Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerint szoptatott...

Igény szerint szoptatott babátok 3 hónaposan kB hányszor szopizott? Mennyit hízott a 2. Státusz óta?

Figyelt kérdés
3 hónapos kislányom még mindig szinte egesznap cicizik és nincs rendszer, amikor kéri kapja. Nekem ezzel semmi bajom, a gyerek orvos viszont nagyon megijesztett hogy a babám most csak 280 gramm körül hízott a 2.honapos státusz óta és írt fel tápszert hogy minden szopi után adjak neki 30 ml. Én megijedtem, és sajnos adtam neki 2 x. Óriási hasfájás lett belőle. És el határoztam nem adom. Szoptatok ha kell 0-24. Az igaz hogy kevesebbet evett de nem azért mert kevés a tej vagy hasonló, hanem nagyon hasfajos és a sok pukitol szopi közbe feszíti magát stb és így sokszor alig eszik. A gyerek orvos kötelezhet arra hogy igenis adjak neki tápszert? Vagy ha én azt mondom nem, akkor nem.!?....nyilván ha látnám hogy éhes szopi után vagy valami gond van és kevés neki a tej adnék tápszert. De nem hinném hogy ennyi inger ellenére kevés lenne. Alltalaban szopi után csorog a tej a szájából és boldogan alszik a karomban. Szerintem nincs baj :)
2020. jún. 24. 23:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem írod beszéltél-e szoptatási tanácsadóval. Nem csak abban tud segíteni, hogyan kell szoptatni, de abban is, hogy hogyan tudod biztosan megállapítani, hogy van e elég tej illetve megfelelő e. Sőt segíthet a rossz szopási technika okának megtalálásában és korrigálásában. Valóban nem sok hízás a 280, de szerintem ha alapvetően más probléma nincs egy mérés alapján nem kéne rögtön “elásni” a szoptatást. Nem is értem az orvosokat, segítség, támogatás helyett valóban könnyebb hozzá vágni anyukához egy receptet, de nagyon tudják hangoztatni, hogy az anyatej a legjobb.
2020. jún. 25. 09:21
 12/18 A kérdező kommentje:

Hát akkor tényleg megprobalok mérleget szerezni. Köszönöm a válaszokat.

A védőnő is ennyit mért. Ő is mondta hogy tápszer kell ez így nem jó stb stb.

Nem beszéltem még szoptatási tanácsadóval, de tervezem mert nagyon kellene a segítség már.

Most megint teljesen elbízonytalanodtam az egésszel..

2020. jún. 25. 09:37
 13/18 A kérdező kommentje:

Ja és a gyerek orvosnak az nem tetszett nagyon még, hogy éjjel is 2 óránként ébred enni a lányom.

Eddig aludt egyben 4 órát közvetlen az esti fürdés után. De egy hónapja már nem, elalszik este 8 kor, 10 kor már ébred enni, utána éjfélkor, és így tovább.

2020. jún. 25. 09:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Havi 280 gramm hízás elég kevés. Nálunk 350-400-at mondott a doki és a védőnő minimum elvártnak.

Nekem az első 6 hónapban a babám havi 1-1,3 kg-t hízott. Nem számoltam, hányszor cicizet 8-12 körül.

2020. jún. 25. 09:55
 15/18 anonim ***** válasza:

2-3-as vagyok! 11-essel nagyon egyetértek. Néha a szoptatásért meg kell harcolni, nem feladni rögtön, és a könnyebb utat választani. Unokatestvérem majd' 1,5 hónapig nem tudta normálisan szoptatni a babáját, már mondták neki a tápszert, mert ugye hízni sem hízott úgy, de nem adta fel, fejte magának, pohárból adta neki, Dévényessel masszíroztatta a baba arcát, ő is bimbókiemelőt használt, és a kitartó munka meghozta a gyümölcsét. :) Szóval járj utána a dolognak, tényleg beszélj tanácsadóval!

Egyébként az elején az én babám se bírta ki a 3 órát, éjjelente nagyon sokszor felkelt (szerintem ő se bírta a 4 órát), de mêgsem jutott eszembe, hogy ezért tápszerezzem, és csak kb 1 hónapja van az (17 hónapos kora óta), hogy nem kel hajnalban fel 2-szer szopizni. Szerintem borzalmas, hogy így õssze-vissza-vissza, ha kéri az ember, hanem felírják a tápszert nekik, és ezért szerencsétlen anyukák azt hiszik, hogy nincs más megoldás, pedig lenne, csak próbálkozni kellene még.

2020. jún. 25. 10:12
 16/18 anonim ***** válasza:

3 hónap alatt összesen 2340grammot hízott, az utolsó hónapban most 610grammot. Az első 2 hónapban kb 10-12 órát volt mellen, aztán ez feleződött.

A mérlegelésnél fontosabb, hogy van-e napi 6 pisis pelusa. Ha van, akkor elég neki a tej.

Valószínűleg azért tudott este bv nélkül szopizni, mert félálomban ösztönösebben szopnak a babák. Próbáld ilyenkor kínálni neki, még ha nem is kéri. Lehet, hogy most már a bv-vel kevésbé hatékony, mint nélküle lenne, csak hozzászokott. A szoptatási tanácsadó tud majd ebben segíteni.

2020. jún. 29. 08:19
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Már fel vettem a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval. Remélem tud segíteni.

Most voltam mérni a védőnőnel és most egy hét alatt 100 grammot hízott végre. Azért ez a heti 100 a havi 280 hoz képest elég jó.

Pedig az elején heti 300 grammot hízott, csodálkozott is a szopi tanácsado hogy védővel ennyit hízott. Azóta sem adok neki tápszert. Inkább szoptatom éjjel nappal továbbra is csak legyen újra jó minden :)

Most megis nyugodtam kicsit úgyhogy lehet ez is segíteni fog.

Cska most meg a meleg miatt nem kéri annyit a cicit...csak egy egy kortyot, gondolom csak "iszik". Szerintem ez teljesen normális. Csak ha megint kevesebbet hízik akkor a doki mefitn jönni fog a tápszerrel.....

2020. jún. 29. 20:11
 18/18 A kérdező kommentje:

Egyebkent tok jó kedvű, mosolygós a babám. Nem úgy néz ki mintha nem lenne neki elég. Hát úgy átlag napi 5 pisis pelus van. Kaka eddig nehezen volt, sok szenvedés után cska szélcsővel, viszont mostanában végre újra kakilt magától.

Szép a bőre, vannak kis hurkái, rendesen fejlődik. Nem hiszem hogy baj lenne, nem tudom miért kell ennyire ragaszkodni ezekhez a táblázatokhoz. Bár a mi gyerek dokinknak az sem tetszett hogy miért fordul hasról hátra és hatrol hasra a babám 3 hónaposan. Húzta a száját rá. Nyilván én is tudom hogy havi 280 gramm kevésnek tűnik de szerintem ez genetika is lehet. Meg lehet most ez egy ilyen időszak. Amugyis mostanábaninden más érdekli, szopi közbe izeg mozog tekeri ki a nyakát hogy mindnrt lásson.

Meg volt egy elég stresszes hetem, napokig sírtam stb lehet az tett be és csökkent a tejem. De úgy érzem ez is változott. Vettem lactinatal kapszulát, sok karamellz, és sok sok szopi. Ha ezek ellenére sem lett újra több a tejcsi akkor fogalmam sincs mi történik.

2020. jún. 29. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!