Hogy készülhetnék fel a szoptatásra? Elsőre nem jött össze.
Első gyereknél könnyen feladtam. Direkt nem jártam a téma után, mert gondoltam, ha túl sok info talál meg, parázni fogok ha valami nem úgy megy ahogy azt mondják. Aztán jött a pofára esés, hiába voltam magabiztos, “úgyis lesz tejem” kaliberrel, csak pislogtam, hogy nem tudok szoptatni.
Most a második gyereknél (még van 3 hónapunk szülésig) szeretném, ha előre fel lennék készülve, mert igenis szeretnék szoptatni.
Ti hol készültetek fel erre, könyv, blog, személyes tanácsadó? Néztem az LLL oldalát, de a járvány miatt nem igen tartanak most ők sem beszélgetéseket.
A fő problémáim az első babával szerintem kezelhetőek lettek volna: későn indult be a tejem, olyan ötödik napon; nem jártam utána hogyan, hány féleképpen lehet közben tartani a babát; a figyelmem sokszor elvitte a tejtermelődést (közben valamin mindig agyaltam és mérlegre téve a babát azt láttam, semmit nem evett) stb.
A csecsemősökről nekem sem volt jó tapasztalatom. Nekem pl adtak egy levágott fejű fecskendőt, hogy azzal szívjam, emeljem ki a mellbimbóm és majd úgy biztos sikerül a fiamnak elkapnia. Amikor jött a váltás másnap, néztek rám, hogy te jó ég, azonnal dobjam ki. :D Na mondom, így hallgasson tanácsot az ember..
#12: Van esetleg olyan tanácsadói videó, amit ajánlanál? A YouTube tele van, de sok videó közel 10 éves már, nem tudom melyik lehet az, amit biztosan vegyek elő a videók közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!