Hogyan szoktattátok a kiskutyátokat a pórázhoz? Milyen típusú pórázt használtok/használtatok (lánc, textil, . )?
Én csak rátettem egy kölyöknek való könnyű anyagút és mentünk. Az utcán annyi érdekes dolog volt, hogy nem ért rá azzal foglalkozni, össze van kötve velem.
Láncot ne! A tenyeredet secperc alatt tönkre vágja. Zörög, erősebb kutyánál ujjat zúz.
Szóval a textil a legnyerőbb? Én a láncot azért tartom jobbnak, mert
1: egy csomó kutyusnál hallom, hogy szereti rágni a pórázt (a mi másik kutyánk is szerette anno, mikor kicsi volt), de ugyebár nem lehet elrágni
2: könnyű tisztán tartani
3: nem szakad vagy rohad el
Viszont tény, hogy nehéz és zörög, ami még engem i zavar, nem ám egy kutyust, akinek a füle mellett... A textileket vizsgálgatva csak attól félek, hogy elszakad vagy ilyesmi, de valószínűleg csak az szól belőlem, hogy most lesz először saját kölyökkutyám, és szeretném jól csinálni. :D
Sziasztok!
Nekem 4,5 hónapos a legkisebb kutyus, már szépen sétál pórázzal. Nálunk először a nyakörvvel is gondok voltak, nemhogy ráraktam volna a pórázt. A nyakörvet a hiszti ellenére se vettem le, azt kb 20perc alatt megszokta. Mikor ráraktam, egyfolytában jutalmaztam, amikor éppen nem nyüszített, és nem akarta letépni magáról.
Aztán jött a póráz. Hát az én vagány manókám eljátszotta a nagy halált. De nem vettem le róla. Először hagytam, hadd húzza csak maga után, aztán megfogtam, akkor arra mentünk amerre ő akart, aztán mikor rájött, hogy ez nem is olyan rossz dolog, akkor könnyű volt rávenni, hogy jöjjön mellettem.
Egyébként mind a 3 kutyámnál textil pórázt használok. Van 1 hengeres alakú, meg van az a sima lapos textil. Mindegyik jó, de a hengeres kényelmesebb a kezemnek. Volt bőr póráz, hát nem tartott sokáig. A lánc szerintem nem jó, túl merev. Könnyebben elpattan, minthogy elszakadna a textil. Ráadásul a 40-45 kg-os kutyáimnál nem is merném használni a kezem épsége miatt. Elég lenne, hogy egyszer megugrik a kutya, és van is egy-két törött ujjam. Biztos, hogy esztétikusabb, mint a többi póráz, de itt inkább a praktikum a lényeg. Ráadásul a textil pórázt, ha bekoszolódik, csak beteszem a mosógépbe. A láncon pedig a szemek közé lehet, hogy a szőr is beakad. A textil könnyebb is, és nem zizeg. Hát igen, textil-párti vagyok. :D Ja, és lehet kapni fényvisszaverőset is belőle, ami esti sétákhoz szerintem nagyon szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!