de nem szabad megtörnöd, mert akkor lehet, tényleg oviba mennek már és még mindig szopnak...
Fac bajotok van nektek válaszolók? Teljesen rendben van, ha az alig 2 éves múlt gyereket még szoptatja az anyja, az egyévest meg pláne. A tandemszoptatás is létező dolog, bár tény, kevesen nyomják ennyire extrémben, mint a kérdező. :)
Kérdező, tapasztalatom nincsen, az én gyerekeim mind leszoktak, mire újra terhes lettem, így nem kaptak kedvet a kistesótól újra. De mondd a nagyobbnak, hogy ő már majdnem óvodás nagyfiú, azoknak meg nem való a cici. A középsőnél meg csak simán csökkentsd az alkalmak számát, szép lassan a nulláig. Én legalábbis így csináltam annó, másfél évig szoptattam őket.
Van erre egy varázsszó: Nem.
Szóval ha szopni akarnak a nagyobbak, ezt kell nekik mondani addig, amíg fel nem fogják, hogy a nem az nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!