Màsnak is volt diszfòrikus tejleadò reflexe, d-mer?
Az én esetem elég extrém, legalàbbis remélem, szòval csak azért regisztràltam, hogy leìrjam, hàtha segìt valakinek!
Szoptatàs alatt az elején àllandòan itt olvastam a szoptatàsròl, mert nem értettem, hogyan rühellhetem ennyire. Szoptatàs előtt màr sìk idegbeteg voltam mindig. Tejem volt bőven, fàjni nem fàjt az első pàr hetet leszàmìtva, nem gyulladt be a mellem, ment minden ahogy az a nagykönyvben meg vala ìrva... Alapvetően is pozitìv személyiség vagyok, nyugpdtan élünk, a szülés jò élmény volt, a férjem pedig azt sem tudta, hogyan segìtsen az elején. (Ez nem kivagyisàg de fontosnak tartom leìrni az alaphelyzetet, ìgy lesz teljes a kép.) Nem értettem miért ülök akkor ökölbe szorìtott kézzel, zokogva a dühtől majdnem minden szoptatàs elején. Ordìtottam is vele néha, borzasztò volt az egész. Azt hittem utàlom a kisbabàmat meg a szoptatàst és hogy alapjaiban nem vagyok anyànak valò. Àldom az eszem, hogy a nagy szégyenkezés ellenére elmondtam a védőnőmnek (Norvégiàban élek), hogy borzalmasan érzem magam, amikor szoptatni KELL. Ő volt az aki mondta, olvassak utàna a D MER-nek (Dysphoric Milk Ejection Reflex). Linkeltem.
Miutàn kiokosìtottam magam és megértettem, hogy nem én vagyok alapjaiban elb#%&va, hanem a hormonjaim.. és nem vagyok depressziòs, sokkal könnyebb lett! Most 8 hònapos a kismajom és 1-2x naponta még mindig tudom szopiztatni, persze òriàsi önkontrollal és telefonnal a kezemben, hogy eltereljem a figyelmem.
Remélem nem sokan ismernek magukra!
Nem hallottam róla
De tuti pszichológushoz mennrk, ha így éreznék
1. Javaslom az empàtia szò kiguglizàsàt!
2. Ebben ez a szép, ahogy a cikkben is le van ìrva, hogy a szoptatàs utàn, mikor rendeződnek a hormonok, elmùlik. Ez is része az őrületnek..
Nem hallottam erről soha, de hát miért ne lehetne.
3-as mi is hívjuk kismajomnak, szerintem nagyon aranyos becézés és a kismajmok is nagyon aranyosak.
2. Vagyok
A szülés utáni depi is hormonális, mégis kezelik
3 éve szoptatok..
/ nem 1 gyerek/
Nem biztos, hogy tudnék így élni, hogy x óránként a mélyponton vagyok
Ha a szülés utáni depit, akkor gondolom ezt is tudják kezelni..
2.Ezt ugy kell elkepzelni, hogy mielott beindul a reflex, hirtelen leesik a dopamin szint es nagyon rohadtul erzed magad. Aztan mintha elvagtak volna. HA az ember tudja mivel all szemben, akkor tul tudja tenni magat rajta, kar lenne ezert a hormonrendszert pisztergalni ami amugy sem semmi szules utan.:)
4.Pontosan! Kiolvastam az internetet es semmi. Ez az egyetlen magyar cikk amit talaltam.
6. Az elott en sem, ezert akartam leirni.:)
3. Tehat kitalaltam valamit, hogy ne kelljen szoptatni. Aztan szoptatok, hogy panaszkodhassak? Nem sok ertelme van a kommentednek.
Hát képzeljétel el, én 28 év után jöttem rá, hogy mi is történt anno!!!
A nagylányomat tudtam szoptatni!!! De kb. három hónapos korára, mire már jól belejött és erős lett a tejleadó reflexem is valami bizarr és megmagyarázhatatlan történt velem! Minden szoptatás beindulása után iszonyatosan elkezdtem félni, levert a hideg veríték, attól tartottam, hogy kiesik a baba a kezemből, mert szédültem, forgott velem a világ! Végül is hat hónapig szoptattam. DE akkoriban senki sem tudta nekem megmondani, hogy mi ez! Vért vettek, hogy nem vagyok e vérszegény, de semmi negatív! Ez a betegség igenis létezik, bárcsak az én időmben ismerték volna ezt az állapotot!!Ez nem úri huncutság!!! Talán akkor tovább tudtam volna szoptatni!
Azta! Tök érdekes, hogy nàlad félelemként jelentkezett, nàlam meg inkàbb dühként.
Nem szabad ezt alàbecsülni és nyilvàn hisztériàt sem kell generàlni köré, de igenis fontos ròla beszélni.
Köszi, hogy leìrtad a tapasztalatod, képzeld el neked mekkora megvàltàs lett volna olvasni ròla anno.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!