Hogyan szoktassam rá a 3 hónapos babám hogy el tudjon aludni este ha leteszem mondjuk a kiságyába? Ki hogyan altat? A rendszer megvan, de valami mégsem jó
Szóval elalszik nálad, de miután leteszed felriad? Mert akkor hasfájásra gyanakodnék, vagy nem is tudom, de valamiért felébred, tehát valami bántja.
Ha az a gond, hogy nem magától alszik el, hanem ringatni kell, akkor meg próbáld azt, hogy elringatod, és leteszed és épp egy picit megbolygatod csak annyira, hogy éppen megébredjen és agyből visszaaludjon. Ha ez már megy, akkor egyre jobban megbolygatni, majd jöhet az is, hogy még ébren van, amikor beteszed, de már be van punnyadva. Az utolsó lépés pedig az, hogy szeretgeted, ringatod, énekelsz, és még éber állapotban beteszed, amjd leülsz mellé a földre és megvárod, hgy elaludjon. Ezután jöhet az, hogy kimész mielőtt elaludna, majd idővel megszokja azt is, hogy már nem is ülsz mellette. A nagynál ezt használtam, és bevált, a kicsinél viszont nem tudtam, mert annyira hasfájós volt, hogy sokáig ölben aludt egész éjjel...
Az első babás anyukák többsége ezzel a problémával sokszor találkozott. Hidd el, nem ő nyert. Csak a közelségedet akarja. Érzi, hogy fáradt vagy, bizonytalan, és emiatt nyűgösebb. Vedd magad mellé! Nem lehet elrontani. Azért sír, mert azt szeretné mondani, hogy az anyukája közelségét szeretné!
Kedves kérdező, sajnos nem kapunk megfelelő felvilágosítást arról, hogy egy csecsemő hogyan "működik". Rossz tanáccsal lát el sokszor a védőnő, a családunk, barátok, kismamák... Az én kislányom is nagyon sokat volt kézben. Órákat járkáltunk fele, ringatóztunk, rugóztunk (esetleg gimnasztika, vagy fitness labda segíthet- ezt mi sajnos kihagytuk), valaki a speciális babahintára esküszik. De fontos, ha a közelség nyugtatja meg, akkor ezt nem szabad megvonni tőle, mert akkor félni, szorongani fog, és ki akar rosszat a gyermekének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!