Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig lehet ezt ép ésszel bírni?

Meddig lehet ezt ép ésszel bírni?

Figyelt kérdés

Két hetes a kislányom. Elvileg anatómiailag be tudná kapni a mellemet rendesen, azonban sosem jutunk el odáig mert az első alkalommal amikor nem engedem neki, hogy rosszul kapja be, elkezd üvölteni. Ezt párszor próbálom majd vissza a bimbóvédőhöz, mert bár azt sem tudja rendesen bekapni, legalább valamennyire megnyugszik, bár van, hogy ezt is elfelejti és harcolni kell, hogy be tudja venni. Majdnem minden szopi üvöltéssel, karmolással stb kezdődik... és általában én vagyok az aki végigszenvedi a fájdalmakkal a szoptatást, csak legyen már vége... Utálom az egészet, minden alkalommal elmondom neki (tudom, hogy nem érti), hogy most kap utoljára cicit... Már tényleg úgy érzem, hogy megőrülök. Volt itt tanácsadó is, akkor is végig üvöltött, azt mondta próbálgassuk. De szerintem már PTSd-je van...

Hogy a fenébe lehetne rávenni, hogy rendesen szopizzon... :( persze én sosem akartam szoptatni de muszáj (társadalmi elvárás és nyomás)...

2020. márc. 11. 07:52
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
6-os, kicsit üti egymást a két dolog, hogy sírva szoptattál, de imádtad a bensőséges perceket... azt mégis hogyan? én zokogok. nem imádom, utálom. Ne mondd, hogy ez nekem vagy a gyereknek jó.
2020. márc. 11. 08:41
 12/25 anonim ***** válasza:
65%
Hagyd abba, így nem lehet szoptatni. A babád is érzi, hogy utálod az egészet, ezért is lehet h végigordítja. A gyerekorvost is le kell szarni, csak ezt tudom mondani, semmi köze hozzá, hogy te a saját gyerekedet mivel és hogyan eteted.
2020. márc. 11. 08:49
 13/25 anonim ***** válasza:
72%
Én akartam szoptatni, nem lehetett, nekem a gyerekdoki is azt mondta hagyjam a fenébe. A lányom két és fél éves múlt kétszer volt beteg eddig, az egyik újszülöttként, azt talán valamennyire befolyásolta a szoptatás hiánya, de nagyon szépen felgyógyult. Mostanában azt mondják az anyatej, csak az első fél évben véd a betegségek ellen. Ha ennyire utálnák szoptatni, abbahagynám, a szoptatáshoz akarat is kell.
2020. márc. 11. 08:54
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ezzel szenvedtunk, 2 het utan elengedtem a szoptatast. Tapszeres lett a babam erdekes azota nem nyuglodunk es kinlodunk. 8 honapos tapszeres boldog kisfiam van
2020. márc. 11. 09:15
 15/25 anonim ***** válasza:
96%

9, inkább azt kellene elfelejteni, hogy úgy érvelsz "én nem tapasztaltam, ezért nem is létezik".

De, létező jelenség (kérdező is tapasztalja), hogy a pótlásos alkalmakkal egyre nehezebb mellre tenni a gyereket, egyre jobban tiltakozik, mert rájött, hogy sokkal könnyebb üvegből enni.

Általában az nem érti, ismeri ezt a jelenséget, akinek sok teje van, ömlik és/vagy a gyerek jó technikával dolgozik az első perctől (felhívnám a figyelmedet a vagy kötőszóra).

Első gyereknél megtapasztaltam én is. Szar is volt a technika, nem akrt beindulni a tej, pár alkalom után már üvöltött attól is, hogy ránézett a mellemre és ha be is vette, csak cuppogott.

Második gyerekkel sikerült elkerülni, pedig neki is kellett pótlás, de nem üvegből kapta.

2020. márc. 11. 09:22
 16/25 anonim ***** válasza:
86%

Mi az hogy muszáj? A nagy fenekét muszáj. Kit érdekel a társadalmi nyomás?? Senkinek semmi köze ahhoz, hogyan eteted a gyereked! Tápszerrel is pontosan ugyanúgy felnő, semmivel nem lesz kevesebb tőle, ahogy te se, amiért nem szoptatsz.

Én biztos nem kínlódnék a helyedben, átállnék tápszerre és csókolom.

2020. márc. 11. 09:51
 17/25 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is engedd el

Hozzáteszem nálunk is voltak mélypontok: kis súlyú babám nehezen szopizott, nem tudta bekapni, bimbó védőt hasznaltunk, folyton bealudt mert sárga volt.

Én adtam neki lefejt tejet, mert féltem nem hizik. És igen, éjszaka is fejtem.

Aztán nőtt és végül egyre ügyesebb lett. Most lassan 7 hós és szopizik.

Sokat sírtam, főleg, amikor ő is csapkodott. Nagyon rosszul esett, mert tele volt a mellem, mégis a cumisüveget kérte.

De valahogy mégis kitartottam.

Teljesen megértem, ha abbahagyod.

Ne foglalkozz másokkal, tudom, hogy nehéz, én is ilyen vagyok. Most mindenki a szoptass, aludj együtt, mosipelus stb nyomja. De 3 perc után elfelejtik, amit mondasz

2020. márc. 11. 09:52
 18/25 anonim ***** válasza:
79%
Na egy szoptatás-fanatikus ősanya végigjárt és lepontozta az összes kommentet. 😂😂
2020. márc. 11. 10:13
 19/25 anonim ***** válasza:
90%
És akkor mit szenvedsz ne haragudj? Miért nem engeded el a fenébe az egészet és adsz neki tápszert? Szerinted a gyerekednek egy lelkibeteg anyára van szüksége? Hát nem. Hagyd a csudába.ennyit nem ér.
2020. márc. 11. 10:16
 20/25 anonim ***** válasza:
8%
Persze h.sírtam mert fájt.De a gyerekem fontosabb.Akkor mit nyavajogsz,ne szoptass!Ennyi.
2020. márc. 11. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!