Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig lehet ezt ép ésszel bírni?

Meddig lehet ezt ép ésszel bírni?

Figyelt kérdés

Két hetes a kislányom. Elvileg anatómiailag be tudná kapni a mellemet rendesen, azonban sosem jutunk el odáig mert az első alkalommal amikor nem engedem neki, hogy rosszul kapja be, elkezd üvölteni. Ezt párszor próbálom majd vissza a bimbóvédőhöz, mert bár azt sem tudja rendesen bekapni, legalább valamennyire megnyugszik, bár van, hogy ezt is elfelejti és harcolni kell, hogy be tudja venni. Majdnem minden szopi üvöltéssel, karmolással stb kezdődik... és általában én vagyok az aki végigszenvedi a fájdalmakkal a szoptatást, csak legyen már vége... Utálom az egészet, minden alkalommal elmondom neki (tudom, hogy nem érti), hogy most kap utoljára cicit... Már tényleg úgy érzem, hogy megőrülök. Volt itt tanácsadó is, akkor is végig üvöltött, azt mondta próbálgassuk. De szerintem már PTSd-je van...

Hogy a fenébe lehetne rávenni, hogy rendesen szopizzon... :( persze én sosem akartam szoptatni de muszáj (társadalmi elvárás és nyomás)...

2020. márc. 11. 07:52
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Én hiszek abban, hogy a legkisebbek is megérzik az anya hangulatát, feszültségét. Szerintem érzi, hogy nem akarod szoptatni.

Ne foglalkozz a társadalmi nyomással meg a többi hülyeséggel! Már ma kezdd el tápszerezni, egyből rendbe fog jönni minden.

2020. márc. 11. 14:21
 22/25 anonim ***** válasza:
26%
Eloszor is ne hisztizz. Dontsd el h megteszel mindent h szoptathass vagy abbahagyod. 2 het az semmi. Ha valamit akarsz akkor ennyi ido utan puhanysag feladni, ha meg nem akarod, nem foglalkozz vele ki mit mond.
2020. márc. 11. 15:25
 23/25 anonim ***** válasza:

Engedd el. Nekem ugyan nem fájt, de későn lövellt be, nem volt elég tejem, és cumizavaros lett az egyik fiam, így ő teljesen elutasította a cicit. 2 hétig szenvedtünk, de mikor minden szopinál 15 percig csak sírt a mellemen és be sem kapta, akkor elengedtem. Ja és fejni meg nem tudtam, a géptől nekem nem indult el a tejem.

Kedves 9-es, cumizavar pedig igen is létezik. A nővérek, gyerekorvos és vedőnő is megerősítette a fiam cumizavarát.

2020. márc. 11. 16:51
 24/25 anonim ***** válasza:
58%

Köszönjük 20-as mártír szupermami, remélem tudod hogy a szoptatás és az hogy kinek mennyire fontos a gyereke SEMMILYEN kapcsolatban nem állnak egymással. :)

Másnak meg meglepő módon fontos az is, hogy feleslegesen és szükségtelenül ne szenvedjen, pusztán azért mert szült egy gyereket. Attól te mint nő, mint ember nem szünsz meg létezni és nem attól leszel jó anya, hogy teljesen alárendeled magad olyan dolgoknak, amik fájdalmat, rosszabb esetben depressziót okoznak és amikre egyébként van más alternatíva is. Te szeretsz/szerettél szenvedni, biztos mazochista vagy, más meg nehezen viseli a depresszió közeli állapotot és állandó fájdalmat. Ettől még nem lesz kevesebb egyik a másiktól! Pont az ilyen, "a gyerekért mindent IS meg kell tenni és ne merészeld magadat is figyelembe venni" típusú ősanyák miatt van sok nőben a szoptatás benne, mint "társadalmi nyomás", holott egyáltalán nem kéne annak lennie! Nem kötelezi szoptatni, pláne ha ilyen fájdalmakat okoz, szerencsére nem fog emiatt egy gyerek sem éhen halni, de baromira nem azt kéne ezekbe a nőkbe belesúlykolni, hogy ők szaranyák, mert nem áldozták fel magukat az anyaság szent oltárán....

2020. márc. 11. 17:05
 25/25 khniki ***** válasza:
Ennek semmi ertelme. Ha nem akarsz szoptatni, ne tedd! A lányodnak nem attól lesz jó, hogy szoptatod őt, hanem hogy nyugodt és kiegyensúlyozott vagy. Az idegességet érzi és átveszi, mivel rád van hangolódva. Ezért is üvölt. Amúgy én pl. azt csináltam, hogy ha nem nyitotta elég nagyra a száját, nem raktam bele a cicit. Ezért sírni kezdett az éhség miatt. Viszont a sírástól jól kinyitotta a száját és akkor tuszkoltam bele neki. :) De aztán elkezd nőni, nagyobb lesz a szája, erősebben tud majd szívni és ez a probléma megszűnik.
2020. márc. 11. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!