Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek a komfort...

Mi a véleményetek a komfort szopiztatásról?

Figyelt kérdés

Olvastam olyat is, akinek már nincs is teje, mégis mellre teszi a gyereket hogy megnyugodjon..

Normális ez? Vagy gondolom itt is ugye kinek mi.. nekem pl nem annyira tetszik ha cuminak használja a mellem. De ha azon alszik el, akkor hagyom egy kicsit, majd lerakom. De az, hogy minden nyekkenésre, vagy csak ugy mért ne mellre tenni..

#szoptatás #Kpmfort szopi
2020. nov. 10. 23:00
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
65%

Pici korban támogatom. Én hagytam, hogy nyammogjon a kislányom rajtam. Olyan 4-5 hósan kezdtem el, hogy csak evésre használtuk és kapott cumit.

Nekem 10,5 hósan magát választotta le a lányom (egyszer olvastam hogy 2 év alatt sosem választják le magukat ilyen mániákus szoptatós oldalon - haha :D)...

1 év felett csak akkor érdemes szerintem , ha az anya is el tudja ezt fogadni és nem zavarja.

3 barátnőmön azt látom, hogy minden vágyuk, hogy vége legyen. Minden alkalommal látszik, hogy utálják az egészet. Éjszaka 20 percenként visít a gyerek a ciciért, társaságban is húzza a pólóját... Legszivesebben elmenekülne.

Fáradtak, idegesek...a gyerek sem kipihent, nyűgös, vergődik Ez miért olyan jó bárkinek is?

Én örülök, hogy nem jutottunk ide. Ha hozzambujik a lányom, akkor nincs bennem feszültség, hogy "jajj már megint cicizni akár". Szerintem a kiegyensúlyozottság "egészségesebb", mint a 3 évig tartó szoptatás.

Persze, ha valakit boldoggá tesz, hajrá. Én arról beszélek, amikor az anya szenved, és én eddig csak ilyet láttam.

2020. nov. 11. 10:01
 22/33 anonim ***** válasza:
68%

20,21 válaszolók jól megfogalmazták.

Szerintem abban a legtöbb ember egyetért hogy amíg kizárólag folyadék alapút eszik a gyerek addig az anyatej fontossága vitathatatlan.

Nekem az a visszataszító mikor 2-3 éves és ennél nagyobb gyereknél is megmagyarázzák ilyen-olyan immunanyagokra hivatkozva hogy a gyerek érdeke a szoptatás. Ennyi erővel szopjon mindenki korlátlanul hiszen immunanyagokra mindig szükség van...

Ismerőskörben láttam tönkremenni ebben házasságot. Az anya a 3+ ovis fiával aludt, kelt, egy szóval össze voltak nőve. Mikor jöttek hozzánk és hívta játszani az én 2 éves lányom a fiút nem érdekelte csak az anyja mellén csüngött. Ha épp nem szopott, könyékik benyúlkált az anyja pólója alá.

Mást se hangoztatott csak hogy milyen öröm neki, mennyire imádja mikor hazajön az oviból a fia és első mondata hogy "anya cicit akarok".

Engem teljesen ledöbbentenek az ilyen esetek. Itt már nem immunanyagok átadásáról és egyéb mesékről van szó, valami más áll a háttérben.

A férje nem is bírta elviselni ezt a helyzetet, mivel nem volt hajlandó elválasztani a gyereket, el is váltak. Úgy gondolom egy kisfiúnak ez később még gondokat okozhat, hogy emlékei vannak a saját anyja melleiről ahogy szopja. Irtó groteszk.

2020. nov. 12. 12:37
 23/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Na ez azért durva, 3 évessel.. az már csak az anya lelki világának jó.

2020. nov. 12. 12:43
 24/33 anonim ***** válasza:
85%

"A másik tábor sem lobogtatta a vizsgálatok eredményeit, hogy márpedig dee, komfortszoptatni nagyon fontos."

