2 éves 9 hós fiam nagyon fél a wctől és a bilitől is. Az pisilési ingert viszont már érzi mert van h előre is szól h jön. Innentől hogy tudom rávenni h wcbe pisiljon/kakiljon?
Kertes házban laktok?
Mert akkor érdemesebb elkezdeni kint, aztán lehet próbálkozni bent.
Nálunk is így ment. Először kint pisilt, aztán mikor bent voltunk, ő akkor is kiment pisilni az udvarra, aztán mikor már kint megszokta, megpróbáltuk bent. Wc-n nem ment akkor sem, csak a bilin.
És amúgy június óta szobatiszta, a héten kezdtük el az ovit és ma volt az első pisi a wc-be.:) Jönnek az óvoda jótékony hatásai.:)
Első vagyok.
Az én fiam már rég érett volt a szobatisztaságra, ennek teljesen egyértelmű jelei voltak, csak lusta volt elhagyni, én levettem róla. Vagyis inkább érzelmileg próbáltam rá hatni és levette. Na, nálunk attól a perctől fogva szobatiszta.:)
Nem egy másfél éves gyerekről van szó, akinél még nem is nagyon lehet érettségről beszélni, hanem egy majd 3 éves gyerekről. Ha látod az egyértelmű jeleket, akkor vedd le róla! Az már nem erőltetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!