Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdjük a bilire szoktat...

Mikor kezdjük a bilire szoktatást és hogyan?

Figyelt kérdés

14 hónapos a kisfiam.

Tudom, hogy a neten is rá lehet keresni, de én első sorban tapasztalatokra és véleményekre lennék kíváncsi. :)

Előre is köszi.

2013. márc. 11. 11:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Még rettentő korai, de ha kánikula lesz, ettől függetlenül leveheted a pelust róla. A legelső lépés, hogy figyeled a jelzéseit, először utólag fog szólni, hogy bepisilt, később pedig már előre is, akkor lehet elkezdeni próbálkozni, reálisan minimum fél év múlva
2013. márc. 11. 11:27
 2/9 klopusz ***** válasza:

Szia!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, még kicsi hozzá.

Legyél egy kis türelemmel. Jön a nyár, akkor érdemes megpróbálnod, mert a melegben nyugodtan leveheted róla a pelust anélkül, hogy megfázástól kellene tartanod.

A lányaim azon a nyáron lettek szobatiszták nappalra, amikor a 2. életévüket töltötték, a fiam pedig 2,5 évesen (decemberi születésű, így télen nem "pelustalanítottam).

Amúgy egyre több helyen írják, hogy ez az a dolog, amit nem lehet erőltetni, mert akkor lesz a csemete szobatiszta, amikor már őt zavarja a pelenka.

Remélem, segítettem.

2013. márc. 11. 11:32
 3/9 anonim ***** válasza:
én ugy csináltam hogy mikor a lányom 1 éves lett akkor "bemutattuk" neki a bilit ráülni nem akart de játszott vele rakta ide oda ráültette a babát, utána már bele is kakilt, de a pisi az csak késöbb ment bele. De mire 2 éves lett addigra napközbe nem kellett neki pelus és most junius végén lesz 3 éves és már északára sem kell pelus.
2013. márc. 11. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Ti sehogyan ne kezdjétek el!

Majd ha a gyerek megérik rá, felismeri a pisit és a kakit, illetve magát az ingert és mielőtt kellene neki szól vagy jelzi valamilyen módon, hogy kell neki, akkor el lehet kezdeni, mert akkor kezd éretté válni rá. Teljesen éretté pedig akkor válik rá, amikor vissza is tudja tartani. És nincsenek már balesetek.

A szobatisztaság nem egy olyan dolog, amit a szülő dönt el, hogy mikor szeretné, hanem egy kisgyerek, aki idegrendszerileg megérik rá.

14 hónaposan erre még nem érett, szóval én azt mondom, hogy nyáron el lehet kezdeni, de ne lepődj meg, ha jövő ilyenkorra is még pelenkás lesz.

2013. márc. 11. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:
az lányom másfél éves. nyáron szeretném elkezdeni, mikor már pucéran rohangálhat. szerintem ilyenkor még nincs értelme erőltetni a dolgot. az önálló evéssel is úgy voltam, hogy 15 hónapos koráig én etettem, mert mindent összekent volna maga körül, 3 hónap alatt gyönyörűen megtanult villával enni, a kanálból csak a lé folyik ki. Most már nem is engedi hogy segítsek. egy hete iszik pohárból, üvegből is, nem megy mellé.
2013. márc. 11. 13:26
 6/9 sumergo ***** válasza:
16 hónapos a lányom, és egy hónapja hiszti van, mikor pelenkázom. Tépi le magáról, hogy nem kell. Ha ráültetem a bilire belekakil, belepisil. Alig várom már, hogy nyár legyen....
2013. márc. 11. 14:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat!!! :)
2013. márc. 14. 11:46
 8/9 A kérdező kommentje:

Azért azt én sem gondoltam, hogy erőltetem a dolgokat. Beviszem a bilit a szobába, ha tetszik, tetszik, ha nem, akkor hagyjuk. :)

A kajával mi is így vagyunk. Még nem eszik egyedül, hanem én etetem. Most kezdett el csak a kezével kekszet vagy apró falatokat enni.

2013. márc. 14. 11:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok azért találtam rá erre a kérdésre mert engem is foglalkoztat egy ideje ez a gondolat az én lányom 19 hónapos de még nem gondoltam rá eddig mert mindent későn kezdett el 15hónaposan indult el egyedül addig csak egy kézzel ment ,11hósan kezdett el mászni én nem erőltettem eddig semmit meg nála nem is lehet nagyon akaratos és ha valami nem jön össze elsőre bedacol és hisztizni kezd :(. Mindenki ezzel csesztet egy ideje hogy mikor veszem ki alóla a pelust igaz többnek néz ki a koránál mert hatalmas haja van :)de ő még azt sem tudja mi az a kaki vagy pisi most tanítgatom neki, mindig mondom ,hogy mikor melyiket csinálja én tudom mikor fog kakilni meg ő is mert leguggol olyankor azt még nem ha pisil de mikor melegek voltak le vettem róla a pelust és mikor bepisilt szólt hogy vizes :) mondtam,hogy nem hanem pisisi erre sírni kezdet :( Én 1,5 évesen már biliztem de az apja csak 2,5 évesen nem tudom mit tegyek mert a bilire nem kara rá ülni,ha meg erőltetem rosszabb szerintem várok még vagy tudtok tanácsot adni melyik a jobb választás?
2013. júl. 1. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!