Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem lövellt be a tejem?

Miért nem lövellt be a tejem?

Figyelt kérdés

3 hete szültem császárral. A kórházban szépen, ügyesen szopizott a babám. Előtejet. Sokszor volt tejes a szája, abból tudtam, hogy rendesen szopizott. Meg is lettünk dícsérve, hogy nem sokat vesztett a súlyából. Aznap amikor hazajöttünk a kórházból egyre nyűgösebb lett. Állandóan cicizni akart. Akkor éjjel egész végig a mellemen lógott. Rettenetesen fájtak a melleim, véreztek, sebesek voltak. De a gyerek csak ordított. Aztán rájöttem, hogy éhes. Hiába cicizett egész éjjel, nem jött belőle semmi. Egyáltalán nem indult be a tejem. Olyan, hogy tejbelövellés nekem nem volt. A sebes melleim 4 nap alatt gyógyultak meg, azalatt az idő alatt se nem tettem mellre a babát, se nem fejtem. Tápszert kapott. Akkor egyszer éreztem, hogy feszülnek és viszketnek a melleim, 60 ml tejet sikerült a kettőből fejni. Azóta semmi. A gyereket ha ráteszem csak cumizik rajta, mellszívóval meg hiába próbàlkozom csak pár csepp jön. Nekem miért nem lövellt be a tejem? Miért nincs tejem?

Ráadásként annyi Karamalzt megittam, mint égen a csillag.

2020. jún. 1. 15:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
22%
Miért van az, hogy ezen az oldalon mindenki ilyen gyökér? Ez tükrözi tényleg az ország átlag színvonalát? A nők nem ismerik a saját testük működését, városi legendákra, meg a barátnő/anya/anyós X. laikus "szakértő" véleményére hagyatkoznak, ahelyett, hogy elolvasnának valami evidence based könyvet a témában, vagy SZAKEMBER véleményét kérnék ki. Aki azt hiszi, hogy az esetek többségében a szoptatás olyan 1*1 szintű dolog, hogy mellre rakom, meg fejek meg Karamalzt iszok az elég tájékozatlan. Az összes ilyen véranyának, aki azt hiszi, hogy a saját kis empirikus szűk látóköréből minden terhességgel és anyasággal kapcsolatos dolgot meg tud oldani, annak kívánom, hogy műtse úgy a frissen szakvizsgázott sebész a vakbelét, ahogy xy-tól hallotta, nem ahogy a protokollok szerint le van írva..Csak akkor nem kell sírni, hogy nem megy a szoptatás, hanem tápszerezni kell és ennyi. Jó hogy nem megy, amikor normálisan meg se próbálod, mert cseszel tanácsot kérni olyanoktól, akik esetleg értenek is hozzá. De kell az önigazolás, hogy "jajj nem kell erőlködni, a stressz rosszabb, sok nő nem is tud szoptatni ( ha valóban így lenne genetikailag, akkor kihaltunk volna 500 éve) aki próbál segíteni, az csak bűntudatot kelt" Nem szaranyák vagytok, hanem tájékozatlan és megvezethető emberek.
2020. jún. 3. 10:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

11 nyugodjál le attól megnyugszol 😀 még egyszer elmondom, van a ki NEM AKAR 600 szakemberhez rohangálni napi 24-bol 18 órát “szopcsiztatni” csak hogy legyen “tejcsi”. Így ok?

Mindenki annyit tesz meg a szoptatásért, amennyit jónak gondol. Egyébként meg marhára nincs igazad, mert anyàink kb mind szoptattak pusztán a szomszéd meg a saját anyjuk praktikáit kipróbálva és szinte mindnek sikerült is 3-6 hónapig. Más kérdés hogy akkor nem nyomatták, hogy erettsegiig kell szoptatni. Mindenki addig szoptat ameddig akar és mindenki annyi energiát fektet bele, amennyiről még úgy érzi, nem túl nagy teher neki. És a te hozzászólásod is csak bűntudatkeltés akár tetszik, akár nem. Előadod itt te is hogy “ha normálisan csinálnád tudnál szoptatni”. Csak lehet hogy valakinek a normálisan csinálás már akkora energia befektetés ami egyéni mérlegeléssel neki már nem éri meg 🤷🏼‍♀️

