Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatti hajhullásra...

Szoptatás alatti hajhullásra érdemes szedni bármit, vagy teljesen fölösleges, és ki kell birni azt a bizonyos 3hónapot? Szoptatás alatt szabad ammónia mentes hajszinezőt (nem festék! ) használni?

Figyelt kérdés

Csomókba hullik a hajam, és már kezdek kétségbeesni. (Azt nem értem, hogy nem lettem még kopasz?)Nem tudom kibontva hordani sem -akkor meg minek hosszú?!-, mert mindenhol ott van., a lakásba, a baba szájába, a cuccai közt mindenhol. Borzasztó!

Adjon nekem lécci tanácsot valaki, aki hasonlóan drasztikus helyzetben volt szülés után emiatt!

Csak végső esetben vágnám teljesen rövidre.

2012. nov. 25. 01:14
 1/4 anonim ***** válasza:

A magzatvédő vitamint szedheted szoptatás alatt is, és abban is benne vannak azok az anyagok, amik ezekben a szerekben. Segíteni inkább csak a regenerálódásban fog, a hajnak hullania kell, mert a terhesség alatt leállt a természetes hajhullás (50-100 szál/nap) - ezt pótolja be a természet.

Színezőket stb. használhatsz, de azért inkább kerüld, amíg hullik.

Amivel kevésbé lesz látványos, ha levágatod a hajad. Nem áll meg a hullás, de a hajkefe/hosszú hajkezelés plusz irritációját megszünteted vele. Ezen kívül sose száríts vizes hajat. Tekerj a hajadra törölközőt, és mikor már nem csöpög belőle a víz, hagyd a levegőn megszáradni 90%-osra, és csak akkor formázd kefe és szárító segítségével. Én a hajhullással átszoktam a ritka és vastag fogazatú fésűre, mert azt gondolom, az kevésbé nyüstöli a hajat, mint egy sűrű fésű. A bontófésűt is már csak akkor használom, mikor majdnem megszárad, mert akkor lágyabb a hajam és kevésbé ártalmas. Hajhullásnál ugyanis az egyik legalapvetőbb dolog: vizes-nedves hajat nem fésülünk!

2012. nov. 25. 04:08
 2/4 Denisa W. ***** válasza:
Nálam is így volt mindkét terhességem után, kb. másfél hónap alatt lezajlott az egész. Én semmit nem szedtem rá (amúgy sem szedek vitamint szoptatás alatt sem), és havonta festem is a hajamat, mégis rendbe jött mindkét baba után. Félhosszúra vágattam le, de nem kifejezetten a hullás miatt, hanem csak a változás kedvéért. Szóval nyugi, pár hónap alatt mindenképpen rendbe jön! :)
2012. nov. 25. 10:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem már terhesség alatt is nagyon hullott, azt hittem megkopaszodom :( Hosszú a hajam (derekam alá ér), nem vágattam le, pedig volt, hogy rasztákba állt össze, úgy ki volt száradva. Én használtam ammóniamentes festéket, mondjuk sűrűn szellőztettem nagyon és durván alaposan lemostam utána :)

Terhesvitamint, E-vitamint és vasat is szedhetsz, jót fognak tenni :)

Fél év után vettem észre, hogy elkezdtek nőni babahajaim. Még most is úgy 3-4 centisek, szóval elég mókásan nézek ki, mert égnek állnak :)

2012. nov. 25. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:
2013. jan. 11. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!