Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Normális, ha visszaesik a...

Normális, ha visszaesik a gyerek a szobatisztulás során?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2,5 éves. Már egy jó ideje tudja szabályozni a pisit és a kakit, ezért 2 hete hétvégén kérdeztem tőle, mi lenne, ha tartanánk egy pelus mentes napot? Simán mondta, hogy rendben. Szépen ment is neki, csak alváshoz kapott pelust. 1-1 baleset volt a két napon.

Hétfőn mondta, hogy ő pelus nélkül megy bölcsibe. Viszont ott mindig bepisilt. Egész héten. Itthon amint hazajött, vette le a pelenkát, szépen bilizett.

A bölcsiben azt mondják, szól, de eljátssza az időt, és nem ér ki időben. Itthon mindig magától pisil, kakil, nem is kell kérdezni.

Most a héten viszont már bölcsibe menet kérte reggel a pelenkát. És ma délelőtt is kért, amikor mentünk el itthonról.

Múlt hét végén simán elmentünk úgy bevásárolni vele, hogy pisilt indulás előtt, és kibírta.

Most viszont kérte, hogy adjak pelenkát. Már tegnap délután is. Ez normális?

dec. 14. 11:25
 1/6 anonim ***** válasza:
32%
Nem a gyereknek kène diktálni.Nem volt mèg stabil,ennyi
dec. 14. 14:37
 2/6 anonim ***** válasza:
70%
Ha a bölcsiben minden nap többször is bepisil akkor még egyáltalán nem érett a szobatisztaságra. Az, hogy hétvégén egyszer-kétszer szerencsétek volt nem azt jelenti, hogy stabilan tudja szabályozni. Bőven ráér, nem véletlenül nyáron állnak neki a szülők a próbálkozásnak, gondolom a nevelők sem túl boldogok, talán le is szidják miatta, ami persze hiba mert neked kéne jelezniük hogy ez még korai és hordjon pelenkát.
dec. 14. 14:48
 3/6 A kérdező kommentje:

De otthon egyáltalán nincs gond. Magától megy pisilni, kakilni is sikerült már a bilibe.

Hazaérünk, onnantól estig pelenka nélkül van.

Csak a bölcsiben van gond.

De amúgy szerintem ott leszidták, mert mondta egyik reggel, hogy ne szóljunk az XY néninek, hogy pelus nélkül jöttem. :/

Nem erőltetem, ha kéri a pelenkát, adok neki. Csak eddig olyan szépen ment. És nem értem.

dec. 14. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Milyen bölcsi ez, ahol a gyereknek kell szólni? Átlag bölcsiben olyan gyakran ajánlják fel a bilit/wc-t, hogy ideje sincs a gyereknek szólni, már viszik is. Kisfiam erre panaszkodott, hogy olyan gyakran viszik ki, hogy a fele alkalommal pisilnie se kell. :) Ő szobatisztán ment bölcsibe.
dec. 14. 16:17
 5/6 anonim ***** válasza:
79%
Lehetnek visszaesések, de én arra tippelnék, hogy a bölcsiben leszidták és ez a baja. Ha otthon megy neki pelenka nélkül, akkor alapvetően érett rá. Nálunk egyébként több hónapig az volt, hogy otthon pelenka nélkül volt, de ha elmentünk, akkor kapott (nehezen megoldható, ha pl. a buszon jön rá), elég jól tudta ezt kezelni.
dec. 14. 16:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, az nekem is fura, hogy neki kell szólnia. A lányomnál nem így volt. Ott bizonyos időnként kérdezték, meg automatikusan vitték pisilni.
dec. 14. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!