Én nem voltam hajlandó óránként 20 percet szoptatni csak hogy hátha belövell a tej és ma sem csinálnám másképp. Ahogy nem mutogatnám idegen “szakembereknek” ahogy szopik a babám. Mindenki szálljon le a mellemről. Nem lövellt be magától, a gyerekem nem érzett rá a szopás ízére, ennyi. Nem fogok bele aránytalanul nagy energiákat fektetni mivel kitűnő tápszerek vannak.

2020. jún. 3. 14:35
 13/17 anonim ***** válasza:
73%
Jól van, tápszerezzél, engem hidegen hagy. Költs rá el egy csomó pénzt, meg kutyulgassad meg mosogassál. De ne az legyen a gyökér, aki szoptatni akart és sikerült is. Az első 6 hét arról szól, hogy lóg rajtad a csecsemő, az a 4. trimeszter. Fárasztó volt, de nekem megérte. Ha neked nem, akkor nem. Felőlem dadához is adhatod 2 hetesen. VISZONT itt a kérdező segítséget kért a szoptatáshoz,nem pedig a tejapasztáshoz meg tápszerezéshez praktikákat. Ha a sok tápszer és mami leszarná, hogy tápszerezi a gyerekét, N lehetne bűntudatot kelteni bennük. Bennem sincs bűntudat, amiért a gyerekágy alatt egy teát sem főztem meg és egy porszemet sem töröltem le itthon, mert volt, hogy 14 órán át cicin volt. Nekünk így volt jó. Aki szerint ez ősanyaság, az nyugodtan gondolja ezt. Én meg úgy gondolom, hogy nem egy tápszerajánlós kérdés alá jöttem szoptatást promózni.
2020. jún. 3. 15:56
 14/17 anonim ***** válasza:

5-ös és 8-as vagyok. Ha ez megnyugtat, én még szakemberhez is rohangáltam, nem a Karamalztól vártam a csodát, hidd el. Amikor azt írom, hogy mindent megpróbáltam, akkor azalatt azt értem, hogy MINDENT. Védőnőt, orvost, szoptatási tanácsadót is. És nem, nem gyökér, aki szoptat. Irigyeltem azt, aki tudott, nem véletlenül szerettem volna én is. Ettől még igenis f.szság volt olyan szinten letargiába esni miatta, ahogy én tettem, ennyi.

2020. jún. 3. 17:57
 15/17 anonim ***** válasza:
71%
Hat nem tudom. Én nem látom hol a segítség keres a kérdező részéről. Egy szimpla kérdést tett fel. Miért nem? Nem látom, hol van benne a “kérlek tegyetek már becsmérlő megjegyzéseket ram és mindenki másra, aki nem tudott szoptatni, olyan régen voltunk már legyokerezve”. Hiába nyomod itt a dumát. Egyrészt bunkó voltál, amiben semmi segítő szándék nem volt, másrészt meg csak idejöttél jól beszólni. De remélem szebb lett a napod.
2020. jún. 3. 18:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Én írtam a 9-es választ is, amit le is pontoztak, majd kaptam két privát üzenetet is, hogy ne traktáljam a kérdezőtba szoptatásnáci dumámmal. Ott két honlapot is írtam ugye. Szóval tök mindegy nektek, hogy jó fej módon írsz vagy nem, ha le merészeled írni, hogy nehéz és küzdelmes, de segítséggel sokkal több embernek sikerül, mint nem, akkor is szemét vagy. Azt kellett volna írni, hogy ne szoptass, igyon tápszert, akinek teje van, az ősanya.
2020. jún. 3. 20:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Na latod. Megnéztem. En a 9-est spec felpontoztam. De hat ahány ember, annyi vélemény.
2020. jún. 3. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!