Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a magyarázata annak ,hogy...

Mi a magyarázata annak ,hogy egyre több nőnek nincs anyateje, amivel tudná szoptatni a kisbabát?

Figyelt kérdés
Egyre több a tápszeres baba.

2021. márc. 4. 14:32
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
51%

21

Én meg azt veszem észre,hogy aki szoptat azt le ősanyázzák. Csak nézd meg itt is,hogy aki mellette van,mind piros,lepontozták. Egyébként érdekes,én sem szerettem ha a cicimet piszkálják,idegenkedtem tőle,valahogy mégis egyértelmű volt,hogy a gyerekem rajta van.

Szeretem is szoptatni, bensőséges kapocsnak érzem.

2021. márc. 4. 17:37
 22/35 anonim ***** válasza:
59%
Sokan egészségtelen életmódot élnek, sok a hormonális beteg. Sajnos ezek jelentősen befolyásolják. A stressz és az elvárásoknak megfelelés is rossz hatással van. Azaz az adott lelki állapot sem utolsó szempont.
2021. márc. 4. 17:37
 23/35 anonim ***** válasza:
70%

#21 Én mondjuk az ősanya jelzőt még nem hallottam olyan nőre mondani, akinek egyetlen “bűne”, hogy szoptat, max akkor, ha valaki nyíltan leírja, hogy nem szoptat, mert nem akar, mire jön egy “ősanya”, aki azzal van elfoglalva hogy szapulja a másikat, jól lehordja és agyonajnározza a szoptatást plusz valami isten feletti dologként írja le. Ilyet már valóban láttam.

“valahogy mégis egyértelmű volt,hogy a gyerekem rajta van.”

Nekem valahogy az volt egyértelmű, hogy a gyerekem sem lesz rajta, mivel hogy alapjáraton utálom ha bárki (legyen az férj, gyerek..) is tapogatja a mellem.🤷🏻‍♀️

2021. márc. 4. 18:04
 24/35 anonim ***** válasza:
52%
5-ös vagyok. Képzeld nem tudom hányas, hogy szoptattam. Nekem folyton mellen csüngni akaró gyereket "dobott a gép". Nem akartam feladni, de bukós kislányomban szinte soha nem maradt meg semmi. Emiatt folyton éhes is volt, nem is gyarapodott. Megváltás volt neki tápszert adni. Végre nem órákig tartott az etetés, végre el tudtam menni picit otthonról, mert az apja is megetethette, és képzeld ha gyerekkel mentem, a tápszer ugyanúgy kéznél volt. Plusz végre átaludtuk az éjjeleket. Nem mellesleg nem kellett mindenki képébe tolnom a melleim, vagy elbújnom, ha megéhezett a babám. Örülök, hogy neked a szoptatás ilyen egyszerűen ment, született tejcsárda vagy.
2021. márc. 4. 18:31
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

23

Az a baj,hogy mindkét oldalról vérremenő ócsárlás megy mindig. Nekem is megvan a véleményem az esztetika miatt nem szoptató nőkről,de bunkón lealázni nem fogom,vegtére is ez magánügy és valóban jók a mai tápszerek. De olvasd el,egyesek milyen stílusban szapulják a másikat, vica-versa. Kicsit te is emelkedettebben reagáltál az írásomra,pedig csak tapasztalatot írtam,de ha sértő volt,ne haragudj. Ugyanúgy leírom az "ősanyákat" is,mint a tejcsárdázó ősanyázókat. Inkább örülök annak,hogy a tudomány miatt anyatej nélkül is egészséges,jól táplált babák lehetnek. Amúgy nekem is van itthon egy dobozzal,vész esetére,így vagyok nyugodt. :)

2021. márc. 4. 19:16
 26/35 anonim ***** válasza:

Nem, te ne haragudj ha “mérgesebben” reagáltam, nem szándékoztam én se senkit megsérteni vagy hasonló.

Egyetértek és teljesen igaz, hogy mindkét oldalról megy a sárdobálás, csak nem tudom miért. Sokkal szebb lenne a világ, ha mindenki a maga dolgaival foglalkozna és nem a másikat szapulná..:)

2021. márc. 4. 19:23
 27/35 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a vârtnál jobb élmény a szoptatàs. Szeretek szoptatni, szeretem, hogy hozzámbújik stb..De ez amiatt is van, mert könnyen lett tejem, a kórházban segítettek, a babám ügyesen szopizik (nem erőszakos, nem tépi a mellbimbómat stb..), viszonylag zökkenőmentesen alakult ki a szoptatási rutinom. Ha ezek nem lettek volna/nem így lennének lehet már én is tápszert adnék a gyerekemnek.
2021. márc. 4. 20:05
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nagyon erős stressz volt az oka. Ez részben az én hibám is,mert sajnos a pici születése előtt ilyen p****bb forma voltam,aki soha nem mert visszaszólni senkinek,így simán hagytam,hogy az éppen bent lévő nővérek tönkretegyék az első néhány hetünket. Ugyanis mindenért lecsesztek. Ha rosszul voltam és gyógyszert kértem,vagy csak annyit,hogy a csecsemősökhöz bevihessem a picit,a fejemhez vágták,hogy így hogy fogok gondoskodni róla (így 2,5 év távlatából közlöm,hogy jól megvagyunk,mert nyilván nem minden nap császároznak). Ha sírt a gyerek,akkor azért csesztek le,mert megzavarta a nyugalmukat és "hallgattassam már el". Hónapokig az ment itthon is,hogy szinte rosszul voltam a gyereksírástól,mert az volt bennem,hogy valaki megint leszól miatta. A szoptatás kínszenvedés volt addig is,amíg tartott,a kórházban is már több ideig bent tartottak a kelleténél,mert nem hízott a pici eleget. 3 hónapig szoptattam csak+fejéssel és a vége felé már tápszeres pótlással. Szóval az tévedés,hogy mindenki kényelemből hagyja abba.
2021. márc. 4. 21:26
 29/35 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is azzal volt a bajom h előre tudtam h nem fog menni a szoptatás, nem birom ha a mellemhez ér bárki is. Félre is szívta, nagyon sebes lett és nagyon fájt is a szoptatás. Már mikor sírt és tudtam h mennem kell és cicire kell tenni volt h énis sírtam. Aztán már vérezni kezdett a bimbó hiába kenegettem na és ott mondtam h elég volt nem fogom ezt csinálni szóval váltottam tápszerre.

Végre nem azzal telt a nap h ideges vagyok és bőgök h nem megy a szoptatás.

2021. márc. 4. 23:32
 30/35 anonim ***** válasza:

"Én meg azt veszem észre,hogy aki szoptat azt le ősanyázzák. Csak nézd meg itt is,hogy aki mellette van,mind piros,lepontozták."

Én azért nem ezt látom. Az ősanya jelző nagyon nem a szoptatós anyukákra illik,hanem,ahogy említették is,azokra,akik ítélkeznek emiatt mások felett. És olyat se látok,hogy bárki szimplán azért le lenne pontozva,mert ő szoptatott...ennyire ne legyünk paranoiásak. Akik le vannak pontozva,abban mindben van legalább egy hangyányi ítélkezés vagy lenézés a másik irányába. Csak sajnos ezt sokan nem veszik észre a saját kommentjükön,inkább bebeszélik maguknak,hogy csak a szoptatás miatt lettek lepontozva ezért biztos a másikban van a hiba. Én spec. azt is lepontoztam,aki a szoptatásról csak rosszat írt,míg a tápszerről meg csak jót,mert az is bunkó komment volt és ráadásul kisarkított.

2021. márc. 4. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!