Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen érzés szoptatni?

Milyen érzés szoptatni?

Figyelt kérdés

Szégyenlem magam, de egy kicsit vonakodok tőle.

Üdv: 14 hetes

2008. nov. 24. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
ó, hát azt elmondani nem lehet... majd amikor itt lesz az ideje úgy dolgoznak ám a hormonok, hogy el sem tudod képzelni, hogy máshogy etesd. Én is így voltam vele, mert a mai világban a mell már régen nem a csecsemő táplálásának eszköze, hanem a szexualitás része. pedig nem így van! Már olyan sokszor leírtam itt, hogy biztos mindenki unja: nagyon nehezen ment a szoptatás nekünk, mert nagyon fájt a mellem. És most, 3 hónaposan végre megedződött annyira, hogy tudjak szoptatni. Amikor először szoptattam úgy, hogy nem fájt, végigsírtam az egészet a boldogságtól! Maga az érzés olyan semmilyen fizikailag, nem olyan mintha a párod "szeretgetné" a cicidet. De az, ahogy a baba rádnéz közben, kis kezét esetleg rárakja a cicire és te arra gondolsz, hogy ez a lehető legjobb, amit adhatsz neki, hogy a saját testedből, a saját tejeddel táplálod, az nagyon szép és megható. Nem vagyok egy nagy lelkizős, de ha erre gondolok tényleg elszorul a torkom. És olyan sokan adják fel, vagy meg sem próbálják! Nem fog a gyerekeden igazán soha meglátszani, hogy mivel etetted, max nem lesz beteges az anyatejes baba, de te legbelül mindig tudni fogod, hogy a legjobb kezdést adtad neki, amit adhattál azon túl, hogy szereted és vigyázol rá. Azt tudatosítsd magadban, hogy a szoptatás a legjobb neked is, neki is és a tápláláson túl egy nagyon erős lelki kötődést is segít kialakítani a babával. Viszont ha nem megy, és mindent megpróbáltál és még mindig nem megy ne hibáztasd magad. Nem kötelező feladat, nem mártírság a szoptatás. Akkor is szeretheted ugyanúgy a babádat, akkor is lehet nagyon erős a kapcsolatotok. Elhiszem, hogy 14 hetesen nehéz elképzelni azt, hogy egy pici baba rendszeresen cumizgatja majd azt a testrészedet, amit eddig másra használtál, de van még időd megbarátkozni a gondolattal. Sok sikert hozzá, remélem tudtam segíteni! :)
2008. nov. 24. 14:58
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem az előző válaszoló megadta a tökéletes választ. Miért kellett már megint lepontozni?!

Igen, én is így voltam vele szülés előtt, hogy mint másodlagos erogén zónát, nehezen tudtam a gyerek szájában elképzelni. Aztán meg az első két hétben nagyon fájt is. De azóta imádom! Nagyon kis édes, ahogy összebújunk.

Én is hallottam olyat, hogy valaki lefejte, és úgy adta a babának. Semmiképp sem ajánlom. Nemcsak hogy kimarad a belsőséges élmény, de pláne az elején nem is nagyon lesz rá időd. Én az első hat hétben enni alig tudtam, mert állandóan sírt.

2008. nov. 24. 16:06
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Igen ,igen ,igen CSODÁLATOS érzés és imádok szoptatni és BÜSZKE VAGYOK RÁ.3hónapos baba anyukája.
2008. nov. 24. 16:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az elso valaszolo nagyon jol leirta a lenyeget. A szoptatas nagyon szep, de nehez feladat, foleg az elso par hetben nehez az anyanak. De egyarant jo es szukseges a babanak is es a mamanak is. Kitartast hozza, es meglatod, nem fogsz idegenkedni tole, ha mar a babadat a karodban tartod. :)
2008. nov. 24. 16:09
 5/6 anonim ***** válasza:
84%
Én is ugyanígy éreztem, egészen a szülésig, de mikor megvolt a baba már teljesen átértékelődött bennem az egész. Már külön tudom választani a mell szexuális szerepét a szoptatástól, addig nagyon itróztam a gondolattól, nem is akartam szoptatni, sőt megfordult a fejemben nekem is hogy majd inkább lefejem és úgy adom a babának a tejet. De hidd el magától megoldódik az egész, mert a hormonok is meg az anyai ösztön is megváltoztatja a felfogásod. Az első válaszolóhoz én is csatlakozom! Nagyon szépen leírt mindent, ÉN IS IMÁDOK SZOPTATNI! :-)
2008. nov. 24. 16:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is elősször nehéz volt sokat kínlódtunk nem tudott rendesen szopni a babám mert elég aluszékony volt mivel be is sárgúlt.Sokszor fájt a mellem mert kirágta,a mellszívó azt tovább gyötörte.Nem adtam fel szoptattam tovább volt amikor nekem is megfordúlt a fejembe mennyire egyszerűbb annak aki üvegből megeteti hamar végeznek és kész.De ma már teljesen máshogy gondolom.Már nem fáj a mellem szivesen szoptatom,a legjobbat tudom neki nyújtani,bensőséges hogy ketten összebújunk közben cirógatom a kis kezét.Szerintem jó a szoptatás.
2008. nov. 25. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!