Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek 2 éves egyre...

Mit tegyek 2 éves egyre agresszívebb, csapkodós lányommal?

Figyelt kérdés
Olyan kellemetlen. Ha játszótéren vagyunk, vagy bölcsiben ok nélkül megüt gyerekeket. Ha én ellent mondok neki valamire akkor felém is csap, néha meg is üt. Félve megyek már vele bárhova.
2010. júl. 5. 18:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Igen, van apukája, együtt élünk, összhangban, boldogságban. Ha itthon van (ezzel van a gond, mert rengeteget dolgozik, így ritkán látjuk) kiveszi a részét a neveléstől a játékig mindenben. Nagy szerencsém van vele. :) De előtte nincs is csapkodás, meg Apa elég ha egyszer szól, akkor az úgy van, nincs vita.
2010. júl. 5. 19:25
 12/19 anonim ***** válasza:
hát nálunk, sajnos hugom apja adja alá a lovat. ő mindent megenged neki..sajnos..ezért is verekszik folyamatosan..a múltkor rohangáltak az oviba a gyerekek, és véletlenül egymásnak szaladtak..erre hugom apja azt mondja..remélem megvédted magad..és hiába mondjuk neki, és is és anyukám is hogy ezzel a gyereknek tesz rosszat nem érti meg..
2010. júl. 5. 21:35
 13/19 anonim ***** válasza:
Simán nincs hiteled előtte, valamivel elveszítetted, ennyi a baj, ezt próbáld meg visszaszerezni. A tekintélyt.
2010. júl. 5. 22:23
 14/19 anonim ***** válasza:
LifeNetwork-on nézd a Szuperdadát. :)
2010. júl. 6. 14:47
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kislányom ugyan ilyen volt, bár ő nem járt bölcsibe, de sokszor már féltem játszótérre, gyerekek közé vinni, 2-3 évesen leteremtette akár az 5-6 éves gyereket is. Aztán valamelyest elnőtte. Abbamarad egy idő után...

Az óvónő még a mai napig is azt mondja, hogy az én kislányom még a jég hátán is megélne. Határozott, talpra esett, önálló....Nem bújik el, nem félős, stb.

Gondolj erre, talán ez megnyugtat...:)

2010. júl. 7. 07:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ne verd. Hisz a akkor csak téged utánoz a viselkedésével. Tényleg nézd meg a szuperdada vagy a segitség szülö vagyok müsort a viasaton is adják napi 2x. Sok hasznos ötlet van benne

Sok sikert

2010. júl. 8. 12:11
 17/19 anonim ***** válasza:

A szuperdadát én is nézem és csak ajánlani tudom, nagyon jó:)))

és tényleg hiányzik a tisztelet nálatok szerintem, legalábbis az irányodba. Meg kell hogy tanulja hogy ki a főnök, és nem feltétlen veréssel, hanem mondjuk büntetősarokkal. Ahonnan nem jöhet ki mondjuk öt pecig. Ha kijön, visszaviszed, és harminckétszer is visszaviszed, mire rájön, hogy te vagy a góré. Akkor ottmarad öt percig, és utána bocsánatot kell kérnie.

Ez beválhat.

Neki is jobb, ha tisztázva vannak a korlátok, egy gyerek nem csinálhat azt amit akar, mert egyszerűen még nincs meg a tapasztalata a gyakorlatias világhoz. Csak nehogy egyszer találkozzon egy erősebb gyerekkel, akitől akkorát kap majd vissza a játszótéren (önvédelemből) hogy csak néz.

Az a tapasztalatom, hogy azok a gyerekek, akiket a szüleik nem tanítanak meg arra hogy korlátok is vannak, sokkal nagyobbat esnek pofára később. Persze nem könnyű velük, de még most érdemes elkezdeni a nevelést, mert később még nehezebb lesz.

2010. júl. 9. 16:19
 18/19 anonim ***** válasza:

És még valami: én úgy látom, te magadnál feljebbvalónak ismered el a férjedet. Az jó ha nagyon szereted, és az is jó ha erősebb, férfiasabb energiái vannak, és mellette lágyabb, nőiesebb lehetsz, de lehet hogy a gyerek ezt megérzi - márminthogy apa a góré, ő a döntésképes, anya pedig szereti kiadni a gyeplőt a kezéből ha apa otthon van (ezért nem jár neki gyeplő akkor sem, ha apa nincs otthon.)

Nem tudom, érthetően mondtam-e, néha hajlamos vagyok túlbonyolítani a mondanivalómat:)

Nálunk is a férjem a főnök, ő tart kézben bizonyos dolgokat a házban (pl. csekkbefizetés, én csak könyvelem a kiadásokat, ő osztja el a pénzt is, bár mindent megbeszélünk.) Ha a gyerek azt érzi, hogy te is csak apu kislánya vagy, akkor nem fog engedelmeskedni, mert egyenrangúnak gondol magával, pláne hogy nem tudod kezelni a verekedéseit, és láthatólag megszeppensz. (én is megszeppennék gondolom, nem piszkálásból írom.)

nem is ez a jó szó, hanem a tanácstalanság, azt érzi rajtad, és úgy veszi le, hogy erősebb, mert ő aztán nem tanácstalan, így azt csinál amit akar.

Fontos hogy egyenrangúnak tekintsd magad a férjeddel, és ő is támogasson ebben, különben megette a fene. Bár ez csak az én véleményem.

2010. júl. 9. 16:41
 19/19 anonim ***** válasza:
nem szabad ráhagyni,mert soha nem fogja ugy abba hagyni,és agresszioval akarja majd megoldani a problémáit.én erélyesen elmagyaráznám neki 1szer 2szer százszor,fizikailag nem bántalmaznám,mert azzal csak azt érezné nekünk szabad,és az nem következetes,meghát egyébkként is az ember nem bántja a másét se,nem még a sajátját.szokott lenni valamelyik adón du. segitség szülő lettem cimű müsor és ui kezelhetetlen gyerekek szoktak benne lenni.áltban egy nevelő szőnyeget alkalmaznak ha ilyet tesz a pici elmagyarázzák neki nem szabad aztán ha ujra megint ugy viselkedik ahogy nem kellene,elmondják megint de hozzáteszik ha nem viselkedik máshogy mehet a szönyegre.a szőnyegről addig nem jöhet le mig nem kér bocsánatot,legalábbis mig megbánást nem mutat,aztán a szülő átöleli hogy érezze szereti és megpuszilja.hasznos szokott lenni ez a terápia.majd nézd meg!
2010. júl. 11. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!