Mikor kezdjük a bilire szoktatást és hogyan?
14 hónapos a kisfiam.
Tudom, hogy a neten is rá lehet keresni, de én első sorban tapasztalatokra és véleményekre lennék kíváncsi. :)
Előre is köszi.
Szia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, még kicsi hozzá.
Legyél egy kis türelemmel. Jön a nyár, akkor érdemes megpróbálnod, mert a melegben nyugodtan leveheted róla a pelust anélkül, hogy megfázástól kellene tartanod.
A lányaim azon a nyáron lettek szobatiszták nappalra, amikor a 2. életévüket töltötték, a fiam pedig 2,5 évesen (decemberi születésű, így télen nem "pelustalanítottam).
Amúgy egyre több helyen írják, hogy ez az a dolog, amit nem lehet erőltetni, mert akkor lesz a csemete szobatiszta, amikor már őt zavarja a pelenka.
Remélem, segítettem.
Ti sehogyan ne kezdjétek el!
Majd ha a gyerek megérik rá, felismeri a pisit és a kakit, illetve magát az ingert és mielőtt kellene neki szól vagy jelzi valamilyen módon, hogy kell neki, akkor el lehet kezdeni, mert akkor kezd éretté válni rá. Teljesen éretté pedig akkor válik rá, amikor vissza is tudja tartani. És nincsenek már balesetek.
A szobatisztaság nem egy olyan dolog, amit a szülő dönt el, hogy mikor szeretné, hanem egy kisgyerek, aki idegrendszerileg megérik rá.
14 hónaposan erre még nem érett, szóval én azt mondom, hogy nyáron el lehet kezdeni, de ne lepődj meg, ha jövő ilyenkorra is még pelenkás lesz.
Azért azt én sem gondoltam, hogy erőltetem a dolgokat. Beviszem a bilit a szobába, ha tetszik, tetszik, ha nem, akkor hagyjuk. :)
A kajával mi is így vagyunk. Még nem eszik egyedül, hanem én etetem. Most kezdett el csak a kezével kekszet vagy apró falatokat enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!