Van olyan, akinek a babája nem szopizta ki az előírt 150 gr/testkilogramot, mégis gyarapodott?
Nekem soha nem szopizta ki:) A mi dokink azt mondta, nem kell erre a mennyiségre adni, az átlagfogyasztás 400-1200 ml között van, hiszen van olyan gyerek, aki 400 ml-t eszik egy nap, és gyarapszik, meg olyan is, aki 1200ml-t.
Rá kell bízni a gyerekre:)
A fiam maximum 5-700ml-t szopizott egy nap, mégis hozta a "papírformát". 5 és fél hónaposan duplázta a súlyát.
A kedvencem a duplázásnál volt, aszerint neki egy evésre 175 ml-t kellett volna ennie, ehelyett 90-120ml-nél több sosem ment le a torkán:) (mindig mértem)
Úgyhogy ne parázz, bízd rá a kicsire, ha gyarapszik, akkor mindegy mennyit kéne ennie:)
1. probléma: a képlet a tápszerre vonatkozik.
2. probléma: a gyerek nem robot, amit kalibrálni kell/lehet.
3. probléma: soha nem nő egyenletes tempóban.
4. probléma: lesz majd olyan is, amikor nem hízik, de éppen hosszában nő. Sőt, olyan is, amikor egyiket sem teszi, hanem más történik: okosodik. ;)
Nem írnám tovább...
így van, rossz a képlet, mint ahogy egyébként a súlygarapodás is (fél éves korra dupláz, 1 éves korra tripláz- ez meg nagyon-nagyon rossz)
Egyébként az enyém amíg mértem olyan 60 millit evett és egy kilót hízott havonta.
A kicsi százat, százhúszat és gyarapodott fél kilót havonta.
És mindegyiket szoptattam kizárólag 5 és fél hat hónapig, majd még 16-23 hónapos korukig.
De még mennyire!! 3,5 hónapos koráig heti 10 dkg hízott úgy, hogy 600gr evett naponta. Ekkor már 5,5 kg volt, tehát a napi adagja kb. 800 gr lett volna. Tápszert nem adtam soha, mert igaz, hogy keveset, de végül is egyenletesen hízott. És centire meg úgy nőtt, mint a gomba!
Azután több tejem lett egy jól sikerült szaporítás után, és azóta jobban gyarapszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!