Szinte egész nap cicin lóg a babám, meddig fog ez tartani?
5 hetes a babó, a 2. hét közepe óta rengeteget van a cicimen. Akkor azt hittem, a növekedési ugrás miatt, de még mindig tart. Van, hogy napi 12 órát, de a 10 az alap. Ha ébren van, mindig cicit kér, legtöbbször sírva (már úgy ébred). Ez nem is lenne baj, de napközben alig alszik. Volt olyan, hogy 4 órán keresztül csak 5-5 percekre engedte el a cicim, mert bealudt rajta, majd ismét felkelt. Nappal a leghosszabb alvása is egy óra max, de inkább fél. Sokszor már emiatt is nyűgös szerintem, de nagyon ritka, hogy cicin kívül mással is el lehet altatni.
Tudom, hogy ebből sok komfortszopi, de ha csak az kell neki, akkor is tud érte úgy sírni, mintha kínoznák...
Tejem biztos, hogy van elég, napi 7-9 pisis és 5-7 kakis pelusunk van, úgy, hogy egy csomót bukik is (napi 8-10* biztos), szépen fejlődik is, 3270-el született, 4 hetesen 3850 volt.
Sokszor pisilni is csak úgy tudok elmenni, hogy hagyom sírni...
Az éjszakák jobbak, ott azért 2-3 órát alszik egyben szerencsére. Mellettem alszik az ágyban, ha felkelnék, egyébként ő is felkelne. Itt inkább az a gond, hogy a kiságyba nem tudom visszaszoktatni emiatt. Ha mélyálomban is teszem át, 5 perc múlva ébren van.
Volt valakinek ilyen tapasztalata? Meddig tartott ez? Esetleg valami tipp, hogy könnyebb legyen?
Ide kár ilyen kérdést kiírni. Majd jönnek h minek cicizteted meg ilyenek. Menj inkább fb szoptatási tanácsadás kérdezz felelek csoportba
Csak hogy mondjak is valamit. Nálunk is ez volt. Sokáig rajtam aludt. Rengeteget cicizett. Akkor azt hittem megőrülök. Kell nekik a testközel. Most abba ha addig sír míg pl pisilsz nem fog belehalni, de nyugodtan tedd cicire ahányszor csak igényli. Majd ahogy nyílik neki szépen a világ egyre jobb lesz. Az eleje ilyen csak. A végére úgy megszerettem, hogy a hozzátáplálás megkezdésekor, mikor rájöttem h eljön az a pillanat, amikor már nem lesz ez a meghitt dolog köztünk rendesen rossz volt belegondolni
Jaj ezt ne csináld.
Dehogy volt ilyen.
Igen, a nagyobb gyerekem ilyen volt nagyon sokaig, nagy testkozel-igenyu baba volt, a hordozassal tudtam csokkenteni a cicizes mennyiseget. A ket szopi kozti idohuzas nalunk reflux miatt nem volt opcio, talan erezte is osztonosen, hogysokszor keves szopi segit a hasan. Probaltam hetekig idot huzni, de brutal hasfajas volt az eredmenye, mert annyira felhergelte magat, hogy nem lehetett rajta annyit, ennyit szeretne, hogy rengeteg levegot nyelt. 2-3 hetes kora kozott kezdtem idore szoptatni, 6 hetes koraban alltunk vissza a sok siras es hasfajas miatt az igeny szerintire, es 8 hetes kora korulre alakult ki az, hogy csak beleszivott parat, vagy csak par percig, es annyi volt, de ezt 30-60 percenkent napkozben... A hordozokendo rengeteget segitett, olyankor tobb ido is eltelt, de fel ejszaka rajta volt sajnos, ha elvettem, felkelt, es alig lehetett visszaaltatni, igy a kulonalvos korabbi tervek ugrottak, es meg igyis zombi voltam. A cumit nem fogadta el. A masodik gyerekem nem ilyen, szoval nem lehet ramfogni, hogy miattam volt. Nem tudom, van-e koze hozza, de az elso szulesemnel kaptam oxitocint, es valoszinuleg attol leesett a babam szivhangja, kinyomtak belolem, traumatikus elmeny volt, a masodik szinte teljes mertekben haboritatlan, semmit nem kaptam, ott is hosszabb kitolas volt, de hagytak mindent a maga utjan menni, pedig nagy babam szuletett nagyon nagy atmerovel. O sokkal nyugodtabb baba, bar mar a pocakban is az volt, szoval lehet, hogy nincs koze hozza, csak neha eszembe jut ez.
Amugy sokkal jobb lett minden, mikor beindult a mozgasfejlodese, meg nem volt 5 honapos, mar kuszott, onnantol kevesbe erdekelte a szopizas (de az alvasa sajnos sokaig nem valtozott). Kitartast kivanok. Barhogy is dontesz, mindennek van elonye es hatranya, azt a “csomagot” erdemes megtalalni, ami nektek a leheto legkisebb hatrannyal jar szemelyes preferencia alapjan. Nekem a szoptatas nagyon fontos volt, igy a cumival sem sokaig probalkoztam, foleg miutan megtudtam, hogy mi az a cumizavar, orultem, hogy nem fogadta el. Ahordozas viszont nagyon bejott nala. Kitartastkivanok.
Igen 4 hét alatt igazából azt hozta meg amit minimum kell. Szoval nem olyan sok. Egyébként mindenki azt csinál amit akar. En nem vagyok ennek a komfort szopiztatasnak a híve. Kaja van aztan lehet meg összebujni stb. de az en mellem nem cumi és nem játék.
En is játszó cumit javasolnék, és több cikket is olvastam ami szerint az nem okoz cumi zavart. Cumi a szajaba aztan attól meg lehet az oledben, de nehogy már 24-bol 12-ot a szajaba lóg a cicid és ez valaki szerint normális dolog 🤦🏼♂️
Szerintem se itt keress erre segítséget.
Szoptatási tanácsadó
Vagy szoptatás tanácsadás kérdezz felelek csoport a face-n.
Legalább a pelusokkal rendben vagytok.
600g nem kiemelkedő..
Még a fiam sem az, pedig 2 hó alatt 2130 g-ot hízott és 8 cm-t nőtt.
Én arra gyanakszom de csak így látatlanban, hogy vagy nem jól van a cici a szájában, ezért nagyon sok meló neki szopizni, a mennyiséget meg kitartóan betermeli.
A masik lehetseges ok, az laza izomzat vagy épp feszesség a szaj izmaiban.. ami miatt nem hatékony, ezért tart ennyi ideig.
Ráadásul szeret komfortcicizni is
De ez csak tipp, más esetekből következtetve.
Szakember tud segíteni, akár skypon, messengeren
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!