Miért viselkedik így? Kétségbe vagyok esve!
6 hetes babám nehezen eszik ciciből, elég hamar feladja, elfárad vagy megunja. Látszólag jóllakik, eltolja. De valamivel később,5-10-15 perccel később megint folytatná, mert még éhes. Így nagyon elhúzódik az egész.
Az a baj, hogy nekem nagyon sebes a mellem, ráadásul iszonyatosan fáj az egész, érintésre is,főleg szopi után, amúgy kevés a tejem. Ha nagyon éhes még adok neki tápszert de hiába mert annak is csak egy részét hajlandó megenni elsőre, és csak később akarja folytatni. Így az egész nap egy nagy etetés, már teljesen ki vagyok borulva, folyton sír, nem lehet lerakni. Hiába próbálok bármit, beállítani az etetések idejét, semmi. Csak egy nagy kínszenvedés .
Jönnek majd az okosok az igény szerinti szoptatással, de az nem azt jelenti, hogy naponta 30x teszed mellre!!!
Ha nem eszik, utána 2 óra elteltével kínáld, és próbáld neki beállítani a napirendet.
Fejjed a tejet, akkor több lesz, illetve ha vérzik is a cicid abból nem szabad kapnia! Mindenképpen fejjed, akkor meggyógyul és az anyatejet add neki üvegből!
Ez egy nagyon jó mellszívó!
Gyógyszertárakban kapható.
A www.lll.hu szoptatási tanácsot lehet kérni ,e-mailon,telefonon vagy személyesen.
Neked feltétlenül ajánlom,nem szeretném ha a kisbabád nem tudna szopizni.
Az én saját véleményem:szerintem lehet hogy rosszul teszed mellre.6 hetesen ha jól szopik nem kellene kisebesednie.
Fekve szoptatsz?A baba hasának a hasadhoz kell érnie.Arcal teljesen feléd legyen fordulva.A mellbimbót szoptatás elütt nedvesítsd be anyatejjel,ne szárazon harapjon rá ,mert az fáj.Ha neked kellemes lesz a szoptatás szerintem ő is jobban élvezi majd.
A legjobbakat kívánom és ne add fel menni fog!!!
.
Hát tény 6hetes korára már a mellednek is meg kellene szoknia,szerintem is a mellre tevésnél van a baj.A babának be kell kapnia a bimbó körüli udvar amennyire tudja ,akkor van jól feltéve és ezt úgy tudod megtenni,hogy összenyomod a bimbót és úgy csúsztatod a szájába.Ha sebes akkor valami baja van a mellednek.Védőnőt kérdezted már?A babának nincsen szájpenésze?Az is elfertőzheti..Mindig mosd át bórsavval az nem fáj,de fertőtlenít,ha szoptattál fejd le,még ha fáj is,és ezt tényleg ne hanyagold el,mert el fog apadni a tejed!!!Nekem kb 10héát volt mire beállt rendesen,de tényleg csak azt tudod csinálni,hogy a babát szopi után vagy leteszed aludni vagy másra bízod és fejd ki.elektromossal kb 10perc és neked is serkenti a tejedet így a babának tuti lesz elég.Miután lefejted akkor kend be anyatejjel a melledet és hagyd megszáradni-pár perc az egész,ez a legjobb!Ha mégsem segít,jöhet a garmastan kenőcs ami erre való.De szopi előtt mindig mosd le a melledet,jó meleg vízzel-ez serkenti is a tejtermelést.Igyál alkoholmentes sört,egyél kömény levest,madártejet az is segít-és nagyon sok folyadékot-nekem ezek beváltak!Homeós bogyót már ne szedj mert az apaszthatja!
a babát ha cicire teszed és eltolja vigasztald meg ,de ne engedd,hogy negyed óra múlva kapjon újra.Meg kell szoknia,hogy egyszerre egyen és ne részletekben!A te mellednek sem jó,ha sokszor teszed rá,mert nem bírja úgy termelni és a baba sem lakik jól.Én kipróbáltam és örülök neki,hogy hamar megjött az eszem,hoyg 3óránként etettem,mert sokkal jobb volt. A baba is nyugodtabb volt és a mellem is tudta mikor van itt az idő a kajára és akkor volt bőven tejem.Előtt csak kínlódtam,mert nem volt annyi benne ami a babának kellett,mert ahogy tudtam ráraktam.Nem beszélve arról,hogy ha sokszor teszed mellre és nincs rendszer a kicsi gyomra sem pihen és állandóan bukni fog és nem pihen a kis gyomra.szval tedd rá,amíg tudja szívja ha eltolja vedd fel,simized meg a kis hátát hátha büfi van-az én fiamnak gyakran volt ilyen,aztán tedd vissza.Ha már azt látod,hogy nem megy sehogy akkor a lefejt tejet add oda neki-kezdésnek a tápszer is jó.De mindig a cici legyen az első és utána az üveg.Ha fejni kezdel és üvegből táplálsz mint ahogy itt írták akkor nem fogja a cicit elfogadni.Hidd el,láttam ilyet a barátnőmnél.nekem nem tettszett ez..a babának is meg kell erősödni és ha ez beindul egy hét múlva már mint a kis angyal cicizni fog!
