Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam le a cicin...

Hogyan szoktassam le a cicin alvásról?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos a kislányom, kb 1,5 hónapja voltak gondok az evéssel, keveset evett, (bár hízott szépen, nem sokat, de a minimum megvolt) védőnő javaslatása elkezdtem fejni is, és evés után azt még odaadtam neki. 2-3 óránként evett akkor. De csak cumisüvegből fogadta el a pótlást, se kanállal, se pohárból. Nagyon rákattant a cumisüvegre 2 nap alatt, nem akart egyáltalán cicizni, csak ordított felette, fejni nem tudtam annyit, hogy elég legyen. Ezért inkább egyik reggel ezt meguntam, és abbahagytam a fejést, csak cicit kapott. Volt egy kis sírás, de pár nap alatt visszatért a rendes szopizáshoz. Viszont, azóta meg rákattant a cicire :D Képes lenne egész nap rajta lógni. Max 1 órát bír ki cici nélkül, de inkább fél órát, és akkor is 1-2 órát rajta lóg, és csak így alszik. Ha elveszem, egyből felébred, és elkezd nyávogni. Így viszont rengeteget elkezdett bukni. Ezelött sosem, vagy nagyon ritkán volt bukás. A büfizések így is megvannak, bár csak miután kialudta magát rajta. A cumit nem fogadja el, van 3 fajta is, de mindet kiköpi.

Segítsetek valahogy, hogyan tudnám erről leszoktatni?

Szeretném még szoptatni, van tejem, felesleges lenne tápszerezni.

2020. okt. 23. 18:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%
Jól van 10-es buksi simi, jár a keksz, a hős a a kitüntetés, Oscar, Nobel, amit akarsz. Most már lenyugodhatsz. Mindenkinek alapvető emberi joga, hogy rendelkezhet a teste felett. Ha valaki egyáltalán vagy csak korlátozottan akarja a mellet etetesre használni, ahhoz semmi közöd és semmi jogod meg csak véleményt sem nyilvánítani róla. Segíts ha tudsz a kérdésben, de ne árts az ítélkezéssel meg bezzegeléssel.
2020. okt. 25. 09:28
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Huh 🙈 jól megmondtad. Mindenki azt csinál amit akar, csak elcsodálkoztam, hogy itt az a triviális, ha levesszük a cicit és sírjon kicsit. Az hogy te és más ezt tudatosan nem vállalta be, attól még létezik a másik oldal.

Rendelkezz a tested felett, persze. De minden éremnek két oldala van. A kérdező épp szarul érzi már magát. A gyerek meg majd szarul fogja érezni magát. Mindkettő elmúlik. Az anya, felnőttként ezt tudatosan át tudná gondolni. A 4,5 hónapos nem. Ennyi a különbség. És persze csinálja, meg mindenki más is úgy ahogy akarja - akar a franc beleszólni - csak annyi hogy érdemes átgondolni a másik oldalt.

Egyébként a másik hogy 18-20 hetes korban is van növekedési ugrás, mikor feszt cicin akar lenni.

2020. okt. 25. 10:00
 13/17 anonim ***** válasza:
48%

“Max 1 órát bír ki cici nélkül, de inkább fél órát, és akkor is 1-2 órát rajta lóg, és csak így alszik. Ha elveszem, egyből felébred, és elkezd nyávogni. Így viszont rengeteget elkezdett bukni.“

Te olvasod is a kérdést, vág csak nyomod az iszsz szektás szöveget? Nem lesz semmi baja a gyereknek, ha nem lóg folyton cicin. Létezik másik oldal. Aki valamiert folyton azt hiszi csak az a jó oldal 🤔

2020. okt. 25. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:
74%
Senki nem akarja drasztikusan ELVENNI tőle, de egy 4,5 hónapos gyereknek már nem kell a nap 24 órájából 20-at mellen töltenie. A kérdező azt írja, hogy 1-2 ÓRÁT rajta lóg úgy, hogy közte fél órákat bír ki. Egy ekkora babának már biztos nem kell fél óránként-óránként ennie (nem véletlenül bukik annyit), ergo a cicit nem evésre használja, hanem cumizásra. Na meg alvásra. És itt elérkeztünk ahhoz a kényes részhez, hogy kinek meddig tart a tűrőképessége. Akinek megfelel, hogy gyakorlatilag szimbiózisban él a már nem is olyan nagyon pici babával, akinek egész nap a szájába van tömve a cici, mert mindenhez IS kell neki, az tegyen így. Aki nem akar cumi lenni, az meg változtasson. Magánügy. Mivel a kérdező kiírt egy kérdést erről, neki valószínűleg nem felel meg. Nem olyan bonyolult ez.
2020. okt. 25. 10:23
 15/17 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy csináltam mikor ilyen helyzetben voltam, h eldontottem magamban egy fix időt...pl 20-20 perc egyik mell másik mell (vagy ha ilyen függő a babád akkor kezdheted tobbel is) mert ha éhes egy baba akkor akár 5 perc alatt is lehuzza ami neki kell ugyh ebben a 20 percben bőven benne van a lelki része is a dolognak. Mivel meg volt szabva és mindig annyit hagytam, később akar csokkentettem is 15 percre nagyon könnyen meg tudta szokni...kitartás kell es főleg h kíméletes legyél...tudom mit érzel mert en sem vagyok az a fajta aki élvezte h allandoan szoptatnia kellett...de aztan alakul...ahogy nő...aztan mar örülni fogsz ha legalább 5 percet fog szopizni h hátha eszik is valamit :D sok sikert :)
2020. okt. 25. 10:55
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem teljes leválasztást akarok 10-es, hanem azt, hogy pl anyuméknál tudjak úgy lenni egy fél napot, hogy én ne a kisszobában üljek végig, és tudjon ő is foglalkozni az unokájával. Nekem fontos az is, hogy már ilyenkor megszokja más emberek közelségét, ne ilyedjen meg egy idegen embertől, ha mondjuk elmegyünk kávézni vagy valami. Mert sajnos sok olyan kis gyereket látok, akik bújkálnak, félnek, hisztiznek, ha idegen ember közelebb megy.

Természetesen ugyanúgy szoptatni fogom, annyi volt a kérdésem, hogy a cicin alvásról és cumizásról hogyan szoktassam le. Tudom, hogy egyszer eljön az az idő, amikor ez pont hogy hiányozni fog esetleg.

Nem mellesleg a mellem sem bírja a cumizást, fáj, az állandó "terheléstől" pedig érgörcseim vannak.

Köszönöm a válaszokat :)

2020. okt. 25. 18:16
 17/17 anonim ***** válasza:
10es, egyszerűen arról van szó, hogy egy négy és fél hónapos baba, ha jól és hatékonyan szopik, 4-5 órát kibír két étkezés között. Ha a kérdező nem biztos benne, hogy eleget eszik a babája, érdemes esetleg pár napig mérni szoptatások előtt és után. Az ideális szopásmennyiség 120 ml/testsúlykilogramm, osztva annyival, ahány szopás van egy nap. Tehát ha mondjuk 6 kilós a babád, egy nap alatt 720 ml (vagy gramm) tejet kell innia összesen ahhoz, hogy jóllakjon. Ha mondjuk ötször szoptat egy nap, egy szopás 140-150 gramm kell, hogy legyen. Akkor nyugodt lehet, hogy jóllakott, eleget evett, és ha még mellen van is, az csak cumizás, nem evés.
2020. okt. 31. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!