Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hogy vegyem rá 3,5 évesemet,...

Hogy vegyem rá 3,5 évesemet, hogy végre ne a bugyiba kakiljon, hanem a wc-e? Otthon is és az óvodában is a bugyiba kakil, az otthoni még hagyján, de az óvodai elég ciki már nekem:- (

Figyelt kérdés
(Tudja, hogy kakil, mert elvonul másik szobába, csak sajnos nem a wc-be)
2014. máj. 19. 22:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Lehetséges hogy a traumát, hogy szétmentetek az apjával így dolgozza fel, hogy nem kakil wc-be? Szobatisztasági gondok gyakran összefüggenek lelki bajokkal.

Az erőltetés tényleg nem jó, de esetleg egy játékos beszélgetés egy pszichológussal segíthet.

2014. máj. 19. 22:31
 12/25 A kérdező kommentje:

Sajnos mostanában beállt a délelőtti kakira, így az oviban kakil.

Az oviban még nem szóltak, de elég csúnyán néznek ránk:-(

Hát igen, annyira kétségbe vagyok már esve, hogy ma este leültettem beszélgetni és megmondtam neki, hogy csúnya dolog az óvodában (és itthon is) nem a wc-re menni kakilni, nem járhat az oviba, mert az óvónénik nem fogják engedni, ha ezt tovább folytatja.

És hát beígértem neki egy nagyobb ajándékot.

Megmondtam neki, hogyha rászokik a wc kakira, akkor elmegyünk egy nagy játékboltba és bármit választhat magának, megkapja jutalmul. (tudom, mire fáj a foga, még belefér a költségvetésembe)

2014. máj. 19. 22:32
 13/25 A kérdező kommentje:
Két hónapja vagyunk külön apukával, ez a kaki kérdés meg már sokkal régebb óta téma.
2014. máj. 19. 22:33
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

8.vagyok.

Meg kéne próbálni, hogy ovi előtt reggel kakiljon, még otthon, bár nem tudom, hogy :-(. Szerencsétek van az ovival, lánykámat bepisílés miatt akarta kitenni az óvodavezető :-(.

Kitartást!

2014. máj. 19. 22:36
 15/25 anonim ***** válasza:
A kakit nehezebben engedik el mint a pisit. Bilibe nem próbáltad még??
2014. máj. 19. 22:37
 16/25 A kérdező kommentje:

A bili már a kezdet kezdetén nem kellett neki, kb 1 hetes használat után átszokott a wc-ra.

Köszönöm, hogy írtatok.

Jó éjszakát.

2014. máj. 19. 22:40
 17/25 anonim ***** válasza:
Lányom is kb. fél évig a "pisi szobatisztaság" után még pelenkába kakált. KÉrte rátettem elvégezte a dolgát és levettem. Nem erőltettem, azt olvastam hogy sok gyerek csak állva tudja elengedni magát a kakáláshoz. Mondogattam neki többször, próbált is ráülni a WC-re ,nyomott is de nem jött össze. Aztáno olvastam valahol. hogy ha kemény a kaka, akkor sem sikerült hamar kakálni és kicsit lazítottam neki Laevolaccal (tuti nem így kell leírni :) ) , amikor ezt adtam neki, akkor is szaladt, hogy kakálni kell és nem kellett neki, percekig rajta ülni és már sikerült is neki. Kb. 1,5 hétig adtam neki és utána már nem volt gond, ha több ideig is a WC kellett ülni.
2014. máj. 20. 08:20
 18/25 A kérdező kommentje:
Kedves utolso, most hagytam abba a laevolac adasat, ket hetig szedte, de semmi nem valtozott. Es ennel nagyobb a baj most ugy nez ki, majd kesobb elmeselem, durva dolog tortent ma sajnos.
2014. máj. 20. 20:17
 19/25 anonim ***** válasza:

8 és 14 vagyok.

Mi történt? Mikor írod le?

2014. máj. 20. 22:06
 20/25 anonim ***** válasza:
Mi történt?
2014. máj. 21. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!