Hogyan szoktassam le 4évesemet a tv melletti alvásról?
ha halk, kellemes zene menne?
Amúgy igyis-úgyis csak sírás árán tudod leszoktatni szerintem...
Esetleg ha mese helyett mellé fekszel míg elalszik?
Nekem rögtön a hangoskönyv jutott eszembe- pl. a kedvenc meséjéből (Thomas vagy Pompom- nem iy olyan nagy összegek a lemezek).
Nálunk a 3,5 éves kisfiamnál nagy sláger a nappal tanulójátékként is használt Leapfrog béka vagy Scout kutya vagy Vtech maci éjjeli üzemmódba állítása, ilyenkor valamilyen nyugtató zenét vagy klasszikus zenét játszanak (a Scout kutyára még a kisfiam nevét és kedvenc dalait is rá lehet tölteni szabadon).
A plafonon nálunk foszforeszkálós hold és csillagok vannak, az ágyában pedig újabban egy nagy lapos (párnaszerű) plüss vonat, az vigyáz rá (az alvósállaton kívül persze:)
A tévére elalvást én nem tartom túl jó ötletnek felnőttnél sem hosszú távon, kicsinél méginkább. Én kivinném azt a tévét- pár este hiszti lenne, de aztán megszokná, ha tudsz helyette más érdekes alternatívát (zene, fény, őrző állat, párna stb.) adni.
Minél hamarabb próbáld meg, mert egyre nehezebb lesz a leszokás.
A doktornő azt mondta, hogy ne maradj mellette amíg elalszik, hanem inkább a tv-n aludjon? Ez komoly??? Hűűű...
Amúgy nehéz helyzetben vagytok, és nem akarlak leszúrni, de egyre csak az kattog a fejemben, hogy egyáltalán hogy engedhetted, hogy rászokjon erre? Nekem anyósom kritizál mindig amiatt, hogy miért nem hagyom, hogy a tv előtt aludjon a gyerek, hisz ő is mindig engedte a gyermekeinek. Hát eredményképpen a férjem a mai napig (36 éves) sem képes elaludni anélkül, hogy menne mellette a tv.
Biztos, hogy nehéz lesz,és tuti hiszti lesz belőle (nem is kevés, nem is finom), de szerintem minél hamarabb, annál jobb. Így is mélyen beleivódott már a dolog, később még inkább így lesz. Ha fél, akkor maradj ott vele, legyen éjjeli fény, mesélj neki még fejből mesét a sötétben. Ha nem akarsz mellette maradni, amíg elalszik, akkor meg ott a hangos könyv, amit mondtak, de az is ugyanúgy egy rossz szokáshoz vezet, ha csak azon fog tudni elaludni.
Még ami jónak tűnhet az az, hogy kapcsold be a tv-t és váltsd AV-re, hogy egy egyszínű kép világítson neki. Ez még bejöhet talán, de biztos nem fog érte ujjongani.
Csak eltökélten, keményen, de rengeted szeretettel, és hajrá!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!