Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy készülhetnék fel a...

Hogy készülhetnék fel a szoptatásra? Elsőre nem jött össze.

Figyelt kérdés

Első gyereknél könnyen feladtam. Direkt nem jártam a téma után, mert gondoltam, ha túl sok info talál meg, parázni fogok ha valami nem úgy megy ahogy azt mondják. Aztán jött a pofára esés, hiába voltam magabiztos, “úgyis lesz tejem” kaliberrel, csak pislogtam, hogy nem tudok szoptatni.

Most a második gyereknél (még van 3 hónapunk szülésig) szeretném, ha előre fel lennék készülve, mert igenis szeretnék szoptatni.

Ti hol készültetek fel erre, könyv, blog, személyes tanácsadó? Néztem az LLL oldalát, de a járvány miatt nem igen tartanak most ők sem beszélgetéseket.

A fő problémáim az első babával szerintem kezelhetőek lettek volna: későn indult be a tejem, olyan ötödik napon; nem jártam utána hogyan, hány féleképpen lehet közben tartani a babát; a figyelmem sokszor elvitte a tejtermelődést (közben valamin mindig agyaltam és mérlegre téve a babát azt láttam, semmit nem evett) stb.

2020. nov. 8. 19:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%
LLL-es cikkeket olvastam rengeteget, a szoptatàs női művèszete cìmű könyvet elolvastam. Kismama ùjsàgot több èvfolyamot àtràgtam mire odajutottam, hogy nekem is gyerekem lett. Rengeteg hasznos informàciòhoz jutottam, ezek utan nem tudtak rossz tanàcsokkal eltèrìteni.
2020. nov. 9. 01:28
 12/15 anonim ***** válasza:
A kórházban semmi segítségem nem volt, kértem a csecsemősöket hogy nézzék meg a technikámat, azt mondták jó lesz. Hát nem volt jó, vérzett a bimbóm, nem volt rajta bőr, a későn indult tejet pótolnom kellett tápszerrel, hiába teáztam meg ittam a karamalzot. Hívtam szoptatási tanácsadót, ő megmutatta a helyes technikát és módszert, azóta sikerült felszaporítanom a tejet sok fejéssel és gyakori szoptatással és a tápszert is elhagyhattuk immár 4 hónapja. :) Nagyon jó oktatóvideók vannak amúgy a neten, én azok megnézését javaslom első körben.
2020. nov. 10. 10:47
 13/15 anonim ***** válasza:
#12-es vagyok, a kórházban 3 óránként hozták és tápszert adtak neki, ami a záróból derült ki.
2020. nov. 10. 10:52
 14/15 A kérdező kommentje:

A csecsemősökről nekem sem volt jó tapasztalatom. Nekem pl adtak egy levágott fejű fecskendőt, hogy azzal szívjam, emeljem ki a mellbimbóm és majd úgy biztos sikerül a fiamnak elkapnia. Amikor jött a váltás másnap, néztek rám, hogy te jó ég, azonnal dobjam ki. :D Na mondom, így hallgasson tanácsot az ember..

#12: Van esetleg olyan tanácsadói videó, amit ajánlanál? A YouTube tele van, de sok videó közel 10 éves már, nem tudom melyik lehet az, amit biztosan vegyek elő a videók közül.

2020. nov. 10. 13:28
 15/15 anonim ***** válasza:
68%
A La Leche Liga videóit ajánlom, tudom hogy sokan tűzre vetnének és ősanyát kiáltanának most ezért, de működik. :)
2020. nov. 10. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!