Miért viselkedik így? Kétségbe vagyok esve!
6 hetes babám nehezen eszik ciciből, elég hamar feladja, elfárad vagy megunja. Látszólag jóllakik, eltolja. De valamivel később,5-10-15 perccel később megint folytatná, mert még éhes. Így nagyon elhúzódik az egész.
Az a baj, hogy nekem nagyon sebes a mellem, ráadásul iszonyatosan fáj az egész, érintésre is,főleg szopi után, amúgy kevés a tejem. Ha nagyon éhes még adok neki tápszert de hiába mert annak is csak egy részét hajlandó megenni elsőre, és csak később akarja folytatni. Így az egész nap egy nagy etetés, már teljesen ki vagyok borulva, folyton sír, nem lehet lerakni. Hiába próbálok bármit, beállítani az etetések idejét, semmi. Csak egy nagy kínszenvedés .
21,33as vagyok,nekem a krémek a mellre nem nagyon jöttek be kivéve a garmastant-mert nagyon felpuhították-pl a körömvirág krém is és csak még jobban szétszívja.
Ami még eszembe jutott,hogy próbáltál e bimbóvédővel szoptatni??hátha bejönne..a másik,lehet valami olyat eszel amitől fájhat a kicsi pocija és azért sír utána,nem gondoltál véletlenül erre??
Nekem nem volt olyan hasfájósnak mondható bár tény egy párszor megkínozta őt is.sztem nincsen olyan baba akit ne,csak van aki jobban bírja..én homeopátiás szert alkalmaztam azt lehet a babáknak-nekünk a Diosceriosa villosa 9ch vált be és nagyon sokat segatett,de a chamomilla is segtí,mert fájdalom csökkentő.
szoptatás alatti mellgyulladásra is vannak szerek,után kellen nézz,mert tényleg nagyon jók.Ha jól választol szert segít,ha nem akkor semmit nem ér.Én már szinte mindet azzal kezelek,csak hát tudni kellene a tüneteket mert az fontos.
Vannak könyveim ha érdekel megadom a címüket csak írj privit,mert nem mindig tudom nézegetni ezt a kérdést,sőt...és elküldöm szívesen.Tényleg megéri és ami jó,hogy nem gyógyszerekről beszélünk!1éves baba mamája
Az utolsó hsz-en én is elgondolkodtam. Nem lehet, hogy tényleg a baba pocakja fájhat? Nem vettél észre semmi rendszert, amit a saját étrendeddel kapcsolatba hozható?
Bár nem vág teljesen ide, de kiegészítésnek azért leírnám, hogy nem helytálló, hogy a túl gyakori (mondjuk fél-óránkénti) szopi AZÉRT okoz a babáknál hasfájást, mert a "régi" és az "új" tej keveredik a pocakban. Valóban van ilyen pocakfájás, de AZÉRT, mert a gyakori szopi miatt (főleg, ha nem váltott mellből szoptatunk) a kicsi mindig csak a fehérjedúsabb előtejhez jut hozzá, de a hátsóhoz nem, ami megterheli a pocakot és görcsöket okozhat. Bocsánat az offért, de talán nem baj, hogy leírtam.
A véget nem érő etetéshez: Az első hetek, hónapok szopitúrái nemcsak (sőt, túlnyomórészt nem) az evésről szólnak, hanem az anyáncsüngésről, a cumikázásról, komfortszopiról, ami a baba biztonságérzetét és nyugalmát szolgálja. Az, hogy mindig téged akar, teljesen normális. :) Az én lányom is sokat bömbizett az elején és nem tudtam lenyugtatni - míg rá nem jöttem, hogy csak szopizni (és nem feltétlenül enni) akar.
A te babád biztosan azért sír, mert éhes? Mindig megnyugszik, ha fejt tejjel/tápival pótolsz? Mert ha nem, akkor másban is érdemes gondolkodni...?
17 hónapja szoptató anyuka
Hát. Mondjuk 6 hetes korban teljesen normális az állandó szoptatás, a legtöbb anyuka ezt csinálja. Tudom, mi "öregek" könnyen beszélünk, de hidd el, ennek is vége lesz egyszer. Én is nagyon kész voltam az elején, de a babuci érdekében érdemes kitartani!
Olyan egyébként nincs, hogy nem elég tápláló a tej, ezt felejtsd el. Max. akkor van így, ha az anyuka nagyon alultáplált, de gondolom rád ez nem vonatkozik. A szervezet - ugyanúgy, ahogy terhesség idején is, - most is biztosítani tudja a baba számára szükséges minden tápanyagot, akár az anyai egészség kárára is! Az anyatej összetétele mindenkor igazodik a baba igényeihez.
Én az elhangzottakon és az igény szerinti szopin, a pótlás lassú visszafogásán túl nem nagyon tudok más tippet adni. Ha továbbra is bizonytalan vagy, szerintem érdemes lenne felhívni egy tanácsadót, ők sokkal pontosabban tudnak kérdezni és így pontosabb választ is adhatnak.
17 hónapja szoptató anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!