Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem lövellt be a tejem?

Miért nem lövellt be a tejem?

Figyelt kérdés

3 hete szültem császárral. A kórházban szépen, ügyesen szopizott a babám. Előtejet. Sokszor volt tejes a szája, abból tudtam, hogy rendesen szopizott. Meg is lettünk dícsérve, hogy nem sokat vesztett a súlyából. Aznap amikor hazajöttünk a kórházból egyre nyűgösebb lett. Állandóan cicizni akart. Akkor éjjel egész végig a mellemen lógott. Rettenetesen fájtak a melleim, véreztek, sebesek voltak. De a gyerek csak ordított. Aztán rájöttem, hogy éhes. Hiába cicizett egész éjjel, nem jött belőle semmi. Egyáltalán nem indult be a tejem. Olyan, hogy tejbelövellés nekem nem volt. A sebes melleim 4 nap alatt gyógyultak meg, azalatt az idő alatt se nem tettem mellre a babát, se nem fejtem. Tápszert kapott. Akkor egyszer éreztem, hogy feszülnek és viszketnek a melleim, 60 ml tejet sikerült a kettőből fejni. Azóta semmi. A gyereket ha ráteszem csak cumizik rajta, mellszívóval meg hiába próbàlkozom csak pár csepp jön. Nekem miért nem lövellt be a tejem? Miért nincs tejem?

Ráadásként annyi Karamalzt megittam, mint égen a csillag.

2020. jún. 1. 15:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
37%
Nem minden nőnek elég fejlettek a tejmirigyei. A tied is ilyen lehet. Ne erőltesd, mert felesleges. Arra ne szoktaasd rá a babádat, hogy a melledet használja cumi helyett.
2020. jún. 1. 15:38
 2/17 anonim ***** válasza:

Nekem is így volt. Volt előtejem aztán semmi. Max 100 ml volt amit fejni tudtam belőle naponta, gyerek max 15ml-t szívott ki. Igazából senki se tudta megmondani miért. Koppra 3 hós korában el is apadt. Egy csepp se volt már. Ha megnyomtam, ha szivoztam, bármi.

De azóta rájöttem, hogy a fiam se egy nagy szívó mester szerintem az is gond volt, mert a cumisuvegbol se szív túl erősen. Lehet nem volt elég az inger. 🤷🏼‍♀️

2020. jún. 1. 16:33
 3/17 anonim ***** válasza:
Ja, nekem sem volt soha olyan érzésem, hogy hú szétrobban a mellem...
2020. jún. 1. 16:34
 4/17 anonim ***** válasza:
30%
Mondjuk ne csodalkozz, h 4 nap tapszerezes utan nem akar szopni....ha szeretnel szoptatni keress fel, hivj hazhoz egy szoptatasi tanacsadot
2020. jún. 1. 18:50
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem lövellt be császár után. Pont mint neked, előtejem volt, de szülés után sem lett több. 60 meg 100 milit lefejni?! Én ilyenről nem is álmodtam, nagynehezen NÉHA 10 milit ki tudott szívni a fiam, de általában egy nagy nullát. Fejni meg nem is tudtam semennyit, se kézzel sé géppel, egyszerűen nem jött belőle. 3 hétig próbálkoztam mindennel (Karamalzot is ittam én is pl), aztán feladtam. Máig nem tudom, miért nem sikerült, de elengedtema dolgot. Most 38 hetes terhes vagyok a lányommal, hát marha kíváncsi vagyok, hogy lesz-e, vagy ugyanez történik.
2020. jún. 1. 19:27
 6/17 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem pont mikor belövellt volna a tejed 4 napig egyáltalán nem szoptattál és fejtél. Annyi idő alatt elapadt. Amíg valamennyi van érdemes próbálkozni, fel lehet tornázni a mennyiséget rengeteg szoptatással...ha türelmes a babád.
2020. jún. 1. 19:42
 7/17 anonim ***** válasza:
87%

5-os. 60-100 mili/nap. 6-8-10 fejésből. A gyerek nekem is max 15-öt szívott. De én is ismerek olyat, akinek ennyi se volt, meg akinek mellszívóval semmi nem jött.

De ez vicces ezen az oldalon, most 6 azt írja a kérdezőnek, hogy jajj azért nem lövellt be, mert ezt meg azt csináltad. (Bűntudat keltés)

Ha meg valaki azt írja, hogy nem AKAR szoptatni, akkor azonnal a torkának esnek itt “ugye tudod, hogy úgyis belövell a tejed, ha nem szoptatsz, mit akarsz vele kezdeni? Jó mellgyuladást te minek szültél gyereket rossz anya” Na most döntsétek már el, vagy fogadjátok el, hogy van akinek egyszerűen nem lövell be. Nem kell itt ilyen te hibád kijelentéseket tenni.

Meg mondjuk nekem ez csak személyes véleményem, de abszolút nem éri meg idegre tenni magad emiatt meg 8 szakembert felhívni, meg 24-bol 18 órát szoptatni mert akkor majd biztos feltornassza a mennyiséget. Még az is lehet, hogy igen. De szerintem marhára nem éri meg az ezzel való szenvedéssel meg Idegeskedéssel elrontani az anya-baba első időszakot. Ha megy megy, ha nem, ott a tápszer.

2020. jún. 1. 21:17
 8/17 anonim ***** válasza:
85%

5-ös vagyok, és nekem sem jött semmi mellszívóval. :) Még eleinte pár csepp, de aztán annyi sem. Egyébként minden szavaddal egyetértek. Én is ideg voltam miatta anno, meg stresszeltem, hogy nem tudok szoptatni. Pláne, hogy anyum 3 gyereket szoptatott gond nélkül, és abszolút úgy álltam hozzá, hogy akkor nekem is menni fog, hisz csak számít valamit a genetika. Hát nem. De így 4 év távlatából kb pofánröhögném az akkori önmagamat, hogy mennyit volt képes ezen túrázni.

Ha most is ez történik minden igyekezetem ellenére is, akkor biztos, hogy elintézem egy ottbsszameggel, még akkor is, ha ezért az ősmamik lesz.ranyáznak. A 4 éves fiam véleménye jóval többet számít. :)

2020. jún. 2. 08:34
 9/17 anonim ***** válasza:
68%

Ha valóban szoptatni szeretnél, ne itt kérdezz, hanem keress szoptatási tanácsadót. Tényleg kimegy, tud segíteni, érti a dolgát. Valszeg azért lett sebes a cicid,mert rosszul kapta be a baba a bimbódat, így nem volt meg a kellő szívóerő. Amit az első írt, hogy nem elég fejlettek a tejmirigyek az kb. a nők 1%-át érinti.

Nem baj, ha egyedül nem megy, szoptatni nem könnyű az elején, de az esetek nagy részében van megoldás.

Itt kereshetsz tanácsadót:

www.ibclc.hu/tanacsado

www.lll.hu/tanacsado

2020. jún. 2. 08:36
 10/17 anonim ***** válasza:
79%
Nekem se az elsonel,se a masodiknal nem volt ilye ,h belovelles. Az elso meg csak csak szopott par hetig de tapszeres potlassal. Masodjara mar semennyi nem jott,1 ora fejes utan egy evokanalnyi,azt mondta a ferjem dobjam ki,ez semmit nem er. En sirva adtam neki oda azt az 5 ml. De utana befejeztem,nem eri meg beleorulni.
2020. jún. 2. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!