Ti használtok textil pelenkát?
Textil pelenkát csak büziséshez, a feje alá alvás kor, meg az arcát törölni használjuk evéskor.
Lehet kapni mosható pelenka rendszert, de nem mindenkinek válik be.
Pl. Nekem nem közt be, hogy a kakit szépséges sem ki belőle, mossam, szárítsam. Nyáron meleg, télen alig megy a nadrág alá olyan nagy, nehezen szárad télen, penészedik a lakás hogy mindig szárad a sok pelenka.
Foltos, mert a kaka folt nem jön ki, gyakra kell cserélni.
Kedves 3-as! sajnálom,hogy nem jott be neked, bár sztem teljsen felesleges volt mindenből extradrágát venni,meg pelenkamosószert , fertőtlenítőt... kidobtál egy csomó pénzt.
Kedves kérdező!
mi mossuk,igaz nem koltottem méregdrága hipermodern pelusokra,csak egy tetrát hajtogatok PUL külsőbe,ez így nagyon olcsó megoldás és nekünk nagyon bejott. nem szeretnék itt feleslegesen gépelgetni,ha bármi érdekel a témával kapcsolatban,írj privit,bármiben szívesen segítek!
nah,az 5-os meg soha nemhasznált,ez maximálisan kitűnik az írásából...
halottál már öko mosószerről? mosódióról? mosószódáról? tudod,aki a pelusmosással óvja a kornyezetet,az ha hiszed,ha nem,a mosószerrel is óvja legnagyobbrész!
és hogy kényelmetlen lenne.. esetleg viselted már?
illetve az idő: mennyi idő alatt toltesz meg gy dobot és indítod el a gépet? szóval még ha nem is akkor mosnék,amikor a gyerek alszik,akkor is b. 1,5 perc minusz az életéből. soha ne legyek ennél tobbet távol tőle!
Én az arany középutat választottam.
Szerintem nagyon nagy spórolási lehetőség a moható pelenka. Lehet olcsóbb fajtából is jót kapni. Nekem kb 30-40 ezer forint ment rá idáig. Ez kb 30 db pelenkát tartalmaz vegyesen mindenfélét. Olyanokat is vettem, mint az egyik válaszoló írt, aki csak kipróbálta, de 2 hónap után eladta mert nem jött be. De vettem újonnan is.
Az első babámnál vettem meg a pelusokat, de annak ellenére, hogy nekünk többnyire bevállt én csak otthonra és nappalra használtam.
Kakifogó ingyen van, mert a pospitörlőt kimostam (csak a pisiset) és egy-két hét alatt megvan a kakifogód 3 hónapra.. Mosószerként ecet+mosószoda+marhaepe szappan csodákra képes, nagyon szépen kiszedi a foltot és nagyon olcsók. Nagyjából heti 1-2 adaggal mostam többet, az semmiség ahhoz képest, amennyi a papírpelenka. Van pelennkám, ami nehezen szárad, azokat csak jó időben adom rá, de van olyan ami sec-perc alatt.
DE!!
Akárhova mentem, nekem problémát jelent hazahozni a pisis/kakis pelust, ezért ha pl. vendégségbe megyünk biztosan papírpelust használok. Rádásul utálok magyarázkodni, mert sokan hülyének nézik azokat, akik moshatóznak. "én ugyan nem kaparom ki a sz'rt" meg "mekkora popója van ebben a pelenkában" és hasonló megjegyzések engem idegeítettek. Éjszakáknál pedig azért használtam eldobhatót, mert az tuti nem ázik át, a textélnél bizony előfordul.
Egyszer az orvoshoz véletlenül textilben vittem, a dokinő csak lesett, hogy mi ez, aztán meg tök megdícsért, hogy ez mennyivel jobb a babának, mint az illatosított modern társai.
Popsikrémezni valóban nem kell, de az én gyerekeim popsija nem pirosodott sem a textilben sem a papir pelenkában. A nagy 2 évesen szobatiszta lett, a kicsi még csak 16 hós, így nála használhatom tovább az eredeti garnitúrát. EGyáltalán nem megterhelő azt a pár pelenkát kimosni. Én spec egybe mosom a világos-színes holmikkal.
Régebben volt egy oldal a neten, ahol még a víz és villanyktg-et is hozzászámolták a mosható pelenka kontra eldobható pelenka használat árának kiszámításához. Az a kategória, amit én választottam, kb 6 hónap alatt hozza be az árát, amennyiben csak azt használod. Így hogy én felesbe használom, kb egy év alatt hozta be, csak épp azóta a második gyerek használja plussz befektetés nélkül. Mindenképpen megéri, van akinek csak 3 évesen lesz szobatiszta a gyereke!
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! igen,ilyen hasznos válaszokra volt szükségem! Még nem vagyok anyuka,de tervezzük a gyereket,és szeretnék felkészülni rá.
a 8-as válaszadó tippjeit sztem követni fogom. de az kicsit furcsának tünik h a szaros textilpelenkát mossam együtt mondjuk a párom egyik felsőjével.
és mi az a kakifogo amit írtál h ingyen van? a nedves popsitörlö vagy a pelenka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!