Mit tegyek hogy a lányom ne kakiljon és pisiljen a
bugyijába?
Figyelt kérdés
Kislányom 4.éves lesz januárba.Sajnos még nem beszél iy nem tudja mondani ha pisilni kell de vizont azzal jelzi ha hozza a bilit.Nyáron keztük el a szobatisztaság felé vezetö utat.De most sajnos nem hozza már a bilit és bekakil meg be pisil hiába mondom neki hogy akkor hozza a bilit ha érzi hogy kell neki pisilni egyszerüen nem hozza
2013. okt. 29. 07:29
1/10 anonim válasza:
4 évesen nem beszél még? Sürgősen vidd el orvoshoz. Talán ezzel függ össze az is, hogy nem akar bilizni.
2013. okt. 29. 07:50
2/10 anonim válasza:
Tényleg nem bántásból írom, de ezeket a kérdéseket miért nem szakembernek teszed fel? Nem jártok fejlesztésre? Itt laikus anyukák vannak, a Te kislányodnak pedig elég összetett a problémája, mi nem fogunk tudni ezekre megoldást találni.
2013. okt. 29. 08:00
3/10 anonim válasza:
Hát nem tudom de amit leirtál,ott máshol van a probléma forrása.vidd szakemberhez,hisz már 2 évesen is gyanus ha nem akar beszélni egy gyerek.
2013. okt. 29. 08:39
4/10 anonim válasza:
Gondolom jártok fejlesztésre, hiszen nagyon komoly lemaradást mutat a kislányod. Érdemes lenne inkább ott segítséget kérni- kicsi az esély rá, hogy itt pont egy hasonló problémán túllevő édesanya olvassa a kérdésed-
2013. okt. 29. 08:55
5/10 anonim válasza:
Gondolom azt a számot elírtad és nem 3,5 évesen kezdted el szobatisztaságra nevelni. A bili szerintem mindig legyen közelben, a kicsik mindig későn jönnek rá hogy pisilni kell, tudom mert az enyém is sokszor elcsöpögött mire odaért. A korát jó lenne ha megerősítenéd mert akkor több tanácsot tudnánk adni :)
2013. okt. 29. 11:21
6/10 anonim válasza:
1., egyátalán nem normális, ha négy évesen még nem beszél. Ezzel vidd el valahova
2., komolyan 3,5 évesen kezted el szobatisztaságra nevelni?
Hogy megy igy oviba szerinted?
2013. okt. 31. 08:27
7/10 anonim válasza:
Kedves kérdező! Miért nem válaszolsz?
2013. okt. 31. 08:27
8/10 anonim válasza:
Nekem a négy éves keresztfiam már sejpítés nélkül folyékonyan beszél, sőt régóta szobatiszta is. Jobban mondva most november végén lesz négy éves.
2013. nov. 4. 14:35
9/10 anonim válasza:
Szent Isten, remélem csak véletlenül írtad a kérdést ide a humor rovat helyett...Nem hiszem el, hogy egy anya 3,5 évesen próbálja szobatisztaságra szoktatni a nem beszélő gyermekét.. Orvosod, védőnőd mit szól a gyermek fejlődésbeli lemaradásához?? Nem tudom elképzelni, hogy ne utaltak volna még be valahova, ahol szakszerű segítséget kaphatsz. A mai világban alap az, hogy mire a gyerkőc három évesen ovit kezd, addigra szobatiszta és beszél (még ha hibásan is.)
Megdöbbentem a kérdésen, az az igazság...én már rég orvoshoz rohantam volna a gyermekemmel, nem ide írogatnék...
2013. nov. 5. 13:17
10/10 anonim válasza:
A szobatisztaságot tanítani kell neki.
Minden órában ültesd rá a bilire, hogy pisiljen/kakiljon. Nem baj, ha nem kell neki. Egy idő után már tudja majd, hogy ott kell elvégezni a dolgunkat. De egy ideig te ültesd rá, hogy szokja meg, oda kell menni.
Azt írod, hogy még nem beszél. Egyáltalán nem beszél, vagy csak nem tud még szépen beszélni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!