Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Második gyereknél már könnyebb...

Második gyereknél már könnyebben ment a szoptatás a kezdetektől?

Figyelt kérdés

Első gyerekem most 10 hónapos. Az elején kicsit döcögősen, de nagyobb gondok nélkül ment a szoptatás. Csupán annyi kellett, hogy megtanuljam én is és ő is, hogyan is lesz jó. Aztán pedig el kellett engednem a millió "jó" tanácsot, és csak magamra hallgatni. Onnantól már minden rendben volt. De az első 2-3 hetet nehéznek éltem meg, és aggódtam, hogy nem fog menni, meg bénáztam sokat. De szerencsére a mai napig szopizik.

Lassan gondolkodunk a tesón, és az merült fel, hogy vajon a másodiknál könnyebb lesz? Már megvan a tapasztalat, tudom, mire érdemes figyelni és megvan az önbizalom is.

Nálatok hogy volt? Másodiknál könnyebben ment?

Természetesen azokhoz szól a kérdés, akik sikeresen szoptattak. Vagy azokhoz, akiknek az elsőnél nem jött össze a szoptatás, de a tapasztalatokból tanulva a másodiknál már igen.

2020. máj. 8. 12:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk nagyságrendekkel könnyebb volt, és jóval tovább ment is a másodikkal. Igaz ebben vastagon benne volt a támogató környezet is a tapasztalat mellett.

Két különböző kórházban szültem, a nagyfiammal úgy kezdtük, hogy bimbóvédő és 3. nap kapta már a pótlást is, mert kevesett szopizott (mérni kellett). 3. hónapban kevés súlygyarapodás, pótoljak inkább, pedig épp elhagytuk a bimbóvédőt is. A kicsi első pillanattól, már a szülőszobán ügyeskedett, fel sem merült a tápszer, nem kellett méricskélni sem. Első hetekben komfortszopi akár 10 percenként, de onnantól nem volt gond. 13 hónapos koráig szopizott.

2020. máj. 8. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Annyival nem ment könnyebben, mint szerettem volna. Más gyerek, más technika (a részéről). Kínlódtunk ugyanúgy, kellett pótlás. De összességében sikeresebb volt, hisz még szoptatom naponta többször. 14 hónapos.
2020. máj. 8. 13:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Első gyereknél nehezen ment az eleje. Tejem volt, nagyon fájt mikor szívta, kisebesedett a mellem. Kitartottam, szépen meggyógyult, a gyerek meg megtanult szopizni, 1 évig szoptattam. A másodiknál semmi gond nem volt, annyi, hogy amikor belövellt a tej, akkor leszívtam egy kicsit, úgy tettem rá. Őt még szoptatom. Amúgy második gyereknél szerintem rutinosabbá a szülő sok mindenben.
2020. máj. 8. 15:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem, mert a másfél éves nem hagyta. Folyamatosan üvöltött mellettem. Ez egy cseppet nehezítette a dolgot..
2020. máj. 8. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!