Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Akkor most ne legyen pelus?

Akkor most ne legyen pelus?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2,5 évesem tegnap végre bugyiban szeretett volna aludni, este bilibe pisilt, teljesen el voltunk ragadtatva, s annak ellenére , hogy tudtam éjjel bepisil, hagytam, hogy pelus nélkül aludjon , mert nagyon ragaszkodott hozzá... ma reggel sem kért pelust, aminek nagyon örülünk, viszont bilibe még nem sikerült pisilni, 4szer öltöztettem már át... nem gond, nem azért kérdezem, hogy tegyünk-e pelust, csak a sok bepisilés nem fogja visszavetni? hagyjam hadd legyen pelus nélkül?

Köszönöm!

2014. jan. 26. 14:12
 1/10 A kérdező kommentje:
... megint bepisilt, holott előtte 1 perccel kérdeztem, lesz-e pisi? nem tudom mivel teszek jót...
2014. jan. 26. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbáld ki azt hogy kap pelust és szóljon ha pisi-kaki lesz,és akkor leveszed bilire teszed és így talán jobban belerázódik abba hogy jelezze ha kell.Plusz ha szól,megszabadulhat a pelustól.

2014. jan. 26. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Én még visszaadnám rá a pelust, ennek így semmi értelme, hogy mindig bepisil. Szerintem próbálkozzatok kicsit később újra ezzel a dologgal.

Bár sokan esküsznek, hogy ilyenkor kell kitartani és hagyni a pisiben, de én ennek nem látom értelmét, legalábbis nekem nem érne ennyit, hogy néhány héttel vagy hónappal előbb legyen szobatiszta.

De ez csak az én véleményem.

2014. jan. 26. 14:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is visszatenném még.

Valószínűleg még nem érett meg rá teljesen, de a pelenka már zavarja. Viszont ha még nincs megérve rá teljesen, addig pelus nélkül lenni nincs értelme, mert csak állandóan öltöztetni kell.

Szerintem is úgy lesz értelme, ha visszarakod rá a pelenkát és szóljon, ha úgy érzi, hogy bilizni akar, akkor leveszed róla.

Mert ha így megszokja, hogy egész nap pelenka nélkül van és mindig öltözteted, akkor ezt könnyen megszokja és lehet hogy majd pont ezért nem fog szólni vagy éppen, ha valahová mentek és kell a pelenka, hogy útközben ne pisiljen be, akkor meg majd ez probléma lesz.

2014. jan. 26. 15:13
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

nem pisilne szivesebben a wc-ben?

hát ,én meg nem adnám vssza hanem próbálkoznék-főleg ha ő maga is mondja hogy nem kell pelus.

azt már próbáltad hgy a bilit beviszed a nappaliba vagy oda ahol a legtöbbet tartozkodik,és amikor látod hogy pisil-gyorsan ráülteted? utána együtt kiöntitek a pisit-közbe agyon dicsérgeted. nálunk ez mindkettőnél bevált,és szivesebben pisiltek bele. 1-2 hét múlva a bili visszakerült a fürdőbe

2014. jan. 26. 15:17
 6/10 A kérdező kommentje:
A bili az ő szobájukban van, kimondottan ő nem szeretné a pelust, ezért dilemmázom... mert 2 napja még hallani sem akart róla, hogy levegye a pelenkát, nem is erőltettük , ezért nagy eredmény, hogy végre érdekli ez a dolog... az, hogy sokat kell öltöztetni nem zavar, s ha én vetettem le volna a pelust, már visszaadnám , de így... nem akarom letörni a kis lelkesedését... azért már sikerült egyszer bilibe pisilni is ma :) azt hiszem ezt a napot már kihúzzuk, hadd legyen amit szeretne, és holnap megpróbáljuk a pelust, s hogy szóljon....
2014. jan. 26. 16:57
 7/10 anonim ***** válasza:

hát én nem hiszem hogy jó ha vissza adod rá,mert akkor úgy is gyorsabb/egyszerűbb már abba pisilnie. persze egy próbát meg ér,nem akarlak lebeszélni sem róla.

ráadásul ma volt már siker élménye is.

2014. jan. 26. 17:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Na bumm, ma meg pelust kér... és most döntsem el, hogy a tegnapi sok bepisilés miatt? vagy csak kényelemből? hjajjjj és még csak az elején vagyunk :)
2014. jan. 27. 10:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Még kicsit sem érett rá. Csak játékból akarta a bugyit. Add rávissza pelust ás hagyd. Majd pár hónap múlva....
2014. jan. 28. 18:45
 10/10 A kérdező kommentje:

Jaaaa, nem szó sincs erőltetésről, kéri és kapja a pelust!

mondjuk most kicsit olyan, mitha megmutatta volna ezt is tudja, de tovább nem érdekli.... hát akkor várunk....

2014. jan. 28. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!