Mikorra múlnak el a szoptatással kapcsolatos ellenérzések? Van még így valaki?
Sziasztok! Még nem szültem meg, de egyszerűen nem tudom beleélni magam, hogy szoptatni fogom. Hogy őszinte legyek elképzelni sem tudom :( nem fér össze a fejemben a mellre tétel.
Mikorra múlik ez el? Mindenképpen szeretnék anyatejjel táplálni.
10
Ne aggódj mindenkit lepontoztak
/ egyébként annyira túltettem magam, hogy 14 hósan is szoptatok, mellette terhes is vagyok.. Ennyi..
De nem.. Nem mondenkinek megy, hogy továbblépjen.. Lehet magatokat álltatni)
4.
Nekem is pont ugyanaz a gondolatom, mint a másik kismamának, hogy lefejem. Akkor mégis anyatejet kap és nincs diszkomfort érzésem.
Bár annak örülnék a legjobban, ha a szüléssel elmúlnának ezek a gondolatok. Nagyon bántanak. Másnak olyan könnyen megy. Mondjuk én beszélni sem bírok róla, attól kifejezetten undorodom, ha pl. anyámnak kell erről beszélni.
Azt is nehezen viselem, hogy a szüleim tudnak a terhességről, borzasztó kellemetlenül érzem magam mindig, pedig teljesen természetes folyamat, mégis zavar :(
Lehet, hogy innen gyökerezik a probléma.
Nekem mindenki válasza nagyon hasznos volt, felfelé pontoztam kivétel nélkül mindenkit.
Én fejni sokkal jobban utáltam, megalázónak éreztem.
Nekem is undorító volt a terhesség, pontosabban szégyelltem, és a szülők előtt meg különösen.
Soha nem kell szoptatásról beszélni az anyukáddal ha nem akarod.
Ne ostorozd magad.
Pláne ne előre, mikor nem tudod még, hogy a szülés után mit hoznak ki a hormonok.
Ismerek több nőt is, aki hasonlóan gondolkodott, mint most te. Aztán volt, akiben átfordult az egész, és az orvos is alig tudta meggyőzni, hogy a 9 hónapos gyerek azért ordít éjjel-nappal, meg enne óránként, mert az anyatej már nem elég tápláló neki, és ideje lenne hozzátáplálni.
2 éves volt a gyerek, mikor már nem szoptatta, de komoly lelki válságot okozott neki az elválasztás.
Köszönöm nektek :) megnyugtattatok.
Nagyon bántott a dolog.
Ha szeretnéd akkor menni fog. Az ösztönök majd segítenek. Ezt is tanulni kell. Menni fog szerintem majd ha ott leszel és megtapasztalod el múlnak az ellenérzések is
Sok boldogságot
lll és ibcl-s oldalakat olvass arról, hogy miért vagy te jobb táplálékforrás, mint bármi más, lenyűgöző dolog az anyatej és a szoptatás
Én ugyanígy voltam, sőt undorítónak tartottam, meg ha fogom is csak 2-3 hónapig, utána már túl nagy, milyen gusztustalan már az, mikor valakinek a gyereke már ülni tud és még szopik, na a totyogós szopós gyerek meg maga a horror stb.
Végül a terhességem alatt olvasgattam az anyatejről és le voltam döbbenve mekkora dolog. Nálunk a helyi kórház szánalmas egyebek mellett a szoptatás segítése szempontjából úgyhogy 600 ezret fizettem azért, hogy magánkórházban szüljek, és elég erősen nyomott a latba az is, hogy tudjam a gyereket azonnal jól szoptatni, mivel előre tudtuk, hogy császáros leszek és a körzetiben nem adták volna oda a gyereket csak másnap, senki se segített volna mellre tenni stb. így viszont ibclc-s tanácsadók rengeteg időt töltötek velünk ahogy a műtőből kijöttek, még plusz infokat adtak, segítettek szóval sikeresen elkezdtem szoptatni. Mielőtt megszületett úgy voltam, hogy akkor fura, nem fura a who ajánlásaihoz tartom magam, hogy 6 hóig 100% utána egy éves koráig aztán persze leválasztom, mert utána már túlzás. Hát majdnem két éves és még szopik rendszeresen, eszemben sincs leválasztani, majd magát. Letojom ki mit gondol, a gyereknek testileg és lelkileg is jó az anyatej és a szoptatás.
Amitől féltem, hogy kiabálja, hogy cici meg rángatja rólam a ruhát mindenhol, hát ilyen nincs, pedig sokat szopik, nem csak alváskor. Azt hiszem, ez szoktatás kérdése is, el lehet kerülni. Senki sem úgy kezdi, hogy a járó-beszélő gyereket akarja szoptatni, hanem így alakul és természetes is. Mondom én még a pár hónaposat is gusztustalnnak tartottam, aztán tessék. Szabályosan a szoptatásról szóló infók tárháza vagyok, azóta egy rakás ismerősömnek segítettem, bátorítottam őket, megfelelő helyre irányítottam, akit kellett. Nem rég kaptam oklevelet a város védőnőitől, mert még mindig anyatejjel táplálom a gyereket. Sose gondoltam volna.
19 vagyok. Azért mondom, hogy olvass ibclc meg lll forrásokat, mert ott részletesen elmagyarázzák azt is, hogy a lefejt tej miért nem ugyanaz, mint a szoptatás. Sajna az igényszerint sikeresen szoptató nőnek gyakorlatilag semmit nem lehet eladni és ezt halál komolyan mondom. Semmi szarra nincs szükség, csak a gyerekre meg a melledre. Na jó, szoptatós melltartó nem árt esetleg. :D Szóval a cégeknek nem érdeke, hogy te csak szoptassál, mert nem veszel semmit. Az anyatej érdemeit nem egyszerű félresöpörni, hát rámentek arra, hogy fejjed le és akkor cumisüvegből. Mintha maga a szoptatás nem lenne ugyanolyan fontos, pedig az. Mert, ha erről nem tudsz, akkor megveszed a cumit, az üvegeket, a sterilizálót, a mellszívót, az utazós tárolót, a zacskókat, a zacskókat tartó dobozokat, a melegítőt, a szárítót és így tovább.
Én se tudtam ezekről semmit, mikor itt olvastam ilyeneket azelőtt úgy voltam, hogy na ezek a begyöpösödött ősanyák meg úristen mit találnak már ki, aztán mikor a tudományosan alátámasztott dolgokat kezdtem olvasni, akkor átkattant, hogy hát izé ez az egész, de nehogy már az én gyerekem ebből kimaradjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!