Iker kisfiaimnak most nőnek a fogaik. Lassan el kellene kezdeni használni a fogkefét. De mikor? 6-körül vacsiznak, 7-kor fürdés, 8-kor tejcsi és azon általában elalszanak. Tehát valamikor fürdés környékén kellene, de adjam a kezükbe már a fűrdőkádba, vagy utána a szobába? Ti hogyan csináltátok?
Melyik az a fogkrém amelyik lenyelhető?
2013. ápr. 12. 08:27
1/6 anonim válasza:
Ilyenkor még nem kell fogkrém. Elég vizes kezével megdorzsolgetni a fogacskákat. En a furdokádban mostam a fogát. Majd utána o is játszott, ismerkedett a kefével. 1 éves kora korul kezdtunk el fogkrémet használni.
2013. ápr. 12. 08:32
2/6 Faff0529 válasza:
Mi fürdés alatt bonyolítjuk a fogmosást is. Egy fogkefe nála van,egy nálam. így ő is próbálkozik, de közben én is meg tudom mosni rendesen a fogait. Fogkrémből mi Vademecum kid-et használunk.
2013. ápr. 12. 08:40
3/6 krisztivan válasza:
Mi úgy csináltuk,hogy vettem neki tanuló szettet.Ebben van egy kúp alakú rágóka(de fogkefe nyéllel) van egy fogkefe alakú rágóka és egy fogkefe.A kúposat rághatta és gyakorolhatta a fogását amíg kibújt rendesen a foga.Aztán áttért a fogkefe alakúra de akkor már a végén én is megmostam neki a rendessel.Aztán amikor gondolod akkor adhatod neki a rendes fogkefét.Az elején rágja de nem baj megszereti,megszokja az érzést és most még az a fontosabb,hogy ne utálja meg.Legyen egy sorrend ,hogy ki-mikor-mit csinál.Én elmex fogkrémet vettem neki.Mi először a fürdőkádban "gyakorlatoztunk".
2013. ápr. 12. 09:08
4/6 anonim válasza:
Először mi is a 3 darabos DM-es tanuló szettet használtuk. Fürdetés után az ágyban adtam a kezébe. Amíg ő harapdálta az egyiket, addig én mostam a saját fogaimat vagy a macikét. Fő hogy lássa mit kellene csinálnia. Előbb vagy utóbb ő is utánozni kezdi. A végén mindig apa is megdörzsölte a fogait. Ez nálunk olyan fürdi utáni hepaj a nagy ágyban. És ennek a fogmosás is egy része. Ma már 20 hónaposan és 16 foggal először apa dörzsöli meg a fogait, mert különben csak lenyalogassa a fogkrémet és utána hagyjuk őt magát is kibontakozni :-)
Fogkrémnek a fogorvosom ajánlására gyerekeknek való elmexet használok. Ő mondta, hogy ez gyógyászati segédeszköz, míg a többi pusztán szépészeti. Vagy valami hasonlót, remélem azért érthető.
2013. ápr. 12. 10:01
5/6 anonim válasza:
Én akkor adom a kezébe a fogkefét, ha végeztünk a fürdéssel, de még a kádban van. Elrágcsálja egészen öltöztetésig, akkor én is átmosom neki a fogait.
Nenedent fogkrémet használok még, amiben nincs fluor. (kimondottan gyerekeknek/babáknak való)
2 éves
2013. ápr. 12. 10:25
6/6 anonim válasza:
10 hónapos kora óta fogkrémet használunk,attól,hogy tejfogak szuvasodhatnak,nem is értem,hogyan lehet csak vízzel megmosni,ha már mindent eszik a baba.Nenedent pici babáknak való! Én még nem adtam a kezébe,már látja a fogkefét és tátja a száját.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!