Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A kérdés jóindulatú, tehát ne...

A kérdés jóindulatú, tehát ne rohanjanak le a tápszeres anyukák! Normális az, hogy annyi kismama szerint kevés a teje?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert itt a fórumon tízből kilenc kismama szerint nincs elég teje és pótol tápszerrel. Nem túlzó ez az arány? Lehet, hogy az orvosok is elhamarkodottan ítélik meg a helyzetet és készségesen felírják a tápszert. Ezzel csak az a baj, hogy innét már egyenes út vezet a tejmennyiség csökkenéséhez, majd elapadásához.
2008. nov. 19. 08:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
85%
én nem is értem miért vanez a háború? Mindenkinek a maga portáján kéne söprögetnie nem a másikat leszólni. Az a kevés egyén akimeg alakféltésből nem etet ciciből hát az periféra. Egyébként sem lehet őket győzködni. Ha nem hát nem. Aki viszont rákényszerül atápra ne ítéljük el. Gondoljunk bele milyen lehet lelkiekben Nekik mert lépten nyomon mindenki ezt dobja az arcuka.
2008. nov. 20. 14:48
 22/27 anonim ***** válasza:
75%

Császáros anyuka!

MINDEN TISZTELETEM A TIED!!!

2008. nov. 20. 15:52
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Császáros anyuka!

MINDEN TISZTELETEM A TIED!

Az ilyen anyukákat becsülöm!

Sajnos nem te tehetsz róla, hogy így alakult. Első babámat én csak 3 hóig tudtam szoptatni:( Már az is elkeserített.

De mint az előzőekben olvashattad, nem is a hozzád hasonlókról van szó, hanem azokról, akik nem így állnak hozzá!

Ismerek olyan anyukát, aki már a második terhessége alatt úgy állt a dologhoz, hogy hát a nagyobbikat se tudta sokáig (1 hónap) szoptatni, biztos a kicsinél is így lesz.

Ezt arra mondta, hogy felajánlottam neki a megmaradt fél doboz LaktoHerb teámat.

2008. nov. 20. 15:56
 24/27 anonim ***** válasza:
50%

Én is császáros voltam 25 órát vajúdtam utánna került so a mütétre teljes kimerültségben. Nehezen indult meg a tejem a kisfiam 500 gr-ot fogyott !!!! mégis aztán nagy igyekezettel és non stop szoptatással sikerült mindent helyrehozni. Láss csodát 9 hósan még mindig szopik. Egyébként a tej megindulása a lepény levállása után kezdődik függetlenül a szülés módjától.

Szerintem a kitartás meghozza az eredményt.

2008. nov. 20. 16:01
 25/27 anonim ***** válasza:
49%

Sziasztok!

Azzal kezdem, hogy én sem szeretném bántani a tápszeres anyukákat, SŐT!!! Valószínüleg legtöbbször az egészségügyi ellátás rendszerében van a hiba! Volt nekem is nehéz időszakom. Az elején annyi tejem volt, hogy adtam le belőle, de a fejés olyan keservesen ment, hogy nem is csináltam sokáig. Szerencsére a babám nagyon ügyes volt, kiszippantotta az utolsó cseppig! Nekünk az alvással volt mindig problémánk. Rengeteg orvosnál jártunk, és kikötöttünk egy alvás ambulancián.( persze kaptam tanácsokat is innen onnan, pl. rokonok, védőnők) Ott ránézésre azt mondta a Doktornő, hogy keveset eszika gyerek és hogy egy 5-6 hónapos gyereknek nem elég ha csak szopik és kóstolgat gyümölcsöt, hanem úgy kelletetni, mint egy felnőttet. Hát én balga meg is próbáltam mindent. Adtam neki a főzelékeket ezerrel, meg tápszert is, tejpépet is. De utána sem aludt... Aztán nekem is kezdett apadni a tejem, és a gyermekem nem értette mi történik..Aztán lassan rájöttem, hogy nem biztos, hogy baj, ha nem 3szorozza meg a súlyát már 7-8 hónaposan, mint más csecsemők, hiszen ő nagyon aktív, már 5 hónaposan ült és kapaszkodva állt, lépegetett, egész nap pörög, tehát lemozogja a kalóriát, de nem sovány. Nem úgy, mint a kortársai akik még csak éppen a hasról-hátra, vagy fordítva mozgást próbálgatják, tehát a nap jelentős részében csak "fekszenek". Mikor ezeket a dolgokat helyretettem a fejemben és az életünkben, rögtön leesett a szikla a szívemről, és azóta is igény szerint szopik a babám( most 10 és fél hónapos), csak gyümönlcsöt főzeléket kap pótlásnak, meg némi folyadékot, és nagyon szépen fejlődik!! Ja és azóta sem alszik rendesen, de hát elfogadtam, hogy ő már csak ilyen...:)

2008. nov. 21. 09:00
 26/27 bendzso ***** válasza:
84%

az én válaszom sem rosszindulatú, csak tapasztalat:

véleményem szerint azért vágják rá az anyukák, h nincs tejük, mer halvány lila elképzelésük sincs a szoptatásról, továbbmegyek: biológiáról!

ha annak idején, amikor az iskolában a biológia órán az emlősök működését és az ember szaporodását tanultuk, akkor a lányoknak nem a gyakorlati részén járt volna az agya, hanem azon, amit a tanár mond, akkor tudnák, h nem is olyan nagy ördöngősség ez a szoptatás.

tudnák, h a szervezet abszolúth a baba igényeihez igazodik és pontosan annyit termel, amenynire a babának van szüksége. tudnák, h az előtej jó, ha egy kávsékanál mennyiségű a kb cseresznye nagyságú gyomorhoz stb.

ezen a nincs tejem dumán én akkor ájultam el, amikor a legjobb barátnőm anyatigrisként küzdött a tápszerért a kórházban és kétségbe volt esve, h éhen fog halni a fél napos gyereke. holott a gyerek annyit szoptt, amennyire szüksége volt, csak nem vette tudomásul azt a tényt, h attól, h megszülte a gyereket, attól még további dolgai vannak vele. az a baba nem azért sírt, mert éhes volt, hanem azért, mert nem hallotta a megszokott zörejeket, nem a megszokott hőmérsékleten volt. és persze, h bőgött, mert az anyja kényelmesebbnek találta letenni a babát és telefonon mindenkinek elmesélni, h ő milyen szupre jól szült, őt hogyan dícsérték meg, órás előadás a szülésről, de azért nem lehet minden tökéletes, mert a gyerek éhen akar halni... kb két hetembe tellett, míg elmagyaráztam neki, h a babának két szopsá között alvásra van szüksége, ha meg ébren van,akkor az anyja ölelő karjaira. és figyelni kell a babát és örökké mellretenni, ha egy picit is úgy érezzük, h mellre kellene tenni. az órát meg simán el lehet felejteni, hisz a baba nem ismeri, csak leesik a vércukorszintje, mert kiürül a hasa és az ezáltal okozott idegességét másképpen nem tudja kifejezni, h üvölt.

2008. nov. 25. 13:34
 27/27 anonim ***** válasza:
jah peszre mindenki maga önti el, meg fejben dől el, meg azért nem tudok szoptatni, mert nem figyeltem biológia órán...át gratulálok.nem elég rossza, hogy az ember nem tud már mit kipróbálni tejszaporítás ürügyén feljön erre az oldalra hátha kap tanácsot erre a szupertejcsárda mamik elküldik a búsba az embert ahelyett, hogy segítenének. csak gratulálni tudok a sok bunkóhoz.
2015. jan. 1. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!