Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hová lenne érdemes fordulni?

Hová lenne érdemes fordulni?

Figyelt kérdés
A kisfiam jövő hónapban lesz 4 éves és egyáltalán nem szobatiszta még. Hiába próbálkozunk bármivel, semmi nem használ. Mit lehetne tenni, hová lenne érdemes fordulni? Gyermekorvos, neurológus, pszichológus, pszichiáter?

dec. 7. 13:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Védőnő mit javasol?
dec. 7. 13:07
 2/21 A kérdező kommentje:
Hozzá úgy is kell majd 4 éves státuszra vinnem, max addig várok.
dec. 7. 13:10
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek házi orvosához, ő fog adni beutalókat.
dec. 7. 13:12
 4/21 anonim ***** válasza:
74%

Ritka dolog de nem biztos egyáltalán,hogy baj van .

Beszélni tud a korànak megfelelően vagy mondjuk úgy mint egy 2,5-3 èves,tud kèrdezni?

Milyen a játéka, mozgása, kapcsolata másokkal,gyerek, felnőtt, állat, növény?

Lehet csak egyszerűen még a tényleges korànál fiatalabb azaz idegrendszerileg még nem ott tart ahol a kortársai.

De ez behozható, remélem ennyiről van szó,ha meg azt mondják autista azt se vedd azért készpénznek ne diagnosztizâltasd ha nem muszáj hanem jó kezekben fejlesztés mert lehet akkoràt fejlődik egy év alatt,hogy megbànnàd.

dec. 7. 13:22
 5/21 A kérdező kommentje:
Sokáig nem indult be nála a beszéd, több mint egy éve jár logopédushoz. Rengeteget fejlődött, de még mindig vannak kiejtésbeli problémák. Az óvodában azt mondják, a szociális készsége sem túl jó. Jártunk már a nevelési tanácsadóban, de semmi komoly problémát nem állapítottak meg. Ők is csak a logopédiát ajánlották.
dec. 7. 14:02
 6/21 A kérdező kommentje:
Csak sajnos az óvodában sem igazán tolerálják, hogy pelenkás.
dec. 7. 14:03
 7/21 anonim ***** válasza:
69%

Ha leveszed a pelust mi történik egyébként? Folyton maga alá pisil, vagy sír kéri vissza a pelust?

Nem lehet hogy csak kényelmes a pelus neki?

dec. 7. 14:11
 8/21 anonim ***** válasza:

Akkor ennek azért lehet örülni, hogy a nevelési tanácsadóba se láttak nagy gondot, biztos azért mert nem egyedi.

Szerintem ahogy a beszéde fejlődik a kortársai szinjèhez,a szobatisztasàg is ezzel alakul.

Egyébként a nevelési tanácsadó az hol van?A pedagógiai szakszolgálathoz tartozik?

dec. 7. 14:23
 9/21 anonim ***** válasza:

8as vagyok folytatom,a mi fiúnk 5 éves és két dologgal nem volt gond .

Az alvással meg a szobatisztasàggal.

Minden mással voltak kèsèsek , lemaradàsok.

Járás, beszéd, evèszet, játék,viselkedès.

De minden kialakult meg alakul .

dec. 7. 14:32
 10/21 A kérdező kommentje:
Ha nem adok rá pelenkát, simán bepisil, bekakil. Olyan mintha nem érezné, hogy kell vagy nem érdekelné. Vmikor viszont biztos érzi, hogy kakilnia kell, mert akkor kéri a pelenkát, nem hajlandó sem a bilire, sem a vécére ülni. Nem sír, nem is érdekli. Múltkor is a földre pisilt, pont nem vettem észre, mert a másik helységben voltam, mire bementem a szobába, azt láttam, hogy a pisiben tapicskol. Meg folyton kérdezem tőle, hogy nem-e kell pisilnie, mindig az a válasz, hogy nem. Rá fél percre meg bepisil. A nevelési tanácsadó máshol van, mint a pedagógiai szakszolgálat, de kapcsolatban állnak egymással.
dec. 7. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!