Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Máshol is ilyen sokat kell...

Máshol is ilyen sokat kell veszekedni egy 10 éves gyerekkel?

Figyelt kérdés
Nálunk elég hervasztó a helyzet ugyanis. Egy 6-7 éves koráig tündéri kisgyerekből egy elviselhetetlen nagylány lett. Régen empatikus volt, türelmes, értelmes, higgadt. Csak hírből hallottam olyat, hogy egy gyerek hisztizik, földre veti magát vagy agresszív. Úgy éreztem, mindent meg tudok vele beszélni, korához képest roppant értelmesnek tűnt. Az utóbbi 1-2 évben pedig teljesen kifordult magából. Szófogadatlan, bunkó, lobbanékony, álandóan meg van sértődve valamiért és szinte csak dühösen és haragosan tud kéréseket megfogalmazni. Ráadásul hisztizik is. Kiabálva. És minden kis apróságért veszekszik velünk. Sokszor agresszív is, csapkod, lökdös. Amúgy kitűnő tanuló, más gyerekekkel nem genya, nincsenek vele gondok a suliban, a kistesóival is szeretetteljes, csak velünk, szülőkkel borzasztó. Nem tudom, mit gondoljak. Sokan azt mondják, ez a kor ilyen, minden gyerek szörnyű lesz a tinédzserkor közeledtével, majd kinövik, addig meg túl kell élni valahogy. Kb. mint a 2-3 évesek dackorszakát. A férjem viszont nem hiszi, hogy általános és normális, ha egy ekkora gyerek kiborító. És annyira elviselhetetlen a lányunk, hogy tényleg nehezen hihető, hogy ez a normális személyiségfejlődés része. Mások hogy vannak ezzel? Tényleg olyan sokan küzdenek 8-12 éves kor között a lányukkal? Másoknál milyen egy ilyen korú gyerek? Én nem tudom, hogy kellene kezelnem ezt a helyzetet.
2019. jan. 14. 11:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
8%
Normális, hát minden relatív, mifelénk a normálisan viselkedő gyerek nem közelít agresszívan a családtagjai felé, valamit lépned kellene és nem hiszem, hogy ezt a terápia oldaná meg, inkább az ha elkezdenéd nevelni.
2019. jan. 15. 00:00
 12/14 A kérdező kommentje:

Jaaa, hogy nevelni kéne? Hát ez eszembe se jutott, kösz szépen!

Továbbra is várom a saját tapasztalatokat a korosztályról.

2019. jan. 15. 07:04
 13/14 anonim ***** válasza:
5%

Kedves kérdező, dühös vagy és agresszív, ha nem simi-simi a válasz. Hidd el, túl vagyok három gyerek kamasz korán, és csak a kitartó, rugalmas, fejlődni tudó szülői hozzáállás segített át azon, hogy nem kerültem magam is diliházba.

Kamaszként annyit változnak napról- napra, mint kisbaba korukban. Ha az egyik dilijét sikerül valahogy elfogadható formájúra terelni, akkor jön két másik. A más gyereke sincs aranyból. De minden idegenhez normálisabban viszonyulnak, mint a saját szüleikhez. Mindegyik! Aki mást mond, az hazudik, agy lexarja a gyerekét.

Nem most kell megnevelni. Már nevelted eddig. Most szenved a felnőtté válással.

Ám amit egy felnőttől elvárnál, aki a szomszéd szobában lakik, az tőle is elvárható. De ami a legnehezebb, ezt most már úgy kell tőle kérni, mintha valóban felnőtt lenne. (hangnem, mondatok, kivárás) Huhh, na ez az ami nehéz 200-as vérnyomással.

Üdv a klubban.

2019. jan. 16. 11:49
 14/14 anonim ***** válasza:
61%
Gondolom, aki ilyeneket ír, hogy meg kéne nevelni, annak nincs gyereke. Én is kapom ám a 23 éves edzőmtől, hogy rajtam áll, milyen a gyerek, én nevelem. Ráadásul az enyém még adhd-s is. Voltaképp már ovis korában is ilyen volt, de most megsokszorozódott. Mindenen megsértődik, úgy beszél velünk, mint a kutyával, de én ha bármi gorombát mondok, jön a sírás, a hiszti. Minek szültél engem, ha nem akarsz velem lenni, nem is szeretsz. stb. Én is hordom pszichológushoz, azt mondta depressziós. Ezek szerint akkor minden gyerek ilyen? Az osztálytársai keményen nőiesednek, rajta még nem látom.
2019. jan. 17. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!