Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam le a cicin...

Hogyan szoktassam le a cicin alvásról?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos a kislányom, kb 1,5 hónapja voltak gondok az evéssel, keveset evett, (bár hízott szépen, nem sokat, de a minimum megvolt) védőnő javaslatása elkezdtem fejni is, és evés után azt még odaadtam neki. 2-3 óránként evett akkor. De csak cumisüvegből fogadta el a pótlást, se kanállal, se pohárból. Nagyon rákattant a cumisüvegre 2 nap alatt, nem akart egyáltalán cicizni, csak ordított felette, fejni nem tudtam annyit, hogy elég legyen. Ezért inkább egyik reggel ezt meguntam, és abbahagytam a fejést, csak cicit kapott. Volt egy kis sírás, de pár nap alatt visszatért a rendes szopizáshoz. Viszont, azóta meg rákattant a cicire :D Képes lenne egész nap rajta lógni. Max 1 órát bír ki cici nélkül, de inkább fél órát, és akkor is 1-2 órát rajta lóg, és csak így alszik. Ha elveszem, egyből felébred, és elkezd nyávogni. Így viszont rengeteget elkezdett bukni. Ezelött sosem, vagy nagyon ritkán volt bukás. A büfizések így is megvannak, bár csak miután kialudta magát rajta. A cumit nem fogadja el, van 3 fajta is, de mindet kiköpi.

Segítsetek valahogy, hogyan tudnám erről leszoktatni?

Szeretném még szoptatni, van tejem, felesleges lenne tápszerezni.

2020. okt. 23. 18:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
64%
Én azt próbálnám meg hogy máshol mint ahol enni szokott, valamilyen módon (ringatas,hordozó kendő,simizés, éneklés) próbálnám elaltatni. Ha biztos vagy benne hogy nem éhes csak az alvás miatt. És a cumival is probálkoznék De nem túlzottan csak ha esetleg el álmosodott már nagyon.
2020. okt. 23. 18:26
 2/17 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon egyszerűen. Bem adnék neki cicit alvás előtt. El választanám az éves és alvás időt. Pont. Biztos lesz nyekergés, de hat az élet kemény. Már 4,5 honaposan is.
2020. okt. 23. 18:40
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Az enyém 4hónapos. Nálunk úgy van, hogy nem folyik össze az evés és alvás általában (csak pl.éjjel vagy ha nyűgös).Evés után böfiztetés, éneklés, játék, mondókázás stb.. van. Amikor látom, hogy fárad kb.1-másfél-2óra múlva, akkor elkezdem ringatni, altatni.
2020. okt. 23. 19:26
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, még annyi, h.amikor már csak cumizik a cicin, akkor szoktam finoman elvenni tőle, mert különben én is órákig ott ülhetnék vele.
2020. okt. 23. 19:31
 5/17 anonim ***** válasza:
68%
Max 1 órát bír cici nélkül, és utána 1-2 órát rajta lóg? Atyaég, sürgősen változtass, ha nem akarod, hogy még másfél évesen is csak cicin aludjon el. Persze hogy bukik, túleszi magát. Evés után kiságyba lerak, aztán simogatás, éneklés, akármi. Ahogy a cumisüvegről való visszaállást meg tudta szokni, úgy ezt is meg fogja.
2020. okt. 23. 19:39
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, holnap el is kezdem valahogy szétválasztani az alvást és a cicit.

De olyan rossz látni, hogy felveszem, és keresi, én meg nem adok neki.. De igaz, hogy még most kell valahogy változtatni.

A furcsa az, hogy minden szoptatási tanácsadó, meg akik még ezzel foglalkoznak, azt mondják, hogy jól csinálom, annyit legyen cicin amennyit akar, komfortszopizzon is stb. De komolyan, ki bírná ezt sokáig?

2020. okt. 23. 20:32
 7/17 anonim ***** válasza:
63%
Eleinte mindenképp, hogy kialakuljon a kereslet-kínálat és beálljon a tejtermelés, ugyanis az szoptatás alatt termelődik és szaporodik fel. De 4,5 hónaposan már nem kéne egész nap mellen lennie, bőven elég kéne hogy legyen 3 óránként ennie, pihennie is kell a gyomrának, nem jó, ha mindig csak rá van töltve, mielőtt megemésztené az előzőt.
2020. okt. 23. 21:19
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező. Persze nekik ez a dolguk, hogy ezt mondjak. Te meg majd eldontod, hogy meddig bírod idegekkel.
2020. okt. 23. 21:24
 9/17 A kérdező kommentje:
Igazatok van, köszönöm.
2020. okt. 23. 21:29
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Komolyan, itt mindenki drasztikusan elvenné a cicit egy 4,5 hónapostól??? "Tanuljon rendet az a gyerek"

Nálam kevesen bírták rosszabbul a szoptatást, a kötöttséget, az anyasággal járó megszűnt életet, de tudatosítottam hogy az első fél év az ő igényeiről szól, hogy ennek milyen hosszútávú előnyei vannak. Igen, rövidtávon nekem qva sz.r volt. De ha logikusan belegondoltam, megérte. Aztán ahogy beindult a mozgásfejlődés, a világ kinyílt, cicizni sem akart annyit. Plusz jött a hozzátáplálás. Én ennyi idősen még biztos nem kezdenék el trükközni és belekényszeríteni valamibe amit ő nem csak, hogy nem akar (mert az egy dolog, meg lesz még sok ilyen az életben) de nem ért és esélyed sincs elmagyarázni. Sírások árán bele fog szokni, törődni. Kérdés, ez ér e annyit, mint még 1-2 nehezebb hónap?

2020. okt. 25. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!