Ha fejlesztő pedagógus és gyógytornász is azt mondja minden rendben a gyerekkel akkor azt vehetem biztosnak?
Van amit esetleg ők nem vennének eszre? Mit tudnak eszlelni? Figyelemzavar, autizmus, hiperaktivitás ( adhd), idegrendszeri probléma ami megnyilvánul a mozgásban?
Vsn akinek nem vettek eszre valamit?
Mennyi idő után mondták hogy rendben van? Valóban a pszichiáter dolga kimondani ilyet, de pszichiáterhez a pedagógusok szokták küldeni a gyerekeket általában, ha látják, hogy valami gond van. A pszichiáter meg 1-2 óra alatt mond véleményt, már az alaposabbak. A Szakértői Bizottságban pl. a fiamra 15 perc alatt rámondta a diagnózist az országosan elismert szakértő. Viszont ha egy fejlesztő pedagógus hónapokig, esetleg évekig foglalkozik egy gyerekkel, akkor neki jobb rálátása van a dologra, pláne, ha esetleg csoportban is látja a gyereket. A pszichiáter általában kétszemélyes helyzetben vizsgálja a gyereket, sok probléma ott elő sem jön.
Nálunk az volt, hogy én észrevettem, hogy gond van, elvittem kivizsgáltatni a fiam, azt mondták, ja van gond, fejlesszem otthon. Hát, mi vagyok én? Elvittem fejlesztésre magánúton (államit felejtsd el). 2-3 óra után igenis meg tudta mondani a gyógypedagógus, hogy hol a probléma. Amit a pszichiáter első körben elbagatelizált. 5 év múlva lett kódunk.
sajnos nem tudlak megnyugtatni.
Hány éves gyermekre mondták, hogy minden rendben?
Ha kisiskolásra, alapos vizsgálat, többszöri találkozás után, csoportban is megfigyelve, akkor meglehetően biztos a diagnózis. Első alkalommal némelyik ADHD-s az új környezet, idegen felnőtt vagy jó ég tudja mitől képes nyugodt, jól irányítható gyermeknek mutatkozni. A két év körüli értelmi fejlődése rendben lehet, és iskoláskorban kiderülhet, hogy az elvont gondolkodás mégis lassabban lassabban fejlődik a vártnál.
Az autizmus bizonyos fajtája egy-két éves kor között válik nyilvánvalóvá. Visszanézve régi videókat esetleg fel lehet fedezni gyanújeleket, de nincs az a szakember, aki ezek alapján rémisztgetni kezdene egy szülőt, hiszen ilyenek sok csecsemőnél láthatók időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!