Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A kislányom 6 hetes. Eddig...

A kislányom 6 hetes. Eddig nagyon szépen gyarapodott,a szopizás is remekül ment neki. Viszont az utóbbi 1 hétben azt tapasztalom, hogy úgy viselkedik mint aki elfelejtett szopni. Miért nem eszik rendesen a babám?

Figyelt kérdés
Ráharap a cicire,szivja is egy- két percig,utána meg csak cumizik rajta jó sokáig.Utána esetleg megint szopcsizik.Már kipróbáltam mindent,szoptatási pózt is változtattam,kivettem a cicit a szájából,hogy ujra harapjon rá,de akkor meg nem kapja be rendesen akárhogy is próbálkozunk.Sőt ki is köpi.Ilyenkor megnézem hogy van-e benne tejcsi mert arra gondolok hogy biztos kiszopizta de rendesen spriccel annyi van benne.Akkor meg nem értem hogy miért nem szopik rendesen?Próbáltam másik mellre is tenni ugyanazon szoptatás alatt,de ott is eljátsza ugyanezt.Nekem ugy tünik,hogy nem igazán szeret mostanában megdolgozni a tejcsiért,ami nehezebben jön,azért nem strapálja magát.Viszont ez meg nekem katasztrófa,mert szopna akár órákon át.Ha elveszem tőle akkor meg sir.Nem tudom mi okozta ezt a változást.Mit gondoltok mi lehet az oka?Ja és bizti nem lakik jól,mert 2 óránként enni kér,eddig viszont betartotta a 3 órás szoptatási idő közöket.Esetleg este eszik jobban,de azt se mindig.Már arra is gondoltam hogy ez a nagy hőség az oka és biztosan csak azért eszik kevesebbet hogy a szomját oltsa,éhesnek meg nem igazán éhes.
2008. jún. 28. 17:46
 1/3 anonim ***** válasza:

hát a babák hamar el fáradnak... túl sokat szopnak egy kis tejért. de ne aggódj ez változni fog. mert ha éhes ugy is enni fog és erösebben szívni, és akkor a cicid is jobban fogja ereszteni a tejet. ugy mondva a tej csatornák kitágulnak :) ne aggodj ez csak olyan pár napos dolog lesz és utánna változni fog :)

üdv brigi mama :)

2008. jún. 28. 17:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi Brigi mama!:)
2008. jún. 28. 17:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Kisfiam 7 hetes de pont ugyanezt veszem észre. Aztán napok múltán egyszer csak szopik egy 15-20perceset 100-120grammnyit. Mások azt írták erre, hogy először is a 2 óránkénti szoptatás teljesen normális. Az is lehet, hogy most van egy növekedési fázisban és ezért sürübben kér enni. A frontok ugyanúgy hatással lehetnek rá, sőőőt! Szerintem adj neki akkor amikor kér (én ezt teszem), szerintem úgyis meg fog oldódni, be fog állni a kis szervezete újra. Ha nem fogy, akkor ne aggódj! :)
2008. aug. 27. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!