Három éves kisfiam nem hajlandó wc-be kakilni. Két hét múlva kezdjük az ovit! Mit tegyek?
Ugyanez van nálunk is, de az én kisfiam még idősebb is a tiédnél...
A bilire egyáltalán nem ül rá, csak a wc-be pisil, de mivel elég szorulásos, mindig kéri a pelenkát kakihoz, és elvonul, elbújik.
Jár oviba, ott csak pisilni megy, a nagydolgát mindig itthon végzi.
Jó tippet sajnos nem tudok adni, mert fél éve küzdünk mi is, székletlazító tippek sokaságát próbáltuk.
Remélem, a tavasz meghozza az áttörést...
Az én lányom fél évig így járt oviba, az óvónők tudtak is a gondjáról. De ő soha nem kakilt az oviban, így kb teljesen mindegy volt. A dolog megoldódott, most már vécébe kakil, de ettől ugyanúgy nem kakál az oviban, mindig csak itthon.
Szerintem ne erőltesd, szólj az óvónőknek, hogy ez van, tudjanak róla. De ha ilyen a fiad, akkor úgysem fog az oviban kakilni, hanem mindig otthon. Ami szerintem nem is baj, otthon amúgy is jobb kakilni mint máshol.
mi is így voltunk, két hónapig így járt oviba,hogy még pelusba kakilt, de nem derült ki, mert csak itthon kakilt, mert tudta hogy csak itthon van pelus :)
nem igazán lehet mit tenni, erőltetni semmiképpen nem szabad, esetleg próbálkozni hogy beígérsz neki vmit amit szeret, de nálunk egy darabig nem jött be semmi, a csillagokat is leígérhettem neki, akkor sem akart wc-re ülni
amikor meg bekeményítettem hogy nem adok pelust, akkor egyszerűen nem kakilt, azt meg nem hagyhattam
így türelem, türelem, :)))
megoldódik hidd el magától
olvastam egyszer hogy félnek elengedni a kakit
nálunk akkor tört meg a jég, hogy azt mondtam 4 db pelus van itthon, és ha megint vennem kell, akkor nem lesz pénzem játékrapedig ezen a pénzen vehetnék neki kisautót is, na akkor ráült, kakilt, én meg örömtáncot jártam neki,
egyébként láttam az arcán a félelmet ennél az első alkalomnál, de miután én nagyon örültem, ő is örült, és az a 4 pelus azóta is megvan :)
de mondom sokáig semmi nem jött be, bármit mondtam, szóval legyél türelmes!
kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!