Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szinte egész nap cicin lóg a...

Szinte egész nap cicin lóg a babám, meddig fog ez tartani?

Figyelt kérdés

5 hetes a babó, a 2. hét közepe óta rengeteget van a cicimen. Akkor azt hittem, a növekedési ugrás miatt, de még mindig tart. Van, hogy napi 12 órát, de a 10 az alap. Ha ébren van, mindig cicit kér, legtöbbször sírva (már úgy ébred). Ez nem is lenne baj, de napközben alig alszik. Volt olyan, hogy 4 órán keresztül csak 5-5 percekre engedte el a cicim, mert bealudt rajta, majd ismét felkelt. Nappal a leghosszabb alvása is egy óra max, de inkább fél. Sokszor már emiatt is nyűgös szerintem, de nagyon ritka, hogy cicin kívül mással is el lehet altatni.

Tudom, hogy ebből sok komfortszopi, de ha csak az kell neki, akkor is tud érte úgy sírni, mintha kínoznák...

Tejem biztos, hogy van elég, napi 7-9 pisis és 5-7 kakis pelusunk van, úgy, hogy egy csomót bukik is (napi 8-10* biztos), szépen fejlődik is, 3270-el született, 4 hetesen 3850 volt.

Sokszor pisilni is csak úgy tudok elmenni, hogy hagyom sírni...

Az éjszakák jobbak, ott azért 2-3 órát alszik egyben szerencsére. Mellettem alszik az ágyban, ha felkelnék, egyébként ő is felkelne. Itt inkább az a gond, hogy a kiságyba nem tudom visszaszoktatni emiatt. Ha mélyálomban is teszem át, 5 perc múlva ébren van.

Volt valakinek ilyen tapasztalata? Meddig tartott ez? Esetleg valami tipp, hogy könnyebb legyen?

2020. máj. 2. 20:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi volt a legkisebb szuletes utani sulya? Csak hogy mindenkinek tiszta legyen, mennyit hizott pontosan.
2020. máj. 2. 21:20
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen a kisebbik fiam. Jóformán 3hónapig szoptattam. Ágyban ettem ágyból próbáltam a naggyobbal foglalkozni, éppen wcre kimentem, meg tusoltam de nagy sírás volt az ára. Beszéltem szoptatási tanácsadóval, azt mondta ha ki van zárva a hasfájás, feszes izom, reflux és társai akkor egyszerűen ő ilyen, ritka hogy ennyire igényeljen a gyerek de van ilyen. Esetleg a hordozást próbáld meg ott meg tudod adni a testkontaktust szopizas nélkül. Én a helyedben körül járnám, hogy nem e refluxos a sok bukás miatt, hallottam olyan babáról aki a sav miatt kortyolgatott mindig és cicizett mindig. Nála akkor szűnt meg amikor elkezdte anyuka suriteni a tejet. De ha nem erről van szó hidd el tudom, hogy most baromi nehéz de eltelik az a pár hét elkezdi érdekelni a világ. Mi most ott tartunk, hogy 10 percet szopizik és vigyorog magyaráz nekem. Kitartás
2020. máj. 2. 21:26
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

2970 grammra fogyott születése után, szóval nem a minimumot hízta csak, de nem is azért írtam, csak hogy rendesen fejlődik. A cicizés jelentős része komfortszopi.

Nem gondolom, hogy rossz technikája lenne, az elején megküzdöttünk ezzel, jó sebes is volt a mellbimbóm, de azon túljutottunk, most már nem is fáj a szoptatás.

A reflux lehet egy opció, mert időnként truttyog, mintha dugulna az orra, a bukásokat említettem a védőnőnek is, annyit mondott, emeljük meg a fejvéget meg ne fektessük le közvetlenül szopi után... De ennyi szoptatást én csak fekve bírok... Egyébként is legtöbbször függőleges helyzetben bukik, amikor büfiztetésnél megnyomódik a hasa, fekve ritkán szokott, azt is inkább akkor, amikor erőlködik kakinál.

2020. máj. 2. 21:52
 14/18 anonim ***** válasza:
91%

Olvass utána a 4.trimeszternek.

Igazából ez teljesen természetes, sok babánál vsn. Az én kisfiam is ilyen volt az első hetekben. Jóformán pisilni se tudtam menni. Amíg zuhanyoztam, az apjával volt, de végig ordította az első hetekben ezt az időt is. Ahogy teltek a hetek egyre könnyebb lett. KB 2,5-3 hónapos kortól napközben már tényleg csak enni, meg elaludni kellett neki. 4 hónaposan kB 5 perc alatt letudta az evést és nem érdekelte alvásig. Olyankor pár perc alatt elaludt és kiságy. Szóval kitartást, lesz ez jobb is(kB fogzásig)

2020. máj. 2. 23:34
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első 4 hétben 600 gram hízás, mert van gondolom egy kb 150 gram vissza esés is. Továbbra is figyelj, hogy a minimum heti hízás 150 gram körül legyen. 😊 Vannak ilyen babák, akik extrém cicisek. 4-5 hónap környékén biztosan jobb lesz, akkor már nagyon érdekli őket a világ. De lehet, hogy előbb is javul a helyzet. Ők amúgy remekül tudnak cici közben is aludni és álmunkban konfort szopiznak. Ha megnézed álmában amikor hosszabban alszik is néha jár a szája, ha meg ott a cici qkkor nyilván gyakrabban jár. A cumi lottó, van amelyik babának bejön, de nekem pl nagyon rángatta utána a cicim, úgyhogy csak ritkán használtuk. Ehhez az időszakhoz leginkább kitartás kell! 😊
2020. máj. 3. 08:16
 16/18 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam el a többi választ, de ezt tényleg nem itt kellett volna megkérdezni, sok hülyeséget kaphatsz itt.

Nyugi, egy ilyen pici babánál egy teljesen normális viselkedés, idővel javulni fog! Az enyém 3 hónapos koráig volt ilyen. (Ezért is hívják ezt negyedik trimeszternek) Aztán ahogy kezdett neki kinyílni a világ, úgy lett egyre kevesebb a cicin töltött idő. 5-6 hónaposan már 10 perc alatt lerendezte mindkét cicit és ment a dolgára.

Ha szeretnél hosszan szoptatni és elkötelezett vagy, érdemes ezt túlélni. Ha cumit adsz neki, az cumizavart is okozhat és a tejmennyiség csökkenését is, hiszen nem kap annyi ingert a mell.

Ilyenkor a babának nagy szüksége van a testközelségre. A szopó mozgás és az összebújás megnyugtatja.

Én amikor már nagyon nem bírtam, akkor került elő a kendő, magamra kötöttem, és így mentünk sétálni. Babakocsit nem is tudtunk használni még így az elején, abban csak üvöltött.

Ne aggódj, ez az időszak is elmúlik, utólag jó lesz rá visszagondolni :)

2020. máj. 3. 08:55
 17/18 Coffelia ***** válasza:
31%
Teljesen normálisan működik a babád! Ez egy ekkora gyereknél nagyon gyakori jelenség, pont így, ahogy leírtad.
2020. máj. 3. 22:59
 18/18 khniki ***** válasza:
75%
És biztos, hogy ennyiszer éhes? Csak mert én pl. mikor 5 hetes volt a kisfiam, nem hallottam semmi különbséget a sírásaiban. Hasfájós is volt amúgy. Én mondjuk 3 hetes korától időre etettem, szóval sosem volt non stop cicin, de azért 10 óra elég soknak tűnik. Én adtam neki cumit, tök jól megnyugtatta, ha csak nyűgös volt, nem raktam mindenért cicire.
2020. máj. 4. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!