11 hetes kislányom úgy viselkedik, mint aki elfelejtette hogy kell szopizni. Mitől lehet?
Szia!
Nekem is volt hasonló, de nem kell kétségbe esni!
Irányítsd oda a fejecskéjét! Majd visszaszokik.
Az, hogy mitől? Passz... de megoldható és ez a lényeg!
Két dolog merült fel bennem. Az egyik, hogy esetleg túlságosan is tele van a melled, nagyon erősen folyik a tej, ő meg éhes, mohó lenne, de akkor megfullad... Én jártam így, nálunk az volt a megoldás, hogy egy nagyon picit kifejtem szoptatás előtt, csak hogy ne dőljön annyira a tej. Ezen kívül nem szabad megvárni, amíg a baba nagyon éhes lesz, hanem még azelőtt mellre kell tenni. Amikor már ordít az éhségtől, nagyon nehéz.
A másik, ami eszembe jutott, az a szopisztrájk. Hallottam, olvastam róla, állítólag 3 hónapos kor körül gyakori, én szerencsére nem igazán tapasztaltam ilyet, de egyik barátnőm igen. A megoldás erre az, hogy a szopi idejére ha lehet félhomályos, vagy sötét, csöndes szobába menjetek, sok baba szereti ha nem ülve,hanem fekve szopizhat, de ezt te tudod, hogy a te babád milyen. Zárjatok ki minden zavaró hangot, fényt, ha lehet, vetkőzz te is félmeztelenre és a babán is csak pelus legyen, inkább takarj magatokra egy puha és meleg takarót, az alatt szopizzatok. A bőrkontaktus, a csöndes, anyaméhszerű biztonság visszahozza a szopikedvet.
Ha így se megy, szerintem érdemes megkeresned telefonon a La Leche Ligát, ott teljesen profi szopis tanácsadók vannak, nekik tuti lesz ötletük, a neten megtalálod őket.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!