Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig lehet ezt ép ésszel bírni?

Meddig lehet ezt ép ésszel bírni?

Figyelt kérdés

Két hetes a kislányom. Elvileg anatómiailag be tudná kapni a mellemet rendesen, azonban sosem jutunk el odáig mert az első alkalommal amikor nem engedem neki, hogy rosszul kapja be, elkezd üvölteni. Ezt párszor próbálom majd vissza a bimbóvédőhöz, mert bár azt sem tudja rendesen bekapni, legalább valamennyire megnyugszik, bár van, hogy ezt is elfelejti és harcolni kell, hogy be tudja venni. Majdnem minden szopi üvöltéssel, karmolással stb kezdődik... és általában én vagyok az aki végigszenvedi a fájdalmakkal a szoptatást, csak legyen már vége... Utálom az egészet, minden alkalommal elmondom neki (tudom, hogy nem érti), hogy most kap utoljára cicit... Már tényleg úgy érzem, hogy megőrülök. Volt itt tanácsadó is, akkor is végig üvöltött, azt mondta próbálgassuk. De szerintem már PTSd-je van...

Hogy a fenébe lehetne rávenni, hogy rendesen szopizzon... :( persze én sosem akartam szoptatni de muszáj (társadalmi elvárás és nyomás)...

2020. márc. 11. 07:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
74%
Próbáltad lefejni és cumisüvegből etetni? Az is egy megoldás. Ha nem megy neki a szopizás kipróbálnám a helyedben.
2020. márc. 11. 07:56
 2/25 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos így sehogy

Kéri a szoptatási tanácsadóból segítséget lehet hogy a babák nem jól tartod (nem te rontod el hanem a Te babádnak nem felel meg csak)

Viszont muszájból nem érdemes szoptatni mert nagyon rövid életű lesz

Ráadásul egyikőtök sem lesz kiegyensúlyozott emiatt

Pedig én úgynevezett szoptatás náci ivagyok

Vagyis annak tartanak mert másfél éve szoptatok ebből egy ideje TANDEM

2020. márc. 11. 07:57
 3/25 A kérdező kommentje:
Próbáltam a fejést, az is elég macera, meg fáj, annyi tejem nincsen hogy több alkalomra tudjak fejni egyszerre. Éjjeli keléskor is fejnek az emberek? Az legalább egy óra oO Egyébként is szigorú gyerekorvos előtt még a cumisüveget is titkolom... de lassan már muszáj lesz valamit kezdeni mert ez nem állapot.
2020. márc. 11. 08:09
 4/25 anonim ***** válasza:
82%

Ja, hogy cumisüvegből kap pótlást?

Akkor engedd el!

Már cumizavaros. Azért (is) kínlódtok.

Nem ördögtől való a tápszer. A szoptatás pedig csak akkor megy, ha nagyon akarod (és még akkor sem mindenkinek).

2020. márc. 11. 08:20
 5/25 anonim ***** válasza:
94%
Engedd el az egészet. Pláne ha nem is akarsz szoptatni, szard le a társadalmi nyomást. Ez a gyereknek sem jó, hogy minden etetés egy birkózás, ez így minden alkalommal egy trauma mindkettőtöknek. Le kell szarni mindenki véleményét, a babának sokkal fontosabb a nyugalom, mint az anyatej ilyen áron. Én 6 hétig szoptattam, az én kislányom ügyesen szopott, csak nekem kezdettel fogyni a tejem, és hiába mondogatta mindenki, hogy tegyem többször mellre, mert majd ő felszaporítja, az én babám nem szopik, ha nem jön semmi, csak rángatózott meg csapkodta a mellem ordítva, hogy éhes. Úgyhogy bezony, 1 hete jött a szoptatásnácik mumusa, a cumisüveg és a tápszer. Azóta jól lakik, és mindketten kiegyensúlyozottak vagyunk.
2020. márc. 11. 08:34
 6/25 anonim ***** válasza:
35%

Ha ennyire utálod adj neki tápszert.Az elején még együttérző voltam,de a szövegednek az utolsó mondata nagyon gáz.Mi az h.te csak azért szoptatsz,mert társadalmi elvárás?

1.Kit érdekel mi az elvárás

2.basszus a gyerekedről van szó!Talán azért kell szoptatni mert nekik az anyatej a legjobb.Én is sírva szoptattam,annyira fájt a mellem,de akartam h.anyatejet egyen.Ráadásul imádtam azt a bensőséges meghitt perceket.Sajnos már tápszert eszik mert nincs már tejem. :(((

2020. márc. 11. 08:35
 7/25 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó vagyok. Ja és hozzá teszem, én szerettem amúgy szoptatni, kicsit hiányzik is, főleg h tényleg annyira ügyesen szopizott az első pillanattól kezdve, hogy öröm volt nézni. De inkább elengedtem, én nem akarok minden etetést végigverekedni a gyerekemmel.
2020. márc. 11. 08:37
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem utolsó, hanem 5ös vtam
2020. márc. 11. 08:38
 9/25 anonim ***** válasza:
61%

Utolso vagyok.

#4 ezt a cumizavaros kifejezést elfelejthetnétek.😅😅Nagyon idiotán hangzik.Ezt is valaki kitalálta,a többi meg mondja utána .Az én lányom koraszulöttként csak cumisüvegből evett,mivel gyenge volt a szopizáshoz.Ha jöttunk és szopizott szépen.Nem lett ",cumizavaros"😅😅😅

2020. márc. 11. 08:39
 10/25 anonim ***** válasza:
77%
Én meg 6 os voltam.😅
2020. márc. 11. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!