A nyáron 2 éves lesz a lányom, de a szobatisztasággal sehogy sem állunk. Hogy kezdjük?
Még picike, nem kell semmit erőltetni. Amikor nagyon meleg van, akkor adj rá bugyikát. Ha lementek a játszóra, legyen nálad pár váltás.
ha fontos, hogy ne legyen pisis (utazás), akkor még ráadhatsz pelust. Bilire se kell ültetni, ha veszel, akkor mintha nagyon természetes lenne, csak tedd le, esetleg rá lehet ültetni a macit.
Én ezt nem értem. Miért kellene egy két éves gyerekkel még egy évet várni??? Mi ez az új módi, pelenkában párolni a gyereket, aztán 3 évesen meg sírni hogy nem szobatiszta...
Lát benneteket pisilni a wc-be gondolom. Tudja, hogy ti oda pisiltek, kakiltok? Este, fürdéskor szokott a zuhanyba/kádba pisilni? Fürdés előtt rá lehet ültetni a bilire, ugyanígy ébredés után is, olyankor nagyobb az esély a sikerre. Reggel, délelőtt többet pisilnek. Ha van kertetek, pisilj te is kint guggolva, az tök jó buli neki, hogy együtt pisilhet a mamival, úgy mint a nagyok. Kérdezgesd, kell-e neki, ha nem is kell, de te tudod hogy már régen pisilt, beszéld rá hogy azért csak próbálja meg, üljön rá. Figyeld a testbeszédét, arcát, ha lemerevedik, vagy elbújik valahová, akkor nagy eséllyel pisi/kaki lesz, ilyenkor le lehet rá "csapni", hogy várjon egy pillanatot, gyorsan rá a bilire.
Mondjuk az hogy pici a wc, nem probléma, mert nyitva hagyod az ajtót és akkor lát mindent. :) Nekem az egyévesem rendszeresen tépi a wc-papírt, és törli a saját punciját, popóját ahogy tőlem látja.
Nálam mindkét gyerek esetében, mindenben bevált az a módszer, hogy hadd nézzen meg, próbáljon ki mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!