Mi a véleményetek a komfort szopiztatásról?
Olvastam olyat is, akinek már nincs is teje, mégis mellre teszi a gyereket hogy megnyugodjon..
Normális ez? Vagy gondolom itt is ugye kinek mi.. nekem pl nem annyira tetszik ha cuminak használja a mellem. De ha azon alszik el, akkor hagyom egy kicsit, majd lerakom. De az, hogy minden nyekkenésre, vagy csak ugy mért ne mellre tenni..
Nem lett volna semmi, ha nem írja le, hogy nem egészséges. A másik tábor sem lobogtatta a vizsgálatok eredményeit, hogy márpedig dee, komfortszoptatni nagyon fontos. A válaszoló a saját élményét képezte az általánossá, hogy önmagát igazolja, hogy ő márpedig jó anya, hiszen a következő kommentben már írta is :)
Pedig "sajnos" egészséges, nem véletlenül van a "tejfog" elnevezés is. Szóval ne hangoztasd, hogy nem egészséges, mert az.
"A válaszoló a saját élményét képezte az általánossá, hogy önmagát igazolja, hogy ő márpedig jó anya, hiszen a következő kommentben már írta is "
Hol bizonygattam? Én a 6-os és 10-es kommentet írtam. Semmit se bizonygattam. Sőt hozzá tettem hogy én aztán senkinek nem szeretném megmondani mit tegyen. Kicsit benézted.
Szerintem is más, ha egy pici babát még hagy kicsit szopizni az ember, vagy hagyja mellen elaludni. Az teljesen oké, persze nehéz lesz róla leszokni, de hát a ringatásról, cumiról stb is nehéz, ezt az anyukának kell eldöntenie, illetve vannak olyan babák, akik nagyon preferálják ezt az altatási módot, ami szintén szempont.
De azért a babák többsége pár hónap utan kialakít egy rendet, és szerintem is, ha mással is próbálkozik az ember, akkor nem alakul ki az a szörnyű helyzet, hogy a másfél éves közterületen "lelejmolja" ordítva, hiogy ciciiii.
A legtöbbünknek/sokunknak ez azért a testünk megerőszakolását, tárgyiasítását jelenti, a nőiesség megélését nehezíti, és azért a gyereknek sem jó.
Én is csak szoptattam 6 hónapig, sőt, a tipegő gyerekem szopizik még elalváshoz, de ezen kívül az ilyen random komfortszopit nem igazán hagytam, max ha nyűgös volt éjjel, de azt is inkább tehetetlenségből. Az ő ritmusához, megéhezéséhez persze alkalmazkodtam.
Szerintem is a köztes út jó itt is.
Két kérdés van. Biológiai - pszichológiai szempontból normális.
A jelenlegi kozbeszedben, a modern szokások szerint furcsa. Nem azért furcsa, mert az anyák hirtelen elkezdték azt gondolni, hogy márpedig én nem fogom a természetes módon táplálni a gyermekem, hanem ebben rengeteg munkája van a tápszer és Cumi gyártók propagandájának, meg a médiának. Hasznot húznak abból, hogy az anyák úgy érzik, nem normális igény szerint szoptatni a gyereküket.
Bármit megvwtetnének velünk, és komoly pszichológiai trükköket vetnek be, hogy úgy érezzük, ez a saját igen ünk. Ugyanez igaz pl a kék - kisfiú, rózsaszín - kislány megkülönböztetésre is. Csak azért van, hogy több babaholmit lehessen eladni.
Döbbenet egyesek hogy kiakadnak egy anonim fórumon...
Amugy komfortszoptatás volt a kérdés. Az hogy egy 1.5 éves még szopik evés céljából az szerintem rendben van. De nekem is elég bizarr ahol a gyerek rángatja le a pólót anyukáról, kiabálja hogy cicit akar mert épp hisztis és csak az nyugtatja meg. Vagy a játszón 2 hintázás közben odaszalad és szív kettőt belőle. Nem tudom de ez valami elképesztő morbid.
Olvastam olyat is itt a fórumon hogy az anya nem akarja hogy leszokjon a gyereke ezért 1.5-2 évesen is a lehető legkevesebb szilárd táplálékot adja neki, kvázi kiszolgáltatja a gyereket hogy az tovább igényelje az anyatejet éhségében. Vannak kattant anyák ez nem vitás. Kétlem hogy a gyereknek ezzel jót tesznek.
"Pedig "sajnos" egészséges, nem véletlenül van a "tejfog" elnevezés is. "
Ennyi erővel van olyan is hogy csecsemőkor. Ami mint tudjuk 1 éves korig tart. Utánna már egy másik korszak jön...
Hűha, köszönöm szépen a válaszokat.
Na igeny ez a 1,5 évesen kiabál a ciciért utcán, bárhol, ez engem is kiakaszt.
Természetesen mindenkinek más valamilyen szinten a véleménye, én nem fogok lepontozni senkit ez miatt, csupán kíváncsi voltam. Mert igen, az ilyen szoptatási tanácsadós oldalak mindd azt mondják, hogy hagyjuk a gyereket addig komfortszopizni ameddig csak akarja. Na de 1,5 évesen már furi lenne. Evés céljából semmi kifogásom ellene.
Köszönöm.
Nem értem, mért baj, ha a szülőnek könnyebb. A babánál egy reflex a szopási reflex, úgy van bekötve, hogy ez a mozdulat megnyugtatja. Ha ezt a cumi is teljesíti 1-2x, az csak jó. Az is érdeke, hogy a család tudjon működni, tiszta környezetben éljen. Ha szopizik, akkor a tej jó minőségű legyen. Akik itt egész nap szörpön meg kekszen élnek, mert fel se kelnek a baba mellől, az mégis milyen minőségű tej lesz?
Másrészt ahogy nő a baba, fokozatosan nyitottá válik más megnyugtatási módszerekre, figyelni, próbálkozni kell. Az fejlődés neki, ha megtanul másként is megnyugodni, megismeri a világot. A magabiztossága is nő, ha nem csak a cicitől függ a lelki bèkéje, és nem alakul ki már-már függőség. Az emberi társadalomban fontos készség az igényeink időzítése.
Persze nem újszülöttre gondolok, de én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ebből a percenként cicizésből egy 1 éves gyerek bármit profitál, főleg ha az anyuka szenved tőle, negatív érzései lesznek a gyerek felé, amiket elfojt vagy beszűkül annyira, és magához láncolja teljesen a gyereket. Ezeknek a ("3 éve szoptatok, fél éjjel rajtam van és ez nekem a boldogság, minden perce öröm") nőknek egy része hazudik, a másik kóros módon a saját maga hiányait pótolja a gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!