Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki hány alkalommal szoptat...

Ki hány alkalommal szoptat egy nap?

Figyelt kérdés
Igény szerint szoptatom a kislányomat, aki 6 hetes. Az elején nagyon sokat szopizott kb 12-14 alkalommal egy nap, aztán ez csökkent, de 8-10 alkalom volt. Viszont néhány napja, bejött neki hogy napközben van egy hosszabb alvása (3 óra kb), éjszaka pedig fél9től reggel 6-7ig 1szer kel enni. Ezeken az alkalmakon kívül kb 1,5-2 óránként eszik. Csakhogy így naponta 6-8szor eszik, de mindenhol azt ajánlják, hogy legalább 8-12 alkalommal mellre kell kerülnie a babának. Nagyon félek, hogy elapad a tejem. :( Van más is akinek kevesebbet szopizik a babája?

2020. júl. 10. 15:05
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is 6 hetes a babám és tegnap 8-szor szopizott (én is igény szerint szoptatom). Szerintem ez rendben van. Amikor este 8 órát alszik egyben, akkor rendesen fürdünk a tejben, úgyhogy nem aggódom. Neked nincs ilyen tapasztalatod?
2020. júl. 10. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is ilyen volt. Nagyon jókat aludt és én nem ebresztettem.

Később még kevesebbet szopizott, sajnos ő nem igényelte, most 11 hós és már csak napi 2x.

Nem minden baba lesz cici függő :)

Ha aggódsz a tej miatt, akkor esetleg fejhetsz az alvás időben, de csak mondjuk egy keveset, hogy érje inger.

Ha meg hizik ügyesen, akkor nincs gond

2020. júl. 10. 16:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Reggelre általában átszokott ázni a felsőm, meg napközben is néha megindul.😅

Meg egyébként mikor eszik, az legalább 1 óra szokott lenni.

Megnyugtató, hogy másnak is hasonló, és nincs baj a szoptatással. De igen, erre gondoltam én is, hogy napi egyszer fejek picit, mikor hosszabban alszik, hogy a 8 meg legyen így.

Köszönöm a válaszokat!😊

2020. júl. 10. 21:32
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Én 2 óránként szoptattam. Éjjel is 2x-3x sokáig.
2020. júl. 10. 21:56
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Én ennyi idősen követni sem tudtam :) Pl az külön szoptatásnak számolandó, ha csak 10 perc szünet van kettő között? :D Nagyon-nagyon sokat szopott ennyi idősen (nyár volt akkor is, borzasztó meleg)
2020. júl. 11. 09:22
 6/8 khniki ***** válasza:
100%
Dehogy apad el! Ha idegeskedsz, attól fog elapadni. Én 3 hetes korától időre szoptattam, napi 6x-7x és nem apadt el.
2020. júl. 11. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:
69%

Ha minden jól megy akkor szépen be áll majd a kereslet kínálat, akkor már nem is nagyon fog csöpögni a másik cicibol közbe, meg éjjel se nagyon amíg alszik és nem cicizik.

Ne aggódj.

Az én babám 4 hónapos és pont a másik véglet, még mindig egesznap cicin akar lenni na jó nyilván már kicsit kevesebbet, viszont éjjel 2 óránként eszik... Már alig élek 🤔😁 nappal meg szinte semmit nem alszik.szerintem teljesen rendben van amennyit a te babád cicizik. A növekedési ugrásoknál figyelj oda nagyon és nem lesz gond

2020. júl. 14. 15:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom is kb ennyiszer szopizott, és fel sem merült bennem, hogy baj lenne amíg el nem olvastam az ilyen 8-12-es cikkeket.

De azért felmerül egy kérdés bennem, ha IGÉNY SZERINT szoptatom a babámat, akkor miért ne lehetne hogy az ő igénye “csak” napi 7?

Az igény szerintiségnek nem arról kellene szólnia, hogy annyiszor szoptatom ahányszor ő kéri?

Akkor ha már előírják, hogy 8-12-nek kell lenni az nem igény szerint.

Az ugyanúgy számolgatás mint aki 3 óránként etet....

Az én babám most 5 hónapos lesz és a “szakértők” szerint napi 14-szer kellene kérnie a cicit. Ehhez képest eszik 6-7 alkalommal.

Szóval szerintem ha szépen fejlődik akkor kár ezen aggódni.

2020. júl. 25. 07:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!