Hogy éltétek meg az elszakadást a gyerekeiktől? Oviba, bölcsibe szoktatást?
Hát én ma reggel elsírtam magam, ráadásul az oviban az 5 évesem előtt! Nem tehetek róla, nem szoktam ilyen lenni, de ma kitört rajtam.
A nagy már ovis másfél éve, ma a 2 éves kicsivel kezdtük a bölcsit. Amúgy is tiszta ideg voltam emiatt, erre a nagy pont a mai napot pécézte ki egy cirkuszra. Az ovi ajtóban, krokodil könnyek között közölte, hogy márpedig ő ide be nem megy, hanem menjünk haza! (soha nem volt ilyen, még beszoktatás alatt sem) Mondtam neki, hogy nem lehet, mert a kicsivel megyünk bölcsibe, meg anya nemsokára megy dolgozni és nem lesz otthon senki, de ő csak hajtogatta, hogy ő miért nem játszhat otthon, a kistesó meg játszhat, és hogy én nem is szeretem őt. Na erre teljesen kiborultam. Tudom, hogy nem kellett volna, de kijött rajtam a sok feszültség. Amúgy is szinte egyedül nevelem őket, nagyon keveset van itthon a férjem mindennel nekem kell megbirkóznom.
Ti hogy viseltétek?
Biztos érezte rajtad a feszültséget, ezért lett ő is ilyen, vagy érezte, hogy az utóbbi pár napban több figyelem terelődött a kistesóra a közeledő bölcsikezdés miatt. Nem csoda hogy kicsit kiakadtál. Majd rendeződik, ha már hozzászoknak a gyerekek.
Én csak az első nap sírtam az oviból hazafelé, amikor ott hagytam és hallottam ahogy sír utánam. Szerencsére csak azon az egy napon hallottam sírni, úgyhogy több sírás részemről nem volt. Úgy fogom fel ez az élet rendje, ettől már csak nagyobb elszakadások jönnek.
Én alapból nem vagyok sírós! :)) És én is úgy állok hozzá, hogy ez az élet rendje. A nagyot sem sirattam meg az oviban, persze rossz volt, de nem sírtam.
Még szerencse, hogy a kicsi meglepően jól viselete a bölcsit, így a holnapi napnak több pozitív energiával indulok neki! :)
Igen, az 5 évessel lehet beszélni amúgy, de mostanában nem. Mintha a falnak beszélnék egyik fülén be másikon ki, ha 2 percre megembereli magát, a 3 percben tuti folytatja a hülyeséget.
Egyébként ma reggel újra előadta magánszámát, mégpedig, hogy ő nem megy tornázni a többiekkel, persze újra hangos sírás rívás és krokodil könnyek közepette. :(
Ma már én sem voltam lelki roncs, úgyhogy kezeltem a helyzetet, de nagyon szeretnék már túl lenni ezen az időszakon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!