Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 11 hetes kislányom úgy viselke...

11 hetes kislányom úgy viselkedik, mint aki elfelejtette hogy kell szopizni. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Eddig ment minden simán, 2-3 napja meg mintha nem tudná bekapni a mellbimbóm, csak kapkodja a fejét össze-vissza. Pedig éhes és ordít. Tejem is van bőven, kénytelen vagyok fejni. De nem akarom cumisüvegből adni neki. Már nem tudom mit tehetnék.
2008. dec. 1. 06:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is volt hasonló, de nem kell kétségbe esni!

Irányítsd oda a fejecskéjét! Majd visszaszokik.

Az, hogy mitől? Passz... de megoldható és ez a lényeg!

2008. dec. 1. 07:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog merült fel bennem. Az egyik, hogy esetleg túlságosan is tele van a melled, nagyon erősen folyik a tej, ő meg éhes, mohó lenne, de akkor megfullad... Én jártam így, nálunk az volt a megoldás, hogy egy nagyon picit kifejtem szoptatás előtt, csak hogy ne dőljön annyira a tej. Ezen kívül nem szabad megvárni, amíg a baba nagyon éhes lesz, hanem még azelőtt mellre kell tenni. Amikor már ordít az éhségtől, nagyon nehéz.

A másik, ami eszembe jutott, az a szopisztrájk. Hallottam, olvastam róla, állítólag 3 hónapos kor körül gyakori, én szerencsére nem igazán tapasztaltam ilyet, de egyik barátnőm igen. A megoldás erre az, hogy a szopi idejére ha lehet félhomályos, vagy sötét, csöndes szobába menjetek, sok baba szereti ha nem ülve,hanem fekve szopizhat, de ezt te tudod, hogy a te babád milyen. Zárjatok ki minden zavaró hangot, fényt, ha lehet, vetkőzz te is félmeztelenre és a babán is csak pelus legyen, inkább takarj magatokra egy puha és meleg takarót, az alatt szopizzatok. A bőrkontaktus, a csöndes, anyaméhszerű biztonság visszahozza a szopikedvet.

Ha így se megy, szerintem érdemes megkeresned telefonon a La Leche Ligát, ott teljesen profi szopis tanácsadók vannak, nekik tuti lesz ötletük, a neten megtalálod őket.

Sok sikert!

2008. dec. 1. 08:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én fiam is csinálta ezt, mig picúrabb volt most 5 hós, ilyenkor én azt csináltam, hogy beletettem a szájába a kisujjam hagytam hadd cumizzon rajta 1-2-őt aztán megkináltam a cicivel és már minden ok volt. Próbáld ki nekem bevált, van a babáknál olyan, hogy annyira éhes és ideges, hogy elfelejti hogyan kell elvenni a cicit. Én is úgy olvastam utána.
2008. dec. 2. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!