Hogyan szoktassam le 2 évesemet a cumival való alvásról? Egyébként nem használja csak alváshoz.
Mikor húgom volt hasonló cipőben apám nemes egyszerűséggel ledobta a pincébe. Elő sem került:)
A nagyfiamnak "elveszett" a középső meg nem is cumizott soha. Csecsemő korában nem fogadta el, mi pedig nem erőltettük. A legkisebb egyelőre szintén nem cumizik, de még csak 2 hetes, lehet ez még változik...
Hát szerintem sem olyan nagy tragédia ez. Pont a napokban beszélgettem erről édesanyámmal, aki óvónő. Mondtam neki, hogy félek, hogy esetleg ha fél év múlva kezdi a lányom a bölcsit,(akkor lesz 2 éves) nem engedik majd a bölcsiben a cumit, mert láttam pár ilyen kérdést itt, hogy szóltak hogy nem vihet cumit. Erre anyukám csak tátotta a száját, hogy mekkora hülyeség, akkor keresni kell másik bölcsit, mert miért ne cumizhatna, ha megnyugtatja, hiszen picik még. És mesélte, hogy náluk van pár nagycsoportos is, aki cumival alszik el, az már elgondolkodtatóbb, hogy lassan le kell szoktatni, mire suliba megy, de a piciknél semmi probléma nincsen vele. Főleg, ha csak alváshoz kell neki...
Persze lehet trükközni, le lehet szoktatni ha nagyon akarja az ember, de én nem fogok különösebb problémát csinálni belőle 4-5 éves korig. Én személy szerintem 5 éves korig cumiztam, 6 éves koromig pedig az ujjamat szoptam. Akkor láttam egyik ismerős kislánynak a fogszabályzóját, és onnantól nem szoptam az ujjam, hogy nehogy nekem is hordanom kelljen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!