De igenis lobogtatja. Még instára is kirakják.

2020. nov. 17. 16:59
 25/33 anonim ***** válasza:
26%

Szoptatom az ovis gyerekem is. Mennyivel normálisabb anyatejet adni neki, mint egy tehénét. Tápértékileg és érzelmileg is igényli. Az emberiség évmilliókig úgy élt, hogy a gyerekeket akár 4-6 évig is szoptatták, egy anya terhesség alatt és egyszerre több gyereket is, normális volt a szoptatós dajka, tejtestvér.. Persze most már mindenből van mű, a cici helyett lehet műanyagot dugni a gyerek szájába, anyatej helyett van hidrolizált tehéntejfehérjét tartalmazó hipoallergén tápszer szintetikus vitaminokkal, az ölelés helyett önringató bölcső, az együttalvás helyett léhzésfigyelő. A közelség, kapcsolat, szeretet helyett meg pénz, média és szundikendő.

Lassan ez az új normális, értem én. De akkor inkább leszek valódi különc.

2020. dec. 5. 20:51
 26/33 anonim ***** válasza:
61%

25#

Egy ovis gyerek már semmilyen tejet nem igényel. Elmebeteg vagy.

2020. dec. 5. 22:33
 27/33 anonim ***** válasza:
63%

"Tápértékileg és érzelmileg is igényli."

Ezzel csak magadat nyugtatod. Egy 4+ gyereknek ne legyen már érzelmileg fontos hogy az anyja csupasz mellét szopkodja. Anélkül is össze lehet bújni, szeretetet adni. Tápértékileg pedig a változatos étrend sokkal többet számít ebben a korban. Azért mindennek van egy határa. Nem kell ezzel takarózni. Egyre önállóbbak ilyenkor már a gyerekek, emlékeik maradhatnak amik később kihatással lesznek az életére. Persze csinálja aki akarja de ne a gyerekre hivatkozzon, mert itt már rég nem az ő igényei vannak előtérbe helyezve.

2020. dec. 6. 13:00
 28/33 A kérdező kommentje:

Ovis gyerekkel már szerintem szoptatás nélkül is meg lehet adni neki azt a közelséget, szeretet stb amit igényel. Ha enélkül nem megy, akkor ott az anyával van a probléma.

Nem vagyok a szoptatás ellen, én is szoptatok, de az, hogy egy ovis nagy gyereket... Ahigy az utolsó is mondja, azért mindennek van határa.

2020. dec. 6. 15:15
 29/33 anonim ***** válasza:
48%

Valószínűleg kicsit jobban tudom, hogy mi a gyerekem igénye, mint random emberek az interneten. Jó így neki, jó így nekünk. Aki kicsit jobbat akar magának, mint az átlagos, annak nem szabad ott megakadnia, hogy mi normális, vagy hogy szokás csinálni a dolgokat (pl a gyerekeim egy évben max egyszer betegek picit, az is meggyógyul két nap nonstop cicitől). A tandem miatt nincs testvérféltékenység, és mivel cicizés közben rengeteget mesélek nekik, az átlagosnál jóval nagyobb a szókincsük. Ez csak pár példa volt.

Amúgy én se úgy álltam neki, hogy na ovis korig fogok szoptatni, ez jön magától, ha az ember megadja a gyermekének, amire szüksége van, és az adott gyerek épp igényli.

2020. dec. 6. 20:45
 30/33 anonim ***** válasza:
38%

29# Remélem hét éves kisiskolásként is cicivel a szájában viszed be a gyerekedet az évnyitóra, ha igényli. Beteg vagy, még mindig.

Én 6 hónapig szoptam, még sincs semmi bajom, elsőként tanultam meg írni, olvasni, és beszélni is korán kezdtem. Semmi köze a mellednek az egészségükhöz, beszélni meg mell nélkül is tudsz velük gondolom, nem vagy ilyen egy bites nőci. Vagy mégis?

2020. dec. 6. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!