Mivel készülhetek fel a szoptatásra?
Figyelt kérdés
Már van egy 1 éves kisfiam és szeretnénk 1-2 éven belül kistesót neki. Sajnos nem tudtam szoptatni az első babámat, a másodikat viszont nagyon szeretném. Olvastam rengeteg módszerről, de sajnos egyik sem vált be. A szoptatós teával, fejéssel próbálkoztam és igyekeztem minél gyakrabban mellre tenni a picúrt, de nem hozott eredményt. Van esetleg valami még, ami segíthet?2009. okt. 6. 10:41
1/5 A kérdező kommentje:
Még annyit a sztorihoz, hogy a kisfiam két hét alatt rengeteget fogyott, miután hazajöttünk a kórházból és akkor írta fel a gyermekorvos a tápszert. Minden szoptatás után próbáltam fejni is (volt, hogy órákig), de pár csepp tejnél nem jött több. Ez ment 2 hónapig. Utána pedig a sok idegeskedéstől és attól, hogy mindenki éreztette velem, hogy egy genetikai selejt vagyok mert nem tudok szoptatni, végképp elapadt a tejem. Mit tehetnék, hogy ez ne ismétlődjön meg a második gyerkőcnél?
2009. okt. 6. 10:46
2/5 anonim válasza:
Sajna ez függ az alkati és genetikától is.
3/5 A kérdező kommentje:
Akkor semmi esélyem sincsen? Bármit kipróbálnék, tényleg!
2009. okt. 6. 11:41
4/5 anonim válasza:
Biztos, hogy van esélyed!! Szerintem olvasd át az www.lll.hu oldalt, amennyire tudod. (Ez nem egy módszer, hanem leírja, hogy hogyan működik a szoptatás, mik a buktatók, és hogyan lehet orvosolni őket) Mert szoptatni mindenki tud, aki akar!! (2%-a nőknek kb. nem tud, pl. ha valakinek nincsenek tejmirigyei, vagy műtéten esett át, de ez irtózatosan ritka) Van anyuka, aki sosem tudott lefejni egy cseppet sem, de szoptatta a babáját, tehát hogy a fejés nem ment, az nem baj, ez nem azt jelenti, hogy a babád ne tudna szopizni! És igen, a lelki dolgok nagyon fontosak, hogy hinned kell magadban és a babádban, hogy megtaláljátok az összhangot, mert van, akinek ezért többet kell küzdenie, mint másoknak, de mindenkinek sikerülhet! (Elég lehet, egy idegesítő anyós, hogy stresszelj, és csökken a tejed.)( Előre el kell határozni, hogy nem fogsz a negatív hangokra odafigyelni, csak a babára és magadra) Hajrá! (Ha tudok segíteni, keress meg) 2 szoptatott gyerkőc anyukája
5/5 anonim válasza:
Szia! Nem hiszem, hogy ennek köze lenne a genetikához. Hiszen hány olyan anyuka van, aki az első babáját nem tudta szoptatni és utána a másodikat meg akár évekig is. Szerintem először is hinned kell benne, hogy nem benned volt a "hiba" és igen is, fogsz tudni szoptatni. Ne stresszelj rá a szoptatás témára, mert ez nem segít. Tényleg sok jó dolgot olvashatsz az lll.hu-n és ha problémád adódik, akkor kérdezhetsz is szoptatási tanácsadóktól. De a legfontosabb az, hogy bízz magadban és elhidd, hogy a tested tudja a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!