Remélem tudtam segiteni,írj nyugodtran privit tudok segíteni én megszenvedtem a tejért mert a homeos bogyók majdnem elapasztották és alig vettük észre,de fejtem egyfolytában és nehezen de visszajött!Kitartás kell türelem és következetesség,de ha egyszer is azért kap cumisüveget,mert így kényelmesebb akkor ezt ő is belátja majd.de ha beindul a tej az lesz a kényelmesebb mind a kettőtöknek és ezeket a szeánszokat nem kell már akkor végig csinálni mindig..na írj ha megakadsz,drukkolok nektek!
Üdvy:1 éves baba mamája-aki most állította le direkt a szopit..1hete:)
"Ha az első hét elteltével sem javul vagy éppen rosszabbodik a sebesedés, vagy rögtön az első napokban súlyos sérülés alakul ki, feltétlenül kérj segítséget tapasztalt szoptatási tanácsadótól. A fájdalom nem tartós velejárója a szoptatásnak! A gyógyulni nem akaró, fájdalmas sebek oka sokféle lehet. Íme a leggyakoribbak:
* Ha a baba nyelve le van nőve, nem tudja eléggé kinyújtani, és nem képes körülölelni a bimbót. Helyette a szájpadláshoz szorítja, ettől lesz sebes.
* Ha a baba cumizavaros, ugyanúgy akar mellből szopni, mint a cumisüvegből: nem kapja be eléggé, ínyével rászorít, nyelvecskéjével kifelé löki a bimbót. Kerüld a cumihasználatot!
* Próbálj javítani a szoptatási testhelyzeten, a szopástechnikán. Fekve nem lehet minden mellformával jól szoptatni. Ülve talán jobban tudsz segíteni a kezeddel.
* Ha elfertőződnek a kezdetben csupán jelentéktelen sérülések, viszketést, váladékozást, fokozódó fájdalmat tapasztalsz. A sérülés mellgyulladás kiindulópontja is lehet!
Mit NE tegyél, ha sebes lett a mellbimbód?
* Ne használj szoptatás közben bimbóvédőt, mert rossz szopási technikához vezethet, és meghosszabbodik a mellbimbó alkalmazkodási ideje is. A fájdalom bimbóvédő akalmazása mellett is jelentkezik. Használata nem gyorsítja a gyógyulást. Ha csecsemő megszokta a bimbóvédőt, nehezen szokik vissza a csupasz mellre.
* A hámosító kenőcsök használatát mellőzd! Hatásukra pörkös sebfelület képződik, amely a szopások során újból és újból bereped. Az egyszerű mellbimbókenőcs nem gyógyít, hiszen nem képes megszüntetni az okot, ami a sebesedést létrehozta.
* A szoptatást sebes mellbimbók esetén sem célszerű abbahagyni, mert így csak elhúzódik az az időszak, amely alatt a mell megszokja az újfajta ingert. A babát vérző mellbimbóval is szabad szoptatni, de feltétlenül meg kell keresni az okát, hogy miért sebes a bimbó, miért nem gyógyul.
Feltétlenül kérj itt segítséget.
A sebesedésre már írtak tippeket, nem írnám le ugyanazt.
Azért van most megint ez a mélypont, mert ahogyan előzőleg is (valószínűleg a 3. hét körül), most 6 hetesen is fejlődésbeli ugrásnál tartotok, ezért kevesebb átmenetileg! a tejed.
A fent javasolt honlapot én is nagyon ajánlom, mert azon túl, hogy a tejtermelés fokozásáról és a tápszeres kiegészítés "veszélyeiről" olvashatsz (ami most nálatok aktuális), megtudhatod, hogy miért vannak ezek a teljesen normális véget érni nem akaró szoptatások és hogy miért nem jó módszer az időhöz kötött etetési rend.
Jó olvasgatást és sok türelmet!
17 hónapja szoptató anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!