Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Ti használtok textil pelenkát?

Ti használtok textil pelenkát?

Figyelt kérdés
Szerintetek jobb textil pelenkát használni,mint a boltban megvenni a pelust? Nem vennétek használt pelust? és lehet h nem is érné meg árban mosni meg minden.

2014. jan. 9. 16:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez függ az anya karakterétől is. Van, akitől távol áll, megértem. Nekem valahogy jól esik így (is) gondoskodni a fiamról. Nem mondom, hogy jobb, mint az eldobós, elég nehéz összehasonlítani. Nedvszívásban nyilván sosem lesz olyan jó. Meg bonyolultabb is használni, ha nem is sok, de azért munka van vele (nálam kb. napi 10 perc). Azt viszont mondom, hogy nekünk jobb. Szeretem mosni, teregetni, ráadni, levenni. Szeretek találkozni a fiammal ilyen szinten is, hogy mosom a pisit/kakit a pelenkájából. Lehet, hogy hülyén hangzik. Ilyen a beállítottságom.

Árban biztosan megéri még mosási költséggel együtt is. Nekünk négy napra elég pelenkánk van, háromnaponta mosom, egy nap száradás. Rá szoktam tenni a fűtőtestre is, bár nem ajánlják.

Használtam is van, de majdnem mind újonnan vettük. Férjemmel egyetértettünk, hogy ez olyan dolog, amit inkább újonnan szeretnénk megvenni, kerül, amibe kerül.

Három hónapos volt a gyerek, mikor elkezdtük. Mi az egyik előző válaszoló ellentéte vagyunk, mert nekünk meg az eldobhatóból folyt ki mindig a cucc. :) Fiam születésétől rengeteget kakilt, próbáltunk 6-7 féle eldobós pelust, volt, amivel csak napi egyszer, volt, amivel háromszor kellett öltöztetni. Előtte is szemeztem már a moshatóval az elején leírtak miatt, plusz hozzáadódott, hogy minden nap megtelt egy kuka szeméttel, és büdös is volt a környékén, így rendeltem egy kezdő csomagot prefoldokból. Azt hittem, bénázni fogunk vele, és sok baleset lesz, ehhez képest három hónap alatt kétszer folyt ki kaki, és kb. ötször pisi, akkor is azért, mert kicsi bodyt adtam rá, bevágott combban, és kivezette a nedvességet. Azóta már vannak nadrágpelenkáink is.

Egy hónapig éjszakára még eldobóst használtunk, aztán sorozatban áztunk vele reggelre (akkor már pisi folyt ki), egy idő után úgy döntöttem, vesztenivalónk nincs, kipróbálom éjszakára is a moshatót. Egy-két ázás volt, de amióta megvan a "tuti szett", azóta semmi.

A gyerekkel töltött időből nem vesz el. Ha pelenkázás után jól elvan nélkülem, akkor el tudok menni két perc alatt kiöblíteni a pelenkát (marhaepe szappannal dörzsölöm be a foltokat, általában kiszedi, ha mégsem, a következő mosás után nem látszik, nyáron meg a nap is segít a folteltávolításban), de ha éppen nyűgös, akkor sem szalad el a pelenka, megvárja az egyik sarokban, míg elalszik, és akkor mosom.

Szóval a konklúzió: szerintem akkor érdemes belevágni, ha nem "csak" anyagiak miatt, félig kényszerből vállalja az ember, hanem egyébként is közel áll hozzá ez a fajta gondoskodás. :)

Ha kérdésed van, nekem is írhatsz privátot. Ha tudok segíteni, szívesen válaszolok.

2014. jan. 9